Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στρατηγική επιλογή: Juventus και Gruppo Fiat μαζί για τα επόμενα τρία χρόνια. 35 εκ. στο σύλλογο

Με το Jeep στις φανέλες ξεκινά ο νέος κύκλος ταύτισης Juventus-οικογένειας Agnelli που ανοίγει την ομάδα στη διεθνή αγορά μέσω μιας εταιρείας που σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στον κλάδο (+40% πωλήσεις έναντι του 2011 στις ΗΠΑ). Απόλυτη στήριξη Agnelli στον Conte για τη λάσπη που δέχεται. "Δεν υπάρχει τίποτε, δεν θα με αποσπάσουν από την προσπάθεια για το scudetto", σημειώνει ο Conte.Τον απόλυτη ενότητα όλων των παραγόντων της Fiat και της Juventus έναντι όλων, δείχνει συμβολικά η φωτογραφία που προβάλλει το site του συλλόγου: όλοι μαζί ο Beppe Marotta, o Antonio Conte, o John Elkann, o Aldo Mazzia, o Andrea Agnelli και ο Sergio Marchionne.

Στρατηγικής σημασίας επιλογή -τη συμπόρευση του Gruppo Fiat με τη Juventus- ανακοίνωσε ο Andrea Agnelli στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί μαζί με τον (ξάδερφό του) πρόεδρο της Fiat, John Elkann και τον διευθύοντα σύμβουλο της Fiat, Sergio Marchionne. Πρόκειται για μια επιλογή που θα φέρει στα ταμεία του συλλόγου 35 εκ. για την επόμενη τριετία μέσω του μοναδικού, πλέον, επίσημου σπόνσορα, που θα είναι η Jeep και που αποδεικνύει ότι η βαθιά ριζωμένη, από το 1923, ταύτιση της οιοκογένειας Agnelli με τη Juventus όχι απλά συνεχίζεται αλλά μπαίνει σε νέες βάσεις.
Απολύτως ακέραιος και έντιμος ο Conte, σχολιάζει
ο Agnelli αναφερόμενος στη λάσπη
. Conte: "Δεν υπάρχει
κανένα τηλεφώνημα, δεν υπάρχει κανένα μήνυμα",

όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι για η Juve ξαναγύρισε

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Andrea Agnelli έσβησε τη λάσπη που επιχειρήθηκε να πέσει κατά του Conte (αναλυτικά εδώ) λέγοντας -και μάλιστα κατά την έναρξη, πριν ανακοινώσει την οικονομική συμφωνία- το πολύ απλό: "τον γνωρίζω είκοσι χρόνια και αν είναι αλήθεια, που είναι, ότι έχει κάποια μειονεκτήματα, εγώ θέλω να τονίσω ότι δυο είναι οι αξίες που έχει: είναι ένα πρόσωπο ακέραιο, ένα πρόσωπο απολύτως έντιμο επομένως αυτές οι αισθήσεις που δημιουργούνται είναι δυσάρεστες αλλά που θα αντιμετωπίσουμε αν και όταν προκύψει", συμπλήρωσε δείχνοντας ότι η Juventus περιμένει, όπως άλλωστε είπε σε άλλο σημείο, την εξέλιξη των εισαγγελικών ενεργειών ώστε, αν τύχει και κάποιος ζητήσει παραπέρα διερεύνηση των γελοιοτήτων που γράφτηκαν, να προστατέψει και νομικά τον προπονητή της.
"Είναι όλα τρίχες (κουραφέξαλα)", σχολίασε από την πλευρά του, στην δική του συνέντευξη τύπου για το αυριανό παιχνίδι, ο Conte (update 4) όπου θύμισε ότι η αναφορά στο όνομά του στο πλαίσιο μιας υποκλοπής είχε γραφτεί πριν 8 μήνες στη Repubblica: "ζητώ σεβασμό για την Εισαγγελία και τους ανθρώπους που ερευνούν για σοβαρά πράγματα. Δεν είναι σοβαρό να πας να ξαναπαίρνεις μιας είδηση που βγήκε στις εφημερίδες πριν οκτώ μήνες. Αυτό δεν είναι σοβαρό για μένα. Επαναλαμβάνω, είναι ένα παιχνίδι που δεν συμμερίζομαι και, επαναλαμβανω, δεν είμαι έκπληκτος. Γράψατε το τίποτε, μια μη είδηση, μια τρίχα με κάθε έννοια", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για την στήριξη από τον Agnelli, απάντησε: "δεν υπάρχει τίποτε να υπερασπιστεί", είπε και επανέλαβε, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ότι "δεν είμαι απογοητευμένος, ούτε νευριασμένος και ούτε καν έκπληκτος γιατί όλα αυτά είναι μέρος ενός παιχνιδιού που δεν συμμερίζομαι αλλά υπάρχει. Προπονώ μια μεγάλη ομάδα όπως η Juve που έγραψε την ιστορία του ποδοσφαίρου μαζί με άλλες ομάδες και επέστρεψε χάρη με μια πολύ μεγάλη δουλειά και επομένως είναι μέρος του παιχνιδιού", είπε δείχνοντας γιατί τον αναφέρουν. Και πρόσθεσε: "Το να διαβάσω μια μη είδηση σε διάφορες εφημερίδες με έκανε να χαμογελάσω. Δεν υπάρχει κανένα τηλεφώνημα, δεν υπάρχει κανένα μήνυμα. Είναι κουραφέξαλα, τελεία και παύλα. Αυτό με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα. Μιας και είμαι μέρος αυτού του παιχνιδιού, πρέπει να δεχθώ τα όμορφα και τα άσχημα. Δυστυχώς δόθηκε έμφαση σε μια μη είδηση. Αυτό προφανέστατα δεν θα αποσπάσει ούτε εμένα ούτε την ομάδα από το να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το scudetto. Είμαστε απρόσμενα εκεί στη βαθμολογία να παίζουμε το scudetto με μια υπερδύναμη σαν τη Milan. Είμαστε φορτισμένοι και έτοιμοι να φτάσουμε ως το τέλος για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε ένα όνειρο. Μου ζητάτε εξηγήσεις για το τίποτα και με κάνετε να νιώθω βλάκας. Ας μιλήσουμε για πραγματικά θέματα, παρακαλώ".
Ως προς το scudetto, στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Agnelli που, θυμίζοντας στους δημοσιογράφους ότι τον Αύγουστο έβλεπαν 4-5 ομάδες πάνω από τη Juventus, τους κάλεσε να αναλογιστουν τι έλεγαν τότε. Και εξακολουθώντας να μεταφέρει το άγχος στη Milan, τη χαρακτήρισε "αδιαφιλονίκητο φαβορί", εγκωμίασε τον Conte και τόνισε ότι "οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, θα παίξουμε ήρεμα όλα τα παιχνίδια γνωρίζοντας ότι έχουμε ένα όνειρο να κατακτήσουμε αλλά έχοντας συνείδηση ποιά ήταν η αφετηρία". Τέλος, να σημειωθεί ότι στην έναρξη της συνέντευξης τύπου ο Agnelli έστειλε ένα μήνυμα όσον αφορά το πρόγραμμα των αγώνων που θέλει τη Juve να παίζει σχεδόν συνέχεια μετά τη Milan: έχουμε τα συμβόλαια με τις τηλεοράσεις που θα σεβαστούμε και τη διαβεβαίωση της Lega οτι αν το πρωτάθλημα παίζεται, θα αγωνιστούμε ταυτόχρονα, είπε δείχνοντας σιγουριά και μεταφέροντας ξανά το άγχος στους rossoneri.
Marchionne: Fiat και Juve μοιράζονται
βασικές αξίες και συμβολίζουν ό,τι εκλεκτό
Jeep και Juventus έχουν εκλεκτική συγγένεια,
μπορώ να βλέπω
το μέλλον με μεγάλη εμπιστοσύνη
(την οποία εκδήλωσε απόλυτα στην διοίκηση Agnelli)


Δίνοντας συγχαρητήρια στον Andrea Agnelli ξεκίνησε ο Marchionne επισημαίνοντας ότι "δυστυχώς" στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Fiat δεν είχε τόσους δημοσιογράφους. "Καταλαβαίνουμε ποιά είναι τα σημαντικά πράηματα σε αυτή τη χώρα", πρόσθεσε γελώντας μαζί με τους δημοσιογράφους. Η ατάκα του, πάντως, δείχνει και πώς η Fiat αντιλαμβάνεται την -και οικονομική- αξία της Juventus. Άλλωστε, ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε: "δεν ξέρω να πω αν όλα αυτά τα χρόνια μου ζήτησαν περισσότερες φορές μια έκπτωση για ένα Fiat ένα εισιτήριο για τη Juventus".

(Update) Στη σημερινή εποχή που τα οικονομικά έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το ποδόσφαιρο, έχει μια αξία παραπάνω ο λόγος του ισχυρού άνδρα της Fiat, Sergio Marchionne, του διευθύνοντος συμβούλου που έσωσε την εταιρία από την κατάρρευση και την ξανάφερε στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο.
Αφού τόνισε προκαταβολικά πως είναι "tifoso της Juventus" και μάλιστα "όχι λόγω κάποιας ρήτρας στο συμβόλαιο αλλά από όταν ήταν 5 χρονών, τις εποχές του "μαγικού τρίο" Sivori, Charles, Boniperti", o Marchionne υπογράμμισε πως η στρατηγική συμπόρευσης της Fiat με τη Juventus δεν είναι αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού πάθους (κάτι που όσοι τον παρακολουθούν ως μάνατζερ γνωρίζουν πολύ καλά) αλλά απόρροια μιας σαφούς επιχειρηματικής επιλογής: "η Juventus αποφάσισε να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της και έβαλε μπροστά μια βαθιά αλλαγή που ξεκίνησε από την πλήρη ανανέωση του management, μια εμπειρία που βιώσαμε και εμείς στη Fiat πριν οκτώ χρόνια και στην Chrysler πριν τρία χρόνια. Και όταν πράγματα δεν λειτουργούν πια, είναι η μόνη λύση, η πλήρης ρήξη, ώστε να φέρεις πρόσωπα με τις επαγγελματικές ικανότητές τους θα βαλουν μμπροστά την αλλαγή. Και η Juventus είχε το θάρρος να το κάνει. Βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει στην κρίση και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σε χρόνο ρεκόρ", είπε δείχνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του βασικού μετόχου στην διοίκηση Andrea Agnelli, εμπιστοσυνη που καταλαβαίνουμε πως είναι θεμελιώδης για να υπάρξει συνέχεια και ανάπτυξη στη σχέση Fiat-Juve.
Σε αυτό το πνεύμα, ο Marchionne συνέχισε: "τώρα ξανάγινε μια ομάδα ανταγωνιστική και πετυχημένη και η φανέλα της είναι ξανά ένα αποτελεσματικό μέσο για την προβολή ενός σήματος, ιδίως ενός αυτοκινητιστικού brand διάσημου σε όλο τον κόσμο. Με τη Juventus, επιπλέον, έχουμε πολλά κοινά, όχι μόνο τον βασικό μέτοχο. Juventus και Fiat είναι σύμβολα του ιταλικού εκλεκτικισμού στον κόσμο, και εκτός από τη δημοφιλία, μοιράζονται μερικές βασικές αξίες: τη σημασια της ομάδας και των ατόμων, τη φιλοδοξία για εξαιρετικά αποτελέσματα, το ανταγωνιστικό πνεύμα και τη συνείδηση ότι η επιτυχία δεν είναι ποτέ μόνιμη αλλά πρέπει να κατακτιέται κάθε μέρα. Ανάμεσα σε όλα μας τα σήματα (σ.σ. του Gruppo Fiat) επιλέξαμε το Jeep και υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που έχει από κοινού με τη Juventus που μπορεί να είναι δευτερεύουσα αλλά μου αρέσει να τη βλέπω σχεδόν ως εκλεκτική συγγένεια: το αρχικό γράμμα. Η λέξη Jeep χρησιμοποιείται στα αμερικάνικα σχολεία για να διδαχθούν τα παιδιά να γράφουν το γράμμα J. Κατά τον ίδιο τρόπο, στα ιταλικά, όταν σκεφτόμαστε το "μακρύ i", σκεφτόμαστε τη Juventus. Αλλά υπάρχουν λόγοι πιο βαθείς που καθιστούν Jeep και Juventus ένα τέλειο συνδυασμό: αμφότερες έχουν ένδοξο παρελθόν, είχαν τη δύναμη να ανανεωθούν και να επιστρέψουν στο ύψος της ιστορίας που έχουν στις πλάτες τους. Να γιατί, για τη Jeep, το πιο παγκόσμιο από το σήματά μας, δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερος testimonial από τη Juventus, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Ελπίζω και πισττεύω πως όποιος, όπως εγώ, είναι tifoso και των δυο, μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγάλη εμπιστοσύνη".
Η Chrysler αύξησε 40%
τις πωλήσεις στις ΗΠΑ έναντι του 2011

