Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η Juve κατέβηκε στο γήπεδο της Νάπολη (και νίκησε). Ο Pairetto αποκαλύπτει την υποκρισία των υπολοίπων συλλόγων και τα ψέματα του Auricchio...

Δυναμική απάντηση του δικηγόρου της Juventus στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τον εισαγγελέα την οποία απέρριψε το δικαστήριο. Ο τότε αρχιδιαιτητής Pairetto αποκάλυψε ότι είχε φιλικές σχέσεις και έτρωγε με όλους: Inter ("πολλές φορές με τον Facchetti"), Milan, Roma, Lazio, Parma, Verona, Toro και απέδειξε τα ψέματα του Auricchio για τους διαιτητές...
Νέα προσπάθεια κωλυσιεργίας και δημιουργίας εντυπώσεων από την εισαγγελία στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολη που βρήκε αντιμέτωπους όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και τον συνήγορο της Juventus που παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Επί του όλου θέματος αναμένεται η απόφαση της έδρας -η δίκη έχει διακοπεί για αργότερα.
Το δικαστήριο είπε "όχι"
στους εισαγγελείς


(Update)
Το δικαστήριο απέρριψε σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων της εισαγγελίας (η απόφαση ελήφθη από το σύνολο των δικαστών, και αυτές που είναι σε κόντρα με την πρόεδρο Casoria). Έτσι η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Μαϊου με την αγόρευση του εισαγγελέα. Η απόφαση αναμένεται για τον Ιούλιο αν δεν γινει δεκτή η ένσταση κατά της προέδρου Casoria που εκδικάζεται στις 20 Μαϊου.

Ποταμός ο Pairetto: συναντηθήκαμε με όλους,
ποτέ δεν πήραν τηλεκάρτες από τον Moggi, εμείς

τιμωρήσαμε διαιτητές που ευνόησαν τη Juve ενώ

όσοι την αδίκησαν, όπως ο Paparesta, έπαιζαν κανονικά


(Update 2) Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο τότε αρχιδιαιτητής Pairetto προχώρησε σε αυθόρμητη δήλωση με την οποία αποκάλυψε ότι είχε "φιλικές σχέσεις με παράγοντες της Parma, της Verona, με τον Meani, με τον Facchetti με τον οποίο γευμάτισα και δείπνησα πολλές φορές, με Governato, Corsi, Zaccarelli, Romero, Dal Cin, Sensi. Όπως έχω ήδη πει είχα τηλεφωνικές επαφές με όλους, με τον Ferlaino, τη Samp, τη Genoa, τη Brescia, τη Verona, την Parma", είπε διαψεύδοντας αποκλειστικές σχέσεις με Moggi και Giraudo, με τους οποίους, μάλιστα, σημείωσε ότι πολλές φορές είχε αντιπαραθέσεις αν και υπήρχε παλιά φιλία με τον Moggi και υπήρξε γνωριμία με τον Giraudo από την εποχή του Πανεπιστημίου.
Ο Pairetto αρνήθηκε ότι είχε πάρει ποτέ ξένη τηλεκάρτα από τον Moggi:ε΄'είχα ένα προσωπικό τηλέφωνο από το 1990 που το γνώριζαν όλοι, οι διιατητές, οι πελάτες μου, αλλά ποτέ δεν υποκλάπηκε", είπε -να σημειωθεί ότι συνομιλίες του με τον Facchetti έχουν χαθεί μυστηριωδώς... O Pairetto πρόσθεσε ότι οι μόνες ξένες τηλεκάρτες που είχε ήταν αυτές που έπαιρνε όταν ήταν στο εξωτερικό, "πέραν του ότι συχνά που τις έδιναν οι ξένες Ομοσπονδίες, αλλά ποτέ δεν πήρα από τον Μoggi".
Στην αυθόρμητη δήλωσή του, ο Pairetto αναφέρθηκε και στον συνταματάρχη Auricchio για τον οποίο είπε πως "είπε μεγάλες παπάρες έχοντας ορκιστεί" και περιέγραψε ως τέτοιες τις αναφορές του επικεφαλής του Carabinieri στο ότι δήθεν οι διαιτητές που αδικούσαν τη Juventus τιμωρούνταν: "το πρώτο ψέμα ήατν ότι ο Paparesta παύθηκε μετά το Reggina-Juventus, παιχνίδι που ακόμα και κατά την Gαzzetta είχε καθορισθεί από διαιτητικά επεισόδια κατά της Juventus. O Paparesta διηύθυνε αυτό το παιχνίδι στις 6 Νοεμβρίου. Στις 10 Νοεμβρίου υπήρχε εμβόλιμη αγωνιστική που δεν έπαιξε και την επόμενη Κυριακή σφύριξε το Torino-Venezia, το πιο σημαντικό της Serie B, και μετά από δυο βδομάδες σφύριξε στο Messina-Fiorentina, που ήταν στην πρώτη προεπιλογή (για τις κληρώσεις) όπου υπήρχε και το Juventus-Inter. Λάβετε υπόψη σας ότι ήρθε εδώ ο Bergonzi που διαιτήτευσε, το 2007, ένα παιχνίδι όπου έδωσε ένα μη πέναλτυ υπέρ των αντιπάλων της Juve και έμεινε τρία χρόνια χωρίς να διαιτητεύσει τη Juve, ενώ εμείς τον Paparesta μετά από τρεις βδομάδες τον βάλαμε στην προεπιλογή για τη Juve. O Paparesta διαιτήτευσε δυο φορές το Νοέμβριο, δυο το Δεκέμβριο και τέσσερις τον Ιανουάριο. Αυτή είναι η παύση του Paparesta! O Racalbuto, που σφύριξε το Roma-Juve, θύμα των εποπτών του, παρ' όλα αυτά, εξωβελίστηκε από τη Serie A για εννιά βδομάδες, ούτε καν για τεχνικούς λόγους αλλά εξαιτίας των εξωτερικών πιέσεων που ασκήθηκαν σε εκείνη την περίπτωση", αποκάλυψε.
Aναφερόμενος στον διαιτητή Dattilo και το περίφημο Udinese-Brescia, είπε ότι "έκανε ένα κραυγαλέεο λάθος προς όφελος της Brescia που σκόραρε κατά τρόπο αντικανονικό και σε σχέση με αυτό το παιχνίδι, που κάποιοι θεωρούν στημένο για να τιμωρηθούν παίχτες της Udinese που θα έπαιζαν κατά της Juve (σ.σ. και τελικά έπαιξαν, αφού δεν συμπλήρωναν κάρτες! εδώ) έμεινε έξω για τρεις μήνες και επειδή, εκτός από το αντικανονικό γκολ, αν τα είχε πάει καλά, θα έπρεπε να αποβάλει περισσότερους παίχτες της Udinese".
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον De Santis, που μια παρουσιάζεται από την κατηγορία να μετέχει στην "παράγκα" (ως υπαρχηγός του Moggi), μετά να αποχωρεί και στη συνέχεια να επιστρέφει, o Pairetto τόνισε πως "εκείνη τη χρονιά διαιτήτευσε σε τρεις περιπτώσεις τη Juve, κατά τρόπο αρνητικό για τη Juve: με το Palermo και την Parma, παιχνίδια στα οποία δεν έδωσε πέναλτυ στη Juve, και μετά με την Inter όπου δεν απέβαλε έναν παίχτη της Ιnter. Επιπλέον, πάντα στο Inter-Juventus, δεν είδε τη φάση Ibra-Cordoba, και θα αρκούσε μια του λέξη μονάχα, στη συνέχεια, ώστε να πετύχει ο Ibra να μην τιμωρηθεί με άλλες δυο αγωνιστικές (σ.σ. και να χάσει το ματς-scudetto με τη Milan). Mε τον De Santis η Juve πήρε συνολικά 7 βαθμούς σε έξι παιχνίδια"...
Επιπλέον, ο Pairetto δήλωσε ότι όπως έλαβε εισητήρια και δελτία από τη Juventus, "μου έστελνε, σε μένα και τον Bergamo, η Inter, έτσι και η Milan, η Roma, η Lazio μου έδινε τιμής ένεκεν εισιτήρια κάθε βδομάδα, όπως και το Palermo, η Udinese, ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Eπιλέον από πολλές ομάδες δεχόμασταν υλικό, όπως φόρμες, σημαιάκια, τσάντες", είπε ξεσκεπάζοντας την υποκρισία όλων των συλλόγων που παρακολούθησαν τη δίκη το 2006 παριστάνοντας τους έκπληκτους για ό,τι αποδιδόταν μόνο στη διοίκηση της Juventus....
5 χρόνια δεν ήξεραν,
ξαφνικά τα βρήκαν... Πώς;


