Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στο Δ.Σ. της Juventus οι αποφάσεις

Στις εφημερίδες αναφέρεται η προοπτική ανακεφαλαίωσης 90 ή 100 ή και 120 εκ. Δεν αναζητούνται νέοι συνεταίροι, έμφαση στην εμπλοκή των φιλάθλων ως εταίρων, σημειώνει η Stampa
Η επόμενη μέρα των δηλώσεων Elkann στη Γενική Συνέλευση της Exor, βρίσκει τις εφημερίδες να μοιράζονται μια λίγο πολύ κοινή αίσθηση: ότι πάμε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που κατά τον Tuttosport μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 90 και 120 εκ. ώστε να αντιμετωπιστεί η τρύπα των 60-65 εκ. και να γίνουν μεταγραφές 2-3 top players που έχει πει ο Marotta. Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις πιθανολογείται να γίνουν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Juventus στις 11 Μαϊου. Στο μεταξύ, Andrea Agnelli και Marotta ολοκληρώνουν το τριετές σχέδιο στη βάση του οποίου θα ληφθούν οι αποφάσεις και για το ποσό που θα απαιτηθεί από τη μητρική Exor.

La Stampa: η Οικογένεια στο κέντρο
και
ο φίλαθλος περισσότερο εταίρος παρά υποστηρικτής


Aν ο Tuttosport αναφέρεται σε 90-120 εκ. ανακεφαλαίωση και η Gazzetta dello Sport κάνει λόγο για επένδυση 100 εκ., η οικογενειακή La Stampa αποφεύγει να αναφέρει ποσά αλλά κάνει και αυτή λόγο για "αύξηση μετοχικού κεφαλαίου" δίνοντας όμως έμφαση και σε κάτι ακόμα: ότι η Οικογένεια δεν αναζητεί καινούργιους συνεταίρους αλλά αξιοποίηση του δυναμικού των φιλάθλων: " σύστημα:η εποχή των μαικήνων έληξε, το μέλλον είναι ένα υβριδικό η Οικογένεια στο κέντρο της Juve και ο φίλαθλος όλο και πιο ενσωματωμένος στη ζωή, και την οικονομική, του συλλόγου. Περισσότερο εταίρος παρά υποστηρικτής", γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα των Agnelli επικαλούμενη την εκτίμηση του Elkann ότι αυτό το σχέδιο είναι στην καρδιά του Andrea Agnelli... Σημείο αναφοράς (και έμπνευσης) η Barcelona και η Bayern αλλά λεπτομέρειες για το πώς φαντάζονται ότι θα ενσωματωθεί στην πραγματικότητα της Juventus, ακόμα δεν έχουν δοθεί.

Συνεχίζεται η προβολή του Mancini...


Στο μεταξύ συνεχίζεται η προβολή του Mancini: ο Tuttosport φιλοξενεί συνέντευξη του συνεργάτη του Mancio στη City (και παλιού παίχτη της Juve, Attilio Lombardo) που υποστηρίζει πως "θα ήταν δύσκολο να πει όχι στη Juve" υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Mancini αποτελεί εγγύηση για τον ερχομό μεγάλων παιχτών. Μάλιστα απαντά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Tevez και ότι θα ήθελε 200 σαν αυτόν... Και αυτή τη δήλωση την κάνει ακριβώς τη στιγμή που, για πολλοστή φορά, ο Tuttosport υποστηρίζει ότι συνεχίζονται οι επαφές με το περιβάλλον του Tevez και με τον ίδιο τον παίχτη που φέρεται να μην αρνήθηκε την προοπτική. Αλλά αυτά είναι άλλου είδους παιχνίδια συνηθισμένα σε τετοιες εποχές (η Gazzetta dello Sport, ας πούμε, αναφέρει τον Aguero) ώστε να έχουν να συζητάνε και να ονειρεύονται οι φίλαθλοι την ώρα που το μέλλον της ομάδας κρίνεται στα κλειστά γραφεία...

Πηγές: La Stampa, Gazzetta dello Sport, Tuttosport

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να βγει αποφαση οτι τελικα θα δαπανηθουν οχι 100 αλλα 500 μυρρια για μεταγραφες ειστε τοσο αισιοδοξοι και σιγουροι οτι οι ανθρωποι που θα τα διαχειριστουν ξερουν πως ακριβως θα τα χρησιμοποιησουν ωστε να ξαναγινουμε(αγωνιστικα τουλαχιστον) δυνατοι???
Οσο για τον μαντσινι η προδοσια της ιστοριας μας και της αξιοπρεπειας μας καταπατειται απο τους ιδιους τους γιουβεντινους και αυτο αφορα διοικουντες,παικτες,πρωην παικτες μας και οποιον αλλον στηριζει αυτη την αδιανοητη πραξη!
Απο οτι φαινεται δε μας φταιει κανενας αλλα μονο εμεις!
δημητρης θες

Ανώνυμος είπε...

Ta Polla Logia einai Ftwxeia...Opws lene..K isxuei..
Basiko Melima tou D.S prepei na einai h swsth topothetisi/programmatismos ths omadas sto thema Esodwn para sto posa tha ksodepsi tin epomeni xronia..
Epeidi mono otan exeis mporeis k na ksodepseis..
Akomi pisteuw oti k me 60m mporoume na paroume pollous kalous pektes afou yparxei h dynatothta dosewn etsi mporeis na agoraseis Fabio , Matri ,Pepe kai Aquilani Meta lefta pou tha pareis apo Amauri, Iaquinta , Martinez kai Sissoko. Epeita exeis ena katharo budget ton 60m to opoio me eksipnes kinisis mporis na to metatrepseis se 4 pektes megalhs klashs.(Bastos , Nani , Montolivo , Beck,Lichtsteiner,Ziegler,cassani kai posous akomh pou mporo na grapso..)

Nik Thess
Forza Juve

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μία δημοσκόπηση στο Tuttosport για το ποιόν προπονητή προτιμούν οι φίλαθλοι της JUVE...
http://www.tuttosport.com/sondaggi/calcio/serie_a/juventus/vota-1108/Chi+volete+come+prossimo+allenatore+della+Juventus%3F
Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα νομίζω, αν και έχουν ψηφίσει περίπου 28000 φίλαθλη από τα τόσα εκατομμύρια που έχει η JUVE...
Delpi

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στο site, delpi, σημειώνει ότι "οι δημοσκοπήσεις on line δεν έχουν στατιστική αξία" και το σημειώνουν γιατί δεν διασφαλίζεται μοναδικότητα επιλογής και επιστημονική βάση. Ακόμα και έτσι, μια τάση, την πιάνουν αλλά ως εκεί.

P.S. Ενώ προχθές ο Lippi ήταν πρώτος, μετά το χθεσινό ματς της Porto ανέβηκε στην 1η θέση ο Villas Boas...

yotaras είπε...

Για το Δ.Σ. δεν εχω αποψη....Ας κανουν οτι τους φωτησει ο θεος.
Τωρα οσον αφορα το θεμα προπονητη που γινετε ψηφοφορια στο Tuttosport,καλος και χρησος ο Λιπι,τον ευχαριστουμε για οσα εκανε στην ομαδα μας αλλα πιστευω πως τωρα πλεον ειναι "παλιομοδητης" οσο αφορα το στυσημο ομαδος και διαφορα αλλα.Προτιμω με χιλια τον Βιλας Μποας ο οποιος και πλανο εχει και επιθετικο ποδοσφαιρο παιζει και θεαμα παρουσιαζει.