(Update 2) Η οικονομική σημασία της συμφωνίας μπορεί να φανεί καθαρά αν βγει κανείς για λίγο από την αίθουσα της συνέντευξης τύπου και δει τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της Chrysler (ως της δυναμικής συνιστώσας του Gruppo Fiat) που τον Φεβρουάριο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 40% έναντι του προηγούεμνου έτους: είναι ο 23ος συνεχόμενος μήνας που αυξάνουν οι πωλήσεις. Ειδικά για τη Jeep οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30% και ο Φεβρουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας της τελευταίας πενταετίας. Το Φεβρουάριο "η Fiat Chrysler, στην αγορά των ΗΠΑ, σημείωσε αύξηση πωλήσεων τουλάχιστον 20%. Και αν το Φεβρουάριο -ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Μαρτίου- το σήμα Fiat πέτυχε το καλύτερο μηνιαίο αποτέλεσμα στις ΗΠΑ (+69%), οι σχετικές με με το σήμα Chrysler πωλήσεις έκαναν ένα άλμα 114%, το υψηλότερο ανάμεσα σε όλα τα σήματα του Gruppo".
Αυτά τα άλματα εξηγούν το λόγο του γάμου που ανακοινώθηκε σήμερα: το Gruppo Fiat να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία της Juventus και παράλληλα να βάλει ακόμα περισσότερο, πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά, τη Juventus σε μια διεθνοποιημένη αγορά μέσω της Jeep. Είναι ένας οικονομικός γάμος που ξεπερνά κατά πολύ τα 35 εκ. της τριετίας αφού προσφέρει οικονομική δυναμική και στους δυο εταίρους σε απόλυτη εφαρμογή του δόγματος win to win.

Agnelli: Πρώτοι στην Ιταλία ως προς την αξία της φανέλας
Φειδωλός στς απαντήσεις για μεταγραφές, τρίτο αστέρι, στάδιο
"Αυτή είναι μια ευρύτερη εμπορική στρατηγική" είπε τονίζοντας
ότι από την 1η Ιουλίου η Juventus θα έχει σπόνσορες Jeep & Nike...

