Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Απορρίφθηκε η έφεση: κεκλεισμένων των θυρών το ματς με τη Lecce. Νέα έφεση...

Απορρίφθηκε η έφεση της Juventus: το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Lecce θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από τον αθλητικό δικαστή ως τιμωρία για τις ρατσιστικές ιαχές σε βάρος του Mario Balotelli κατά τη διάρκεια του ματς Juventus-Inter. Η υπερασπιστική γραμμή του συλλόγου, όπως εκφράστηκε από τους Franzo Grande Stevens (πρώην πρόεδρο), Michele Briamonte και Luigi Chiappero στηριζόταν στο ότι δεν είχαν υπάρξει ποτέ πριν στο παρελθόν ρατσιστικές εκφράσεις στο γήπεδο της ομάδας και ότι έως τώρα η ακολουθούμενη πρακτική για τις άλλες ομάδες ήταν να επιβληθεί πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως ο Giampiero Boniperti είχε διαφωνήσει με την έφεση.

Η Juve καταγγέλει τις διαρροές

Μετά την έκδοση της απόφασης η Juventus εξέδωσε ανακοίνωση στο site της ομάδας όπου τονίζεται ότι "λαμβάνει υπόψη της την απόφαση και εν αναμονή του σκεπτικού της προκειμένου να εκτιμήσει περαιτέρω ενέργειες, διατυπώνει την έκπληξή της για τις ειδήσεις που μεταδόθηκαν από μερικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μια ολόκληρη ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης του Δικαστηρίου και την ανάρτηση της ίδιας της απόφασης"... Η διαρροή έγινε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μια ώρα πριν εκδοθεί η απόφαση...

Νέα έφεση... Θα συζητηθεί

(Update 29/4) Επικαλούμενη την έλλειψη τεκμηρίωσης, η Juventus προχώρησε στην υποβολή νέας έφεσης με κατεπείγοντα χαρακτήρα στην ανώτατη δικαστική βαθμίδα... Βασικό επιχείρημα του συλλόγου, η "έλλειψη νομιμότητας της απόφασης".
(Update 30/4) Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να συζητήσει τη νέα έφεση της Juventus -η συνεδρίαση ορίστηκε για το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: