Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Juventus-Genoa 3-2 με αυτογκόλ από μπαλιά του Pepe και ωραία γκολ Matri και Toni

Ψυχωμένη νίκη με ωραία γκολ Toni, Matri που δίνουν στη Juventus την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το "δώρο" της Roma: η Udinese (και η 4η θέση) είναι πλέον σε απόσταση 5 βαθμών...

(Update 3) Φάσεις, μεγάλες ευκαρίες της Juve και τα γκολ της νίκης

Mε ανάλογη ομάδα με εκείνη που κέρδισε το προηγούμενο ματς, κατέβηκε στο γήπεδο -μεσημέρι και με καλοκαιρινή ζέστη- η Juve. Και μετά από 6' βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ με αυτογκόλ του Bonucci στην προσπάθειά του να αποκρούσει τη σέντρα του Antonelli για τον Floro Flores. Μεγάλες ευκαιρίες του Bonucci (στο 38') και του Pepe (στο 43') αλλά το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες κατέβηκαν με τις ίδιες συνθέσεις και μετά από 5' ήρθε η ισοφάριση: με αυτογκόλ του Rossi μετά από σέντρα του Aquilani και κεφαλιά του Pepe. Ευκαιρία του Krasic λίγο μετά αλλά στο 57' ο Floro Flores βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και έγραψε το 2-1... Διπλή αλλαγή για τον Del Neri: Sorensem και Toni αντί Motta, F.Melo και ένα λεπτό μετά κατεβασιά του Pepe, Toni, η μπάλα στον Matri που ψύχραιμα έκανε προσποιήσεις στην περιοχή και ισοφάρισε βάζοντας το 7ο του γκολ in bianconero από τον Ιανουάριο. Η Juve ανέβηκε, πίεζε, δημιούργησε ευκαιρίες με τον Τoni και τον Pepe μέχρι που στο 83' ο Aquilani έβγαλε μπαλιά για τον Toni που με τσαμπουκά την κράτησε, άδειασε τον Dainelli και έγραψε το 3-2! Μεγάλη ανατριχίλα στο 89' από γυριστό του Floro Flores, ευτυχώς ψηλά... Στις καθυστερήσεις όλες οι ευκαιρίες, και ήταν μεγάλες, ήταν της Juventus: μια με τον Matri και μια, πολύ μεγάλη, ελάχιστα άουτ, με τον Toni.
H Juve εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" της Roma που νικώντας χθες βράδυ την Udinese μίκρυνε την απόσταση από την 4η θέση στους 5 βαθμούς, και ανατρέποντας δυο φορές το προβάδισμα της Genoa πηγαίνει με ανεβασμένο το ηθικό να παίξει την άλλη Κυριακή το μεσημέρι στη Φλωρεντία.
JUVENTUS-GENOA 3-2
Τέρματα: 50' αυτ. Rossi, 63' Matri, 83' Toni - 6' αυτ. Bonucci, 57' Floro Flores
Κίτρινες κάρτες: 52' Motta, 69' Bonucci (J) - 57' Floro Flores, 76' Dainelli (G)
Διαιτητής: Marco Guida (Torre Annunziata). Επόπτες: Mauro Tonolini (Milano), Marco Alessandroni (Roma 1). Τέταρτις διαιτητής: Nicola Rizzoli (Bologna).

JUVENTUS: 30 Storari, 2 Motta (63' 43 Sorensen), 19 Bonucci, 15 Barzagli, 17 Traorè, 14 Aquilani, 4 F.Melo (63' 20 Toni), 8 Marchisio, 27 Krasic, 32 Matri, 23 Pepe (78' 25 Martinez). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 21 Grygera, 7 Salihamidzic, 36 Giandonato.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
GENOA: 1 Eduardo, 20 Mesto, 13 Kaladze, 3 Dainelli, 24 Moretti, 7 Rossi, 5 Konko, 77 Milanetto (80' 29 Jelenic), 23 Antonelli (64' 2 Chico), 83 Floro Flores, 43 Paloschi (68' 8 Palacio). Αναπληρωματικοί: 73 Scarpi, 29 Doninelli, 71 Jankovic, 9 Boselli.
Προπονητής: Davide Ballardini.
Marotta: δεν υπάρχει θέμα Buffon,
έχουμε πρόθεση να εξαγοράσουμε τον Aquilani


Πριν το παιχνίδι, ο Marotta διέψευσε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τον Buffon και σημείωσε ότι από την επέμβαση και έπειτα "παίζει κανονικά μέχρι που τον σταμάτησαν οι γιατροί. Σήμερα το πρωί προπονήθηκε, προσπαθεί να ξαναβρεί τη σωστή φόρμα ώστε να ξαναπάρει τη θέση του ανάμεσα στα δοκάρια". Παράλληλα αναφέρθηκε στον Aquilani, και αφού επανέλανε ότι υπήρξε "ευχάριστη έκπληξη, προερχόταν από μια αρνητική περίοδο" προανήγγειλε: "είμαστε ευχαριστημένοι απ' αυτόν. Από την πλευρά μας υπάρχει κάθε πρόθεση να τον εξαγοράσουμε, αλλά πιστεύω ότι το δικαίωμα εξαγοράς του είναι διαπραγματεύσιμο", συμπλήρωσε ώστε να διαμηνύσει -και σωστά- στη Liverpool ότι θα προσπαθήσει να πετύχει έκπτωση.
Toni: σκεφτόμαστε κάθε ματς χωριστά

(Update) Το γκολ του Toni κατά της πρώην ομάδας του (και 101ο στη Serie A), έδωσε τη νίκη αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει θερμές δηλώσεις για το θέμα: "αυτό το γκολ κατά της πρώην ομάδας μου δεν έχει ειδική γεύση. Είμαι απλώς χαρούμενος που μπήκα και έκανα τόσα καλά πράγματα" είπε. Και όταν ρωτήθηκε για την κούρσα για τον Champions League απάντησε μετρημένα: "πρέπει να σκφτόμαστε το κάθε παιχνίδι χωριστά, κερδίζεις ένα και είσαι εκεί, χάνεις το άλλο και είσαι εκτός. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να προετοιμάσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο το ματς με τη Fiorentina", άλλη πρώην ομάδα του... (update 4) Όσον αφορά το scudetto, o Toni δήλωσε στη Rai ότι υποστηρίζει τη Napoli.

Matri: με αυτή την αποφασιστικότητα ως το τέλος


(Update 2) Τέταρτος στη λίστα των σκόρερ του πρωταθλήματος, ένα γκολ πίσω από τον Eto'o και πάνω από τον Ibra, o Matri έχει το μυαλό του περισσότερο στην ομάδα: "είναι ένα μήνυμα περισσότερο προς εμάς τους ίδιους. Στο δέυτερο μέρος φάνηκε μια μεγάλη δίψα για νίκη και μια αποφασιστικότητα που θα είναι θεμελιώδες να τη διατηρήσουμε ως το τέλος του πρταθλήματος", είπε. Αναφερόμενος στην επιστροφή στο 4-4-2, ο Matri δήλωσε: "στην πραγματικότητα παίξαμε με εκείνο τον τρόπο σε όλο το παιχνίδι μιας και στο πρώτο μέρος Marchisio, Krasic και Pepe εναλλάσσονταν πίσω μου. Μετά, με την είσοδο του Toni οπισθοχώρησα λίγο και εγώ αν και ήταν ακριβώς ο Luca που μου έδωσε τη μπάλα για το γκολ με ένα σπουδαίο παίξιμο". Και όταη του παρατηρούν ότι ο ίδιος έγινε πια ένα σημείο αναφοράς και ισχύος της ομάδας, ο Matri εμφανίζεται και πάλι μετρημένος: "χάρη στους συμπαίκτες και τους tifosi, που εμ υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά. Εδώ υπάρχουν πολύ περισσότερες πιέσεις σε σχέση με όσες βίωνα στο Cagliari, αλλά ακριβώς χάρη στο γκρουπ κατάφερα να ενταχθώ πολύ καλά".
Ballardini: "δεν θα βγει 4η"...

(Update 4) Απογοητευμένος από την ήττα, ο προπονητής της Genoa δήλωσε ξερά: "αν θα τερματίσει 4η; Όχι, δεν θα κατακτήσει τη Champions League και δεν έχω να πω κάτι άλλο"... Άξιες δηλώσεις προπονητή της ομάδας που χαρίζεται στην Inter...
Del Neri: αξίζαμε τη νίκη

Ικανοποιημένος ο Del Neri: "αξίζαμε αυτή τη νίκη", είπε επισημαίνοντας ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει το αποτέλεσμα κατά μιας ομάδας σαν τη Genoa που μάλιστα προηγήθηκε με αυτογκόλ τόσο νωρίς. "Είμασταν καλοί να αντιδράοσυμε και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Και έπειτα, όσοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη φρασκάδα τους χάρη και στη δουλειά που είχε γίνει επί 70' από τους άλλους". Ο Del Neri σημείωσε ότι η Juventus "δημιούργησε 7-8 ευκαιρίες για γκολ, και με μεγάλες αποκρούσει του Eduardo. Κατά της Brescia κοπιάσαμε περισσότερο. Το σημερινό ήταν ένα διαφορετικό ματς, με πολύ δύναμη, επιμονή και αρετές χαρακτήρα" συμπλήρωσε όταν του έγινε μια σύγκριση με την πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες νίκες.
(Update 4) Αναφερόμενος στο θέμα Buffon-Storari, o Del Neri είπε: "εγώ σέβομαι την ιεραρχία. O Storari ήξερε ότι θα αντικαθιστούσε τον Buffon για 7 μήνες. Είναι σωστό να σκέφτεται ως βασικός, εγώ σκέφτομαι ως προπονητής και θέλω δυο μεγάλους τερματοφύλακες. Έχω τον Buffon Πρωταθλητή κόσμου και βασικό στην Εθνική", είπε στέλνοντας και δημόσια το μήνυμα της δυσαρέσκειάς του για τις δηλώσεις Storari μετά το προηγούμενο ματς...

Ο Storari τα έβαλε με τον Aquilani,
o F.Melo έσφιξε τα δόντια για να παίξει
και ο Buffon διαμηνύει ότι μένει

(Update 11/4) Οι τηλεοράσεις έπιασαν τον Storari να κυνηγά Traorè, Bonucci και Marchisio και στο τέλος του ματς να έχει έναν έντονο διάλογο με τον Aquilani: "είναι φίλοι, μην δημιουργούμε θέμα και όταν κερδίζουμε", σχολίασε ο Toni ενώ και ο Del Neri, έστω ενοχλημένος, παρατήρησε πως "αν κάθε φορά που δυο συμπαίκτες τα λένε, γινόταν θέμα..."... Ο ίδιος ο Storari υπερασπίζεται τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι μερικές φορές πρέπει "να ταρακουνάς τους συμπαίκτες σου, να τους δίνεις κίνητρα". Και η Juve παρακολουθεί ικανοποιημένη που κάποιος συμπεριφέρεται ως ηγέτης και εμψυχωτής αλλά και με το φόβο μην ξεφύγει...
Την επόμενη του αγώνα, οι εφημερίδες αποκάλυψαν ότι ο F.Melo έπαιξε με ένεση και όταν έφαγε μια γερή κλωτσιά στο 7' έσφιξε τα δόντια για να συνεχίσει να παίζει όσο περισσότερο μπορούσε παρά τον πόνο όποτε κλωτσούσε τη μπάλα.
Πάντα την επόμενη του αγώνα, και μετά τη διάψευση του Marotta για την προοπτική μεταγραφής του Buffon στη Roma, ο ατζέντης του Buffon επανέλαβε ότι ο Νο 1 θέλει να μείνει στο Τορίνο, αναρωτήθηκε γιατί γράφονται μεταγραφολογικά σενάρια όταν ο παίχτης έχει ακόμα δυόμιση χρόνια συμβόλαιο ενώ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα Storari-Buffon, απάντησε: "ούτε αυτά τα πράγματα τα καταλαβαίνω και επιεδή δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θέλουν να στήσουν casus belli ad arte (σ.σ. σημαίνει λόγους πολέμου, εντέχνως). Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε, ο προπονητής θεώρησε πάντα τον Buffon βασικό".

14 σχόλια:

mike_bianconero είπε...

Μπραβο Γιουβε!!Το κακο με αυτην την ομαδα φετος ειανι οτι δυσκολευεται να αντιδρασει οταν δεχεται πρωτη γκολ σημερα το εκανε για τα καλα μαλιστα....πολυ καλος Πεπε για Ματρι δεν λεω τιποτα ειναι το πουλεν μου,επισης παρα πολυ καλος Τονι(αν εξερεσουμε την φαση του 94)με μια ασσιστ και ενα γκολ μπηκε και αλλαξε το παιχνιδι
Υ.Γ.Τελος να πω και για τον Ντελ Νερι που εκανε σωστες αλλαγες και αλλαξε το παιχνιδι το αυτονοητο εκανε βεβαια αλλα ενταξει και αλλες φορες επρεπε να το κανει αλλα εδν το εκανε σημερα ομως ηταν καλος εβγαλε τον τραγοαπο τα δεξια(γιατι εγω απο δω κι περα αμυαλο τραγο θα τον λεω)και εκανε πιο επιθετικο σχημα και του βγηκε....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ - ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΗΛΟΣ-ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΝΙ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕ.
ΤΟ 63% ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΑΓΙΑ ΜΠΑΚ ΤΑ ΕΞΤΡΕΜ ΘΑ ΣΥΓΚΛΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΕΠΕ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΣΙΤΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 4 ΚΑΙ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ 8 ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΒΑΛΑΜΕ...
ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

Υ.Γ. ΦΙΛΕ YOTARA ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΛΟΟΥΝ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΡΗΓΑΣ

Vero Juventino είπε...

Mpravo sthn JUVENTARA mas...pisteuw oti milhse kai pali h FANELARA mas....
c.l. sou erxomaste...o 8eos einai megalos magkes.
FINO ALA FINE FORZA JUVENTUS.

mike_bianconero είπε...

ΡΗΓΑ χαχαχα ευτυχως που μου το θυμησες το ειχα ξεχασει φιλε...Επλιζω να βρει μια καλη....Γιατι βλεπω πως ειανι ανεβασμενη η Γιουβε τελευταια....

yotaras είπε...

Μπραβο μωρη Γιουβε!
Ματρι και Τονι απλα φανταστικοι!
Αυτος ο Ακουιλανι πολυ παλτο ρε πουστη μου!Τυφλα ναχει μπροστα του ο Ντουντου!Και ο Μαροτα λεει οτι παιζει καλα θελει να τον αγορασουμε?!

Ρηγα ετοιμες τις εχω αλλα ακομα εχουμε 6 ματς...Μακαρι να βγουμε τσ.λ. και τον κλοουν θα κανω και οτι θελετε θα κανω! χχαχαχαχα

mike_bianconero είπε...

Ballardini αντε κουρεψου ρε!

Pericles είπε...

Αυτή ναι ρε αρρώστια ήταν μια νίκη που σε χαρακτηρίζει!!!μια νίκη με το γνωστό DNA JUVE!!!
Έμεινες πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς με αυτογκόλ μάλιστα, πήγες στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με 0-1, ισοφάρισες στο Β ημίχρονο κ στο καπάκι δέχτηκες γκολ με τον Flores και εκεί που περίμεναν όλοι να πιεις θάλασσα όχι μόνο δεν το παράτησες αλλά ισοφάρισες και στο τέλος πήρες και την πολύτιμη νίκη.
3 στα 3 λοιπόν και στη χειρότερη (αν κερδίσει η Lazio -6)για την 4 θέση… ρε λες???? για να δούμε…

ΥΓ1 Το ότι δεν πανικοβλήθηκες όπως άλλες φορές ήταν το μεγαλύτερο κέρδος.
ΥΓ2 Σωστές οι πρώτες 2 αλλαγές και χωρίς πανικό του Mister!!
ΥΓ3 Άστοχη κατά την γνώμη μου η αλλαγή του Pepe(πολύ καλό παιχνίδι) για τον Mister…
ΥΓ4 Η άμυνα μας πάλι παιδική χαρά…
ΥΓ5 Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά θα το ξαναπώ, αν δεν κρατήσουν αυτόν τον παικταρά που λέγετε ALESANDRO MATRI(τι γκολάρα έβαλε) θα κάνουν ΕΓΚΛΗΜΑ…
ΥΓ6 Fino alla Fine μωρη τρέλα………

Παναγιώτης είπε...

Τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί στο σακούλι μας. Δυσκολευτήκαμε αλλά σημασία έχει ότι πήραμε αυτό που θέλαμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ακόμα μακριά, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τα δίνουν ΟΛΑ κάθε αγωνιστική και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ο mister δείχνει στα τελευταία παιχνίδια αλλαγμένος προς το καλύτερο. Αυτό που έλεγα με την παρέα μου και θέλω να αναφέρω και εδώ είναι ότι αν το καλοκαίρι δεν έρθει ένας πρωτοκλασάτος προπονητής (βλέπε Καπέλο, Λίπι κτλ κτλ) που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας αλλάξει προς το καλύτερο θεωρώ ότι θα πρέπει να σκεφτούμε την παραμονή του.

Και να δικαιολογηθώ απλά: γιατί να φύγει ένας μέτριος προπονητής όπως είναι ο Ντελ Νέρι, ο οποίος θα έχει πλέον μυρωδιά από την ομάδα, και να έρθει ένας επίσης μέτριος (Σπαλέτι ή όπως και να λέγεται αυτός) και να ξεκινήσει από την αρχή;

Mithrandir είπε...

Τρομάξα στην αρχή αλλά αυτό που είδα στην συνέχεια με ενθουσίασε.
Ωραίο παιχνίδι από την πλευρά της Juve, κάτω η μπάλα και ορθολογικές απόπειρες επιθέσεων. Πολλές ευκαιρίες, πολλές τελικές.
Η άμυνα έκανε τραγικά λάθη και πιστεύω εκεί είναι που πρέπει να ενισχυθούμε περισσότερο το καλοκαίρι.
Toni και Matri πολύ αποτελεσματικό δίδυμο. Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει.

FORZA JUVE για C.L !
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

magica juve είπε...

ποσο γουσταρω που τους ποναει αυτη η ομαδα και βγαζουν ολη την χολη τους σε μας...πεισμωστε ρε να βγειτε τεταρτοι και πηγαιντε κοπανιστε του τα "μαρκουτσια" σας στην μουρη του που εχει και αποψη..

cloudsinthemirror είπε...

Που να έπαιζε κι ο Κουαλιαρέλλα!!! Μεγάλη ατυχία, παιδιά αυτή. Κατά τ' άλλα ο Μπουφόν (αποβολές,ισχιαλγία, γκολ από τον Γκατούζο, κρυολογήματα) ας φύγει να βγάλουμε καμιά εικοσαριά εκατομμύρια. Ο Στοραράκος είναι πολύ καλός!

Μην ξεχνάτε:μεθάτε με γλυκό Κράσι-τς!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Από αυτά που διαβάζω, τα 20 εκ. για τον Buffon δεν υπάρχουν ούτε για αστείο. Διότι, όσοι ενδιαφέρονται σου λένε: έχει την ηλικία του, τραυματισμούς στην πλάτη, και ένα υψηλότατο μισθό... Αν θες, λοιπόν, πάρε τόσα και δώστον μου, διαφορετικά κράτα τον και πλήρωσε εσύ τα εκατομμύρια το μήνα...

mike_bianconero είπε...

Για τον Buffon η Ρομα εδινε(συμφωνα με τα παντα εγκυρα δημοσιευματα της Ιταλιας)3,7 νομιζω καπου εκει κακα τα ψεματα τοσο κοστολογειται πλεον.....

Un Gobbo ad Atene είπε...

Επειδή στοιχίζει πανάκριβα από πλευράς μισθού και αυτός ο μισθός χαλάει τον ισολογισμό, όχι επειδή θεωρείται τελειωμένος