Ο εισαγγελέας Narducci (φωτογραφία) ζήτησε, την τελευταία μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, να συμπεριληφθούν και άλλα στοιχεία, πολλά από τα οποία ήταν δημοσιεύματα, όπως και την νκλήση άλλων μαρτύρων ενώ επιχείρησε να εμφανίσει ως στοιχεία για τις κλήσεις από τις ελβετικές τηλεκάρτες, κάποιους πίνακες με αριθμούς αποδεκτών που όχι μόνον δεν είχαν παρουσιαστεί εδώ και 5 χρόνια αλλά επιπλέον είχε τονιστεί από τον αρμόδιο αστυνομικό της ομάδας του Auricchio ότι δεν υπήρχαν.
Η προσπάθεια αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης που στηλίτευσαν την προσπάθεια επισημαίνοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά πού βρέθηκαν -και πώς τεκμηριώνονται- τα "στοιχεία" που ο ίδιος ο αρμόδιος αστυνομικός κατέθεσε ενόρκως ότι δεν υπήρχαν...
Παράλληλα, το σύνολο των συνηγόρων επισήμανε ότι η καθυστερημένη κίνηση του εισαγγελέα, να παρουσιάζει στοιχεία την τελευταια μέρα "στερεί τους κατηγορούμενους από το δικαίωμα υπεράσπισης" όπως και ότι πολλά από τα υπόλοιπα έγγραφα που παρουσιάστηκαν είναι "ανυπόγραφα και άγνωστης προέλευσης".
Ιδιαίτερη, αρνητική, αίσθηση προκάλεσε επίσης η επιμονή της εισαγγελίας να καταθέτει ως αποδεικτικά στοιχεία, δημοσιεύματα εφημερίδων και μάλιστα συγκεκριμένων, της Gazzetta dello Sport και της Repubblica. "Kαι γιατί όχι και του Tuttosport; Τον θεωρείται μονομερώς ταγμένο από τη μία πλευρά; Και εγώ θα μπορούσα να θεωρήσω τη Gazzetta", επισήμανε ο Prioreschi, συνήγορος του Moggi.

Αντεπίθεση του συνηγόρου της Juventus

που υπεραμύνθηκε και του ρόλου του Tuttopsort

και στηλίτευσε την προσπάθεια να εμφανιστούν

ως αποδείξεις site των φιλάθλων της Lazio
ή
δηλώσεις παραγόντων της Inter μετά από ματς με τη Juve


Δυναμικά παρενέβη ο Vitiello, συνήγορος της Juventus: αφού θεώρησε απαράδεκτο να ζητά ο εισαγγελέας τις ετυμηγοείες της δίκης Gea με συντετμημένες διαδικασίες τώρα, μιας και η δίκη ήταν γνωστή εδώ και καιρο, όπως και τη συμπερίληψη στη δικογραφία εγγράφων ανυπόραφων και απορσδιόριστης προέλευσης, στάθηκε στο θέμα των δημοσιευμάτων: "οι οπαδοί της Juventus θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν για την απουσία του Tuttosport. θα μπορούσαν να τον συμπεριλάβουν τουλάχιστον για να φανεί ίση μεταχείριση" είπε και στη συνέχεια στηλίτευσε το γεγονός ότι κατατίθενται ως αποδεικτικά στοιχεία δημoσιεύματα που παραπέμπουν σε site φιλάθλων της Lazio μετά από ματς της ομάδας τους με τη Juve ή σε δηλώσεις του Zeman που όμως ήταν μάρτυρας στη δίκη και κανείς δεν τον ρώτησε για το ματς Lecce-Juventus στο οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα ή δημοσίευμα για παιχνίδι Inter-Juventus με δηλώσεις παράγοντα της Inter: "από πότε γίνεται απόδειξη μια δημόσια δήλωση;" ρώτησε σκωπτικά το δικαστήριο επισημαίνοντας πως ο εισαγγελέας δεν καταθέτει νέα στοιχεία ούτε άμεσες αποδείξεις και επομένως, βάσεις των άρθρων 468 και 507, το αίτημά του είναι απαράδεκτο.

Ήθελαν για μάρτυρα τον... Preziosi!


Αρνητική ήταν η τοποθέτηση των συνηγόρων και στο αίτημα του δικηγόρου της Brescia να κληθεί ως μάρτυρας ο... πρόεδρος της Genoa, Preziosi (ναι, ο καταδικασμένος για δωροδοκία, που πίαστηκε με τη βαλίτσα στο χέρι!) που, επιπλέον θα κατέθετε για ένα ματς του... τουρνουά Viareggio!
Ο Paolo Trofino. συνήγορος του Moggi κατέθεσε επίσης σχεδιάγραμμα του ξενοδοχείου όπου ο Nucini (ο εν ενεργεία διαιτητής που συνομιλούσε με τον Facchetti) ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον Moggi: "όπως μπορείτε να δείτε δεν υπήρχε τρόπος να φτάσεις από το γκαράζ στα δωμάτια χωρις να σε δουν" είπε επισημαίνονατς πως αυτό ήταν το ξενοδοχείο όπου καταλύει η αποστολή της Juventus και επομένως τη σγκεκριμένη μέρα που είπε ο Nucini θα ήταν γεμάτη φιλάθλους που θα αναγνώριζαν τόσο τον τότε γενικό διευθυντή της ομάας όσο και τον διαιτητή. Αν ήταν να συναντηθούν, το σπίτι του Moggi απέχει ελάχιστα, σημείωσε ο Trofino, δείχνοντας το παράλογο της "καταγγελίας".

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.com

8 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

"Ο βασιλιάς (εισαγγελέας) είναι (τόσο) γυμνός" που καταλαβαίνει κανείς γιατί ακολουθεί τόσες και τέτοιες μεθοδεύσεις (έναστση στην πρόεδρο Casoria, κωλυσιεργίες, παραβιάσεις της δικονομίας) με στόχο την παραγραφή...

Γίνεται ακόμα περισσότερο κατανοητό αν συνυπολογιστεί ότι πλησιάζουη οι κρίσεις και μια ήττα τέτιου μεγέθους θα του έκελινε το δρόμο για μια προαγωγή...

yotaras είπε...

Πληρες απογοητευση....

Un Gobbo ad Atene είπε...

Γιατί; Είπε κανείς ότι τα δικαστήρια είναι εύκολη υπόθεση ή ότι όλα λύνονται με την ευκολία που συζητάμε μεταξύ μας ή στα bar sport που μας καταδίκασαν διαμορφώνοντας το περίφημο λαϊκό αίσθημα;

yotaras είπε...

Eρε Γκομπο η ομαδα Τσαμπιονς Λιγκ δεν βγαινει, οι μεγαλοι παιχτες δεν θελουν να ερθουν στην Γιουβε, στο δικαστηριο κανουνε τα δικα τους και θελουν να το πανε σε παραγραφη...
Δεν βλεπω τιποτα στον οριζοντα δυστυχως....

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει, ειδικά στα νομικά.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Εννοείται ότι τα sites των γνωστών εφημερίδων στις δηλώσεις του Pairetto αφιέρωσαν λίγες γραμμές αλλά στην Ιταλία οι φίλαθλοι (και των άλλων ομάδων) ενημερώνονται πια από τα τα sites, τα blog και τα Forum οπαδών της Juventus: αν δείτε τα σχόλια, ακόμα και οι intertristi έχουν αναδιπλωθεί...

bianconera είπε...

Το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε ( ακόμα θέλω να το πιστεύω ) φαίνεται από τις μεθοδεύσεις τους. Κάνουν τα ΠΑΝΤΑ για να μας διαλύσουν. Διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα αλλά έχω μια πολύ μικρή ελπίδα ότι έστω και στο νήμα θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

kevez είπε...

για μενα η αποκατασταση της αληθειας και του τι πραγματικα συνεβη το 2006 ειναι πιο σημαντικη ακομη κι απ' την αγωνιστικη ανακαμψη της ομαδας... απ' ο,τι φαινεται οι αλλωτε κατηγοροι του Μοτζι φασκουν και αντιφασκουν... οσοι παρακολουθουν τακτικα το τι συμβαινει στη δικη μπορουν να καταλαβουν τι συμβαινει, το ζητουμενο για μενα ειναι να αποδοθει δικαιοσυνη και να αποφασισουν επιτελους να ασχοληθουν και σε αυτη τη χωρα με το τι συμβαινει(γιατι 2006 μας ειχαν ζαλισει). Τεσπα, ειναι προνομιο του καθενος σε αυτο τον τοπο να αναφερεται και να σχολιαζει πραγματα που δε γνωριζει.