Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Primavera: πολυτίμη νίκη με Sassuolo στο τελευταίο δευτερόλεπτο κρατά ζωντανή την ελπίδα

Σημαντική νίκη για την Primavera που ήθελε οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς για να μείνει στη 2η θέση μαζί με τη Fiorentina, που το απόγευμα νίκησε 3-0 στη Cesena, και να ελπίζει στην απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.
Η νίκη, με 1-0 στο Sassuolo, ήρθε δύσκολα. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο ελάχιστα λαμπρό, στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άναψε: πρώτα ο Ruggiero έχασε εντυπωσιακή ευκαιρία, μετά ο Costantino έκανε ένα θαύμα γλυτώνοντας τη Juve από ένα γκολ από τον Gomez, έπειτα η άμυνα των γηπεδούχων έσωσε σε σέντρα του Liviero και στη συνέχεια, στο 80', οι γηπεδούχοι έμειναν με δσέκα παίχτες λόγω αποβολής του Bambozzi που έβγαλε νοκ άουτ τον Ilari ο οποίος άφησε τη θέση του στον Bianconi. Δυο λεπτά πριν τη λήξη ο Boniperti κέρδισε πέναλτυ αλλά... σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Bucaro έχασε και τον Camilleri (τραυματίστηκε ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές). Και ενώ οι δυο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίχτες, νέα ανατροπή στις καθυστερήσεις: ο Boniperti έφυγε μόνον προς το τέρμα, ο αντίπαλος τερματοφύλακας Della Corte βγήκε, έπιασε τη μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε. Και έτσι, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από απόκρουση σε σουτ του Boniperti, o Bianconi έβαλε το χρυσό γκολ που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Juventus που την επομενη, τελευταία αγωνιστική, θα κυνηγήσει τη νίκη, εντός έδρας, με τη Bologna, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των viola με το Livorno αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας η Fiorentina έχει το προβάδισμα εξαιτίας των αποτελεσμάτων στις απευθείας αναμετρήσεις...

Τρεις bianconeri στην Under 20

αλλά... επέστρεψαν πίσω...


Tους Filippo Boniperti, Manuel Giandonato και Niccolò Giannetti κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Francesco Rocca στην Italia Under 20 για το διλικό ματς με την Ισπανία στις 20 Απριλίου. (Update 18/4) Από τη Juventus ανακοινώθηκε ότι και οι τρεις παίχτες είχαν προβλήματα τραυαμτισμών και επέστρεψαν στο Τορίνο.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: