Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

29 Αυγούστου με 22 Μαϊου το πρωτάθλημα

Σε πορεία σύγκρουσης η Lega Serie A με την Ομοσπονδία
Στις 29 Αυγούστου, 8 μέρες μετά το Super Cup, ξεκινά το πρωτάθλημα 2010/11, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Lega της Serie A.
Το πρόγραμμα προβλέπει τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου) και πέντε διακοπές: Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 10 Οκτωβρίου και Κυριακή 27 Μαρτίου για τα προκριματικά της Εθνικής για το Euro 2012, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου και Κυριακή 2 Ιανουαρίου για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Το πρωτάθλημα θα λήξει την Κυριακή 22 Μαϊου 2011. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου στο Μιλάνο.
Όσον αφορά στο Κύπελλο Ιταλίας, o πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 8 Αυγούστου, ο δεύτερος για την Κυριακή 15 Αυγούστου, ο τρίτος την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ο τέταρτς Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ή Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Ο γύρος των "16" προγραμματίζεται για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου (ή την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου), τα προημιτελικά την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, τα ημιτελικά για την Τετάρτη 20 Απριλίου (με τη ρεβάνς την Τετάρτη 11 Μαϊου). Ο τελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 29 Μαϊου ή το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011.

Η Lega Serie A ζητά
κατεπείγουσα συνάντηση με την κυβέρνηση


(Update) H Lega Serie A αποφάσισε να μποϊκοτάρει το αυριανό συμβούλιο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Figc) ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με την κυβέρνηση. Η σύγκρουση ξεκίνησε κατ' αρχήν από την αντίθεση στην επιλογή της Ομοσπονδίας που στη μέση της μεταγραφικής περιόδου αποφάσισε να απαγορεύσει την απόκτηση δεύτευρου μη κοινοτικού παίχτη, απόφαση που οι εκπρόσωποι των συλλόγων (τη Juventus εκπροσωπεί ο Andrea Agnelli) θεώρησαν "λανθασμένη" τόσο όσον αφορά το χρόνο λήψης όσο και όσον αφορά την ουσία της. Το συμβούλιο της Lega, όμως, προχώρησε παραπέρα, και επισημαίνοντας ότι η Ομοσπονδία λαμβάνει αποφάσεις ιδιαίτερης οικονομικής και θεσμικής σημασίας για το ποδόσφαιρο μονομερώς, ζήτησε κατεπείγουσα συνάντηση με την κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του απαρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου (νόμων του 1981 και του 1999). Η Lega θυμίζει ότι έχει μόλις 3 εκπροσώπους στο 27μελές Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αρ' ότι απ' αυτήν προέρχεται ουσιαστικά το σύνολο των εσόδων του ποδοσφαίρου στη χώρα αφού εισφέρει 100 εκ. €...

Το σχόλιο του Andrea Agnelli

(Update 2) "Προσφέραμε μια εξαιρετική απόδειξη πολύ συμπαγούς συμπεριφοράς" ήταν το λακωνικό σχόλιο του πρόεδρου της Juventus μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Lega Serie A o πρόεδρος της οποίας, Mario Beretta (παλιός συνεργάτης του Montezemolo) όταν ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου της Fifc, Giancarlo Abete, σημείωσε: 'δεν είναι γραμμένο στο ανακοινωθέν. Όπως έχουμε πει και άλλες φορές, κανείς δεν θέτει προσωπικά ζητήματα, εμείς θέτουμε τα προβλήματα του συστήματος. Ζητάμε ένα γενικευμένο προβληματισμό και μάλιστα σε συντομότατο χρονικό διάστημα".

Πηγή: Lega Serie A, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: