Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μια νίκη επί της Lazio που έφερε scudetto...

Ήταν 1 Ιουνίου 1967 και ήταν το 13ο

Το 2-1 επί της Lazio που έδωσε στη Juve το 13ο scudetto και οι πανηγυρισμοί...

H ιστορία των αναμετρήσεων με τη Lazio θυμίζει στη Juventus αρκετά υπέροχα scudetti (αναλυτικά εδώ) και μάλιστα στην τελευταία στροφή -όπως έγινε το 1966-67 σε βάρος της Inter που, ως συνήθως, κλαψούριζε λησμονώντας ότι ο όρος "ψυχολογική υποταγή του διαιτητή" κατασκευάστηκε ακριβώς εκείνη τη σεζόν (εδώ) για να περιγράψει τη στάση των ανθρώπων με τα μαύρα έναντι των κυανόμαυρων...
Παρ' όλες τις διαιτητικές "αβλεψίες" σε βάρος της (εδώ μια άλλη, κατά της Lazio στο τέλος του πρώτου γύρου), η Juve έφτασε στην τελευταία αγωνιστική, 1η Ιουνίου 1967, έχοντας αντίπαλο τη Lazio ενώ η Inter η οποία ήταν ένα βαθμό μπροστά (οι bianconeri την είχαν κερδίσει στις 7 Μαϊου), έπαιζε στη Mantova που κάτω από τα δοκάρια είχε το Zoff... Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: η Inter, που μέσα σε εκείνη τη βδομάδα έχασε τόσο το Κύπελλο Πρωταθλητριών όσο και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, έχανε 1-0 ενώ η Juve έστελνε τη Lazio στη serie B [1] με γκολ του ήδη τραυματία Bercellino και του Zigoni: 2-1 (η Lazio μείωσε στο 87' με τον Di Pucchio που έκανε το ντεμπούτο του στη serie A) και 13ο scudetto!
Καλός οιωνός ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Lazio! Και ο Conte το ξέρει καλά όταν δηλώνει, στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν το παιχνίδι: "αν θέλουμε να μπούμε στην ιστορία, πρέπει να κερδίσουμε"!
Ο Corriere dello Sport της επόμενης μέρας: "Νικήτρια για 13η φορά στο πρωτάθλημα της εντιμότητας. JUVE: scudetto της πίστης. LAZIO: αναπόφευκτη πτώση (υποβιβασμός)".

[1] Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σκορ ήταν ακόμα 0-0 (και η Inter έβγαινε πρωταθλήτρια), η Lazio έμενε στη Serie A χάρη στα αποτελέσματα των άμεσων ανταγωνιστών της. Μετά τα γκολ της Juve (που έδιναν το πρωτάθλημα στους bianconeri) η Lazio θα έπρεπε να παίξει μπαράζ με την SPAL που έχανε στη Venezia -αυτό που την καταδίκασε ήταν το γκολ της ισοφάρισης της SPAL (που τελικά κέρδισε) το οποίο σημείωσε ο σημερινός προπονητής των biancocelesti, Edy Reja...


Πηγές: Juventus.com, Un Gobbo ad Atene, laziowiki.org

5 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Αύριο το πρωί πετάω για Μιλάνο και από εκεί Τορίνο για το παιχνίδι. Ελπίζω να εξιλεωθώ για την περσινή κατραπακιά με την Πάρμα (1-4).

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θέλουμε νίκη μς 4-1 για να εξιλεωθείς :)

W Juve, sempre e per sempre !!!

magica juve είπε...

οχι ρε πανο ξανασκεψου το!!!τοσο κοπο εχει κανει η ομαδα μην τα μαμισεις ολα!!!χαχααχ πλακα κανω οπως λεει και ο gobbo τουλαχιστον 4-1..καλα να περασεις!!

yotaras είπε...

Παναγιωτη μην το κανεις αυτο!Σε αυτη την καμπη του πρωθληματος θα επρεπε να σου απαγορευοταν η εισοδος! :)

Μακαρι να χορτασεις γκολ της ομαδαρας και θελουμε βιντεο απο την εξεδρα!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Έσπασε η κατάρα, Παναγιώτη! 2-1 όπως τότε που ήρθε το 13ο...