Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Del Neri: ο χαρακτήρας είναι η δύναμή μας

Αποφασισμένη πηγαίνει η Juve στο Artemio Franchi ιδίως μετά την ήττα της Roma
"Μόνον αν επικεντρωθούμε σε κάνε μεμονωμένο παιχνίδι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας", έλεγε το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς ο Del Neri και η απογευματινή ήττα της Roma από το Palermo (2-3) δείχνει ότι η πρώτη προσπέραση είναι μαθηματικώς εφικτή. "H ομάδα έμεινε ήρεμη, δείχνοντας ότι έχει το χαρακτήρα για να παλεύει πάντα και ότι πιστεύει στη δουλειά της. Αυτή είναι η δύναμη των αποδυτηρίων μας", πρόσθεσε τονίζοντας ότι είναι σημαντική η επιστροφή παιχτών που είναι καλά: "και όσο καλύτερα είναι ένας παίχτης, τόσο καλύτερα παίζει".
Επιστρέφουν Buffon, Del Piero

Δυο σύμβολα της ομάδας επιστρέφουν στην αποστολή, ο Gigi Buffon και ο Alex Del Piero. O mister προανήγγειλε την επιστροφή του Buffon ως βασικού υποιστηρίζοντας ότι δεν αμφέβαλε ποτέ για αυτόν (άλλωστε, μέσα στη βδομάδα, βγήκαν πολλές σημαίες της ομάδας, από τον Tacconi ως τον Zoff υπέρ του Buffon) και εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμησή του για τον Storari. Στην αποστολή, όπου επανέρχεται ο Grosso ενώ θα απουσιάζει λόγω γρίππης ο Grygera, μετέχουν οι: 1 Buffon, 2 Motta, 4 Felipe Melo, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 13 Manninger, 14 Aquilani, 15 Barzagli, 17 Traore, 19 Bonucci, 20 Toni, 23 Pepe, 25 Martinez, 27 Krasic, 30 Storari, 32 Matri, 36 Giandonato, 43 Sorensen.
Ο Del Neri προσπάθησε να μην φορτώσει επιπλέον άγχος την ομάδα (και να αποτρέψει τις κριτικές) επισημαίνοντας ότι "δεν χρησιμεύει" να συλλογίζονται οι παίχτες ότι αν φτάσουν μια συγκεκριμένη θέση (εννοεί την 4η) είναι επιτυχία ενώ διαφορετικά είναι αποτυχία: "εμείς αγωνιζόμαστε κάθε κυριακή χωρίς να φτιάχνουμε προβλήματα που δεν είναι του παιχνιδιού", σημείωσε επισημαίνοντας ότι και η νίκη στη Ρώμη δεν ήταν απλή υπόθεση. "Η Fiorentina είναι εξαιρετική ομάδα που εντός έδρας πέτυχε πειστικά αποτελέσματα και ξέρει να αποδίδει", είπε σημειώνοντας ότι διαθέτει παίχτες όπως οι Pasqual, Gamberini, Comotto, Mutu, Gilardino "που παίζουν καιρό μαζί" αλλά και τον Vargas, "παίχτη σημαντικό που θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όχι μόνον περιμένοντας τον αλλά και πηγαίνοντας να τον πρεσάρουμε". Ωστόσο, ως παίχτη κλειδί βλέπει τον Montolivo (που παρουσιάστηκε ως μεταγραφικός στόχος της Juve, όπως γίνεται, ιδίως από το Tuttosport, με παίχτες κάθε ομάδας που παίζει κατά των bianconeri): "θα είναι δουλειά των μέσων μας να τον πρεσάρουν. Δεν θα αλλάξουμε τακτική σε σσχέση με τα τελευταία παιχνίδια γιατί πιστεύω ότι ότι αυτή τη στιγμή είναι το πιο χρήσιμο σύστημα για την ομάδα", απάντησε ο Del Neri εκτιμώντας ότι η ομάδα θα καταφέρει να επαναλάβει την εμφάνιση με τη Roma.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο Toni, παλαιός παίχτης των viola, έχει δηλώσει πως αν βάλει γκολ θα το πανηγυρίσει. Μακάρι!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: