Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για το Europa League

Επικεφαλής σειράς η Juve, μπαίνει στην κληρωτίδα στις 16 Ιουλίου
Με τα προκριματικά του Europa League, στις 29 Ιουλίου, ξεκινά φέτος η αγωνιστική σεζόν (ας όψεται η περυσινή καταστροφική χρονιά). Η Juventus θα είναι επικεφαλής σειράς (όπως, άλλωστε, Napoli και Palermo που θα ξεκινήσουν από τον επόμενο προκριματικό γύρο) στην κλήρωση της 16ης Ιουλίου στη Nyon. Αυτό θα ευνοήσει τους bianconeri -που θα έχουν πολλές ελλείψεις διεθνών και μια ομάδα που ακόμα δεν θα έχει μονταριστεί- καθώς, ως επικεφαλής σειράς θα αποφύγει τις άλλες διάσημες ή απλώς ισχυρές που παίζουν στο θεσμό: Liverpool, Manchester City, AZ, Porto, Aston Villa, Psv Eindhoven, Lille, Cska Moskva.

Οι άλλες 29 ομάδες του τρίτου προκριματικού

γύρου που περιμένουν τα αποτελέσματα της 22 Ιουλίου


Εκτός από τη Juventus, υπάρχουν άλλοι 29 σύλλογοι που θα ξεκινήσουν την κούρσα από τον τρίτο προκριματικό γύρο: Aelsund (Nορβηγία), Apollon (Κύπρος), Άρης Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), AZ (Ολλανδία), Beroe (Βουλγαρία), Crvena Zvezda (Ερυθρός Αστέρας, Σερβία), CSKA Sofia (Βουλγαρία), Dnipro (Ουκρανία), Galatasaray (Τουρκία), Genk (Βέλγιο), Goteborg (Σουηδία), Hajduk Split (Κροατία), Hibernian (Σκωτία), Inter Turku (Φινλανδία), Jablonec (Τσεχία), Jagiellonia Bualystok (Πολωνία), Liverpool (Αγγλία), Luzern (Ελβετία), Maccabi Haifa (Ισράηλ), Montpellier (Γαλλία), Nordsjaelland (Δανία), Odense (Danimarca), Plzen (Τσεχία), Sibir (Ρωσία), Slovan Bratislava (Σλοβακία), Sporting (Πορτογαλία), Sturm (Αυστρία), Stuttgart (Γερμανία), Timisoara (Ρουμανία).
Αυτές οι 30 ομάδες περιμένουν τις ομάδες που θα προκριθούν από τα 40 ματς που αθ γίνουν στις 15 και 22 Ιουλίου -ο πρώτος προκριματικός γύρος ολοκληρώθηκε χθες βράδυ και οδήγησε στην πρόκριση 26 ομάδων.
Κατακτώντας την πρόκριση στα προκριματικά η Juve θα φτάσει στην κλήρωση στις 27 Αυγούστου στο Montecarlo όπου θα συγκροτηθούν οι 12 Όμιλοι -και εδώ η Juventus θα είναι στην πρώτη σειρά ενώ το Palermo θα είναι στη δεύτερη και η Napoli στην τέταρτη εκτός αν έχουν αποκλεισθεί αρκετές ομάδες που είναι πιο πάνω...

Πηγές: Juventus.com, uefa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: