Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Elkann: στόχος της Juventus η δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στις θεμελιώδεις αθλητικές επτυχίες και την οικονομική ισορροπία

"Έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον γιατί ξέρω ότι ο ξάδερφός μου Andrea Agnelli θα οδηγήσει το σύλλογο με πάθος και κοιτώντας μακριά"
Υπάρχει αναφορά και στη Juventus στην επιστολή που απηύθυνε ο John Elkann προς τους μετόχους της Exor με αφορμή τον ισολογισμό του 2010. Μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το site της Juventus μετέδεωσε τα αποσπάσματα που αφορούν το σύλλογο:
"Κατά τη διάρκεια της τελευταία σεζόν ο σύλλογος δεν είχε τα αποτελέσματα που αναμέναμε, ούτε στο γήπεδο ούτε σε επιχειρηματικό πεδίο. Όσον αφορά στο μέλλον, έχω περισσότερη εμπιστοσύνη γιατί ζήτησα από τον ξάδερφό μου Andrea Agnelli να αναλάβει τη θέση του Προέδρου και ξέρω ότι θα οδηγήσει το σύλλογο με πάθος και βλέποντας μακριά".
"Ο στόχος της Juventus είναι να πετύχει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στα αθλητικά αποτελέσματα (που είναι θεμελιώδη) και την οικονομική ισορροπία", σημειώνει ο πρόεδρος της Exor, του ομίλου των Agnelli στoν οποίo ανήκει η Juventus, στην επιστολή του όπου καταλήγει επισημαίνοντας τη σημασία του νέου σταδίου: "ένα ακόμα καλό νέο είναι ότι το νέο στάδιο -που θα εγκαινιαστεί την επόμενη σεζόν- είναι πραγματικά μια αθλητική εγκατάσταση διεθνούς επιπέδου".

Στήριξη Capello στον Andrea
και "αρκούν 2-3 αγορές ποιότητας"...

Εκτός από τον John Elkann, στον Andrea Agnelli αναφέρθηκε και ο Fabio Capello, σημερινός ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, σε συνέντευξή του στον Tuttosport o oποίος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Εμπιστευτείτε τον Agnelli": "γνωρίζω καλά τον Andrea, τπου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη: είναι ικανός, κατάλαβε ότι έγιναν λάθη, φέτος. Και ξέρει πώς να επέμβει", είπε στη συνέντευξή του ο πρώην προπονητής (και παλιός παίχτης) της Juventus. Και δήλωσε πως "αν πετύχουν δυο τρεις αγορές ποιότητας, θα επιστρέψουν ανταγωνιστικοί" για να παλέψει σε κάθε επίπεδο η ομάδα αν και δεν θα είναι σαν τη δική του: "η δική μου Juventus όμως, είναι κάτι άφταστο", είπε σημειώνοντας πως τα δυο scudetti που κέρδισε (και αφαιρέθηκαν με την calciopoli/farsopoli) "τα νιώθω δικά μου, είμασταν οι πιο δυνατοί στο γήπεδο, με εννιά παίχτες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου"...
Πάντως, μιλώντας για δυνατές μεταγραφές, το αγγλικό TalkSport υποστηρίζει πως η Manchester United είχε στείλει παρατηρητές την Κυριακή στη Ρώμη για να δούν τον Claudio Marchisio που φέρεται να αρέσει πολύ στον sir Alex Ferguson. Η Juventus έχει συμβόλαιο με τον παίχτη ως το 2014 και ακριβώς αυτές τις μέρες συζητά μαζί του για την ανανέωση -καιρός να επισπεύσει!

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

3 σχόλια:

mike_bianconero είπε...

Συμφωνω απολυτα με Καπελο 2-3 παικτες επιπεδου Γιουβε χρειαζομαστε προσωρινα τουλαχιστον μεχρι να ξανανεβει η ομαδα να αυξηθουν και τα εσοδα(financial fair play ερχεται)και οι 2-3 παικταραδες να γινουν 10-11 και να αποκττησει η Γιουβε τα επιδεδα στα οποια ηταν καποτε.....
Υ.Γ.Κατω τα χερια απο τον Μαρκιζιο και εμας μας αρεσει πολυ(στους περισσοτερους τουλαχιστον)και ειναι και πολυεργαλιο....

Παναγιώτης είπε...

Σωστός ο mister όσων αφορά το θέμα των μεταγραφών. Προσωπικά το έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές ότι η Γιουβέντους χρειάζεται 2-3 μεταγραφές παγκοσμίου κλάσης, οι οποίοι θα ανεβάσουν το επίπεδο μας κατακόρυφα και θα βοηθήσουν τους πιο άπειρους ποδοσφαιριστές μας (βλέπε Σόρενσεν) να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Οψόμεθα...

Pericles είπε...

Την πρώτη του χρόνια το 2005 ο Don Fabio έδωσε μάχη, συγκλονιστική μάχη θα έλεγα με την πολύ καλή Milan τότε που κρίθηκε στο τέλος στο Μιλάνο με τη γκολαρα του Τρεζεγκολ!!!

Πραγματικά η ομάδα του Don Fabio ήταν αχτύπητη, την δεύτερη χρόνια του όμως.
Μπορεί να απέτυχε στην Ευρώπη αλλά στην Ιταλία έκανε πλάκα!!!
Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια πιο εύκολο πρωτάθλημα από αυτό του 2006!!! Είχαμε ένα ρόστερ γεμάτο παιχταράδες και πρωταθλητές, που καθάριζαν τα παιχνίδια εύκολα και με μπαλάρα!!!

Πίστευα ότι θα κατακτούσαμε και την Ευρώπη την επόμενη χρονιά αντί αυτού ήρθε ο εφιάλτης…Tελοσπαντων..

ΥΓ1 Grazie Schalke!!!
ΥΓ2 Θετικά βλέπω τα σχόλια του Elkann, για να δούμε…
ΥΓ3 Fino alla Fine…