(Update 3) Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, ο ίδιος ο Andrea Agnelli υπέδειξε έμμεσα αλλά με αρκετή σαφήνεια το νέο οικονομικό πλαίσιο που δημιουργείται και μάλιστα, θα σημείωνα, σε μια εποχή που ο Berlusconi είναι σε κρίση, ο Moratti ψάχνει εταίρους σε Ρωσία ή Σαουδαραβία και οι ισχυρές ομάδες της Ευρώπης θα πρέπει να λογαριαστούν με το οικονομικό fair play της Uefa: "αυτή η partnership, για την οποία είμαστε περήφανοι, είπε ο πρόεδρος, αντικατοπτρίζει και όλες τις αξίες της δουλειάς που έγιναν αυτά τα δυο χρόνια από όλο το σύλλογο, μια δουλειά επανασυγκρότησης πολύ σημαντική που άρχισε να δίνει τους καρπούς της στο γήπεδο από την πλευρά του mister Antonio Conte και των παιδιών", σημείωσε αποδίδοντας το "κυρίως σε αυτούς" αλλά και στους Marotta, Paratici, Nedved, Gianni Rossi (Νεανικός Τομέας). "Αλλά, συμπλήρωσε, είναι και η άλλη πλευρά της ομάδας, η πλευρά τςη εταιρείας που δουλεύει σκληρά για να ξαναφέρει τη Juventus όπου της αξίζει και στη Juventus αξίζει η κορυφή. Σήμερα αυτή η δουλειά φτάνει σε ένα σημαντικό σταθμό με την ανακοίνωση του σπόνσορα για τις σεζόν 2012/13, 2013/14, 2014/15. Μια συμφωνία που βρίσκει το Gruppo Fiat να αρπάζει την ευκαιρία, αλλά θέλω να σημειώσω τη δουλειά του εμπορικού τομέα με το διευθυντή Francesco Calvo και τον υπεύθυνο των partnership Giorgio Ricci, που προχώρησαν διαπραγματεύσεις και με άλλους σπονσορες αλλά τελικά η θέληση να επιλέξει τη φανέλα της Juventus εκδηλώθηκε πολύ δυνατά από το Gruppo Fiat και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι γι' αυτό. Είναι μια συμφωνία που φέρνει τη Juventus εκεί που της αναλογεί, όπως σας έλεγα. Μια συμφωνία που φέρνει τη Juventus στην κορυφή της αξίας του brand δεδομένου ότι η συμφωνία που υπογράφουεμ σήμερα έχει μια αξία 35 εκ. το χρόνο συν παροχή αυτοκινήτων, επομένως μας τοποθετεί πρώτους στην Ιταλία ως προς την αξία της φανέλας και μας ξαναφέρνει στην top ten στην Ευρώπη όπου η Juventus θέλει να κινείται", είπε για να επισημάνει ότι έχοντας στη φανέλα Jeep και Nike, η ομάδα έχει δυο πλανητικής εμβέλειας σήματα. "Τώρα είναι δική μας δουλειά να σταθούεμ στο ύψος των σημάτων που φέρουμε", τόνισε.
Στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Agnelli απέφυγε τις εύκολες απαντήσεις που θα συσχέτιζαν άμεσα -όπως του ζητήθηκε- τη συμφωνία με τις μεταγραφές και, δεδομένου μάλιστα ότι η ομάδα τρέχει ολοταχώς προς τον τερματισμό και η μεταγραφολογία θα αποσυντόνιζε την προσπάθεια, προτίμησε να θυμίσει ότι ο σύλλογος κινείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού του σχεδίου και ότι και με αυτή τη συμφωνία πλεόν "βρίσκεται στην ευρωπαϊκή top ten".
Σε αυτό το πλαίσιο ο Andrea Agnelli τόνισε ότι "η πραγματική προστιθέμενη αξία φέτος είναι η ομάδα, την οποία διαχειρίστηκε κατα τον καλύτερο τρόπο ο Conte". Σε αυτόν και στον Marotta, άλλωστε, υπογράμμισε ότι επαφίεται να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.
Και αν κάποιος θέλει να προσπαθήσει να αποκρυπογραφήσει κάτι ως προς αυτον τον τομέα από τα λόγια του Agnelli, θα μπορούσε να επισημάνει ότι συσχέτισε το συμβολισμό και δυναμισμό της Fiat με τον Vidal. Γίνεται φανερό, πάντως, και ας μην το λέει, ότι η αγωνιστική επιτυχία και η είσοδος στο Champions League σε συνδυασμό με ισχυρούς σπόνσορες, δημιουργεί μια ανταγωνιστική δυναμική που μπορεί να φέρει ευκολότερα (και με καλύτερους οικονομικούς όρους) τους παίχτες που θέλεις και χρειάζεσαι απ' ότι ως τώρα.
Γενικότερα, πάντως, ο Agnelli φυλάχθηκε ώστε να μην επιτρέψει στους δημοσιογράφους να πιαστούν από κάτι άλλο και να χαλάσουν το μήνυμα της συνέντευξης τύπου. Έτσι, όταν ρωτήθηκε αν κερδίζοντας το πρωτάθλημα "θα υπάρχει χώρος για τρίτο αστέρι πάνω από το σήμα Jeep", απάντησε: "όπως ξέρεις καλά, είναι συνήθεια του σπιτιού εδώ να βάζει ενδεχόμενα προβλήματα όταν δημιουργούνται. Εμείς σήμερα δεν έχουμε αυτό το ρπόβλημα και δεν πάμε να κάνουμε υποθέσεις αυτού του είδους" -μια απάντηση που τα αφήνει όλα ανοιχτά χωρίς να αφήνει περιθώρια πολεμικής.
Αντίστοχα, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του στο συγκεκριμένο ερώτημα αν η σημερινή συμφωνία δείχνει κάτι σε σχέση με το όνομα του σταδίου: "Αυτή είναι μια εμπορική στρατηγική ευρύτερης κλίμακας. Οι δυο βασικοί μας σπόνσορες από την 1η Ιουλίου θα είναι Jeep και Nike. Η συμφωνία για το στάδιο είναι μια μια συμφωνία που παραχωρήθηκε στο σύμφωνο πλαίσιο με τη Sportfive και αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια ολόκληση σειρά από διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη αλλά δεν έχουμε ακόμα τίποτε το συγκεκριμένο".
John Elkann: ανάληψη υποχρέωσης για τα
δυο brand και για μια "πλήρη Juventus" στο γήπεδο

"Είναι μια σημαντική ημέρα κατά την οποία δυο σημαντικά σήματα, όπως Jeep και Juventus, βρίσκονται μαζί. Αυτή η συμφωνία είναι μια παραπέρα ανάληψη υποχρέωσης για δυο σημαντικά brand στο γκρουπ μας που θέλουν να είναι τέτοια στον κόσμο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και δεν βλέπω την ώρα να δω αυτή την "πλήρη Juventus" στο γήπεδο", είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Fiat και εγγονός Agnelli, John Elkann.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ, είναι απλώς ένα παιχνίδι με το photoshop Juventus blog

Πηγές: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport, TuttoJuve.com

10 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Φυσικά, το site της Gazzetta dello Sport (και του Corriere dello Sport) προβάλλουν τι είπε ο Agnelli για τον Conte και τι ο Conte για το sms, λες και οικονομικές συμφωνίες αυτού του μεγέθους και μάλιστα μέσα στην κρίση τις βλέπουν κάθε μέρα...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά νέα!! Gobbo διάβασα καλά 35 εκ. το χρόνο;;; Μιλάμε για 105 εκ. σε τρία χρόνια;;;
Delpi

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τα καταλάβαμε όλα αυτά.Mε τον DEL PIERO τι θα γίνει??????? Απαιτώ (όπως και όλοι οι bianconeri) να ανανεώσουν το συμβόλαιο του CAPITANO!!!

Gobbo δεν ρωτήθηκε ο Agnelli για το θέμα του Ale...??

Eριντ

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρα παιδες,

Gobbo θα ηθελα να σε ρωτησω εαν γνωριζεις ποσα επιπλεον λεφτα θα παρει η Γιουβε σε σχεση με την παλια συμφωνια.
Ακομη ειναι 35εκ το χρονο δηλαδη 95εκ στη τριετια;

Forza Juve!

Νικ θες

Παναγιώτης είπε...

Εξαιρετική συμφωνία ειδικά, όπως αναφέρει και ο Gobbo, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το καλοκαίρι θα μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη άνεση στο μεταγραφικό παζάρι εν όψει του Champions League.

Ανώνυμος είπε...

και τι θα γινει με τη goodyear?

mike_bianconero είπε...

Μια συνέντευξη γεμάτη με θετικά στοιχεία για το μέλλον της Γιούβε η οποία απ ότι κατάλαβα δεν θα έχει και κανένα απολύτως θέμα με το financial fair play...Έχω να κάνω όμως κάποιες παρατηρήσεις
1)Η χορηγία(τα 35 δηλαδή) είναι ετήσια ή 35 για 3 χρόνια?
2)Πιστεύω πως η φαλακρή κάμπια(Μαροτα)δεν είναι άξιος συγχαρητηρίων.
3)Θα ήθελα να ακούσω και κάτι για τις ακαδημίες οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι ανεκμετάλευτες.

Un Gobbo ad Atene είπε...

"Πρόκειται για μια επιλογή που θα φέρει στα ταμεία του συλλόγου 35 εκ. για την επόμενη τριετία": εννοείται συνολικά. Νο1 στην Ιταλία αλλά, επιμένω, το σημαντικότερο είναι η δυναμική που φέρνει, αυτή φέρνει παίχτες και όχι το σκέτο χρήμα (αν ήταν έστι, ο Gigi θα είχε φύγει εδώ και χρόνια).

Η συνέντευξη τύπου, Εριντ, ήταν για τα οικονομικά. Ο πρόεδρος (και το γραφείο του) δεν είναι διατεθειμένοι να απαντάνε σε οτιδήποτε που θα πήαγινε αλλού την κουβέντα. Οπότε, υπομονή, κάθε πράμα στην ώρα του.

Νικ θες, δεν θυμάμαι απ' έξω το ποσό που είχε κλείσει ο Blanc αλλά αυτό είναι καλύτερο.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Σημαντικο για μενα οτι εκτος των οικονομικων συμφωνιων που μας ανεβαζουν επιπεδο κλπ κλπ τα οποια θα φανουν και μακροπροθεσμα ειναι εξισου σημαντικο το οτι παμε στο τελος της χρονιας ολοι(κατα τα φαινομενα τουλαχιστον) ενωμενοι!
Ο Ανιελι σημερα υπερασπιστηκε και επλεξε το εγκωμιο του Κοντε,αυτος με τη σειρα του των παικτων και παει λεγωντας!
Οι κυριες βασεις εχουν μπει παντου, καινουριο γηπεδο,σπονσορες και αγωνιστικη ανακμψη !Γυρναμε σιγα σιγα εκει που αξιζουμε και μας αρμοζει!Οι μαυρες χρονιες δειχνουν να ναι παρελθον...
Ο Ανιελι παιρνει αριστα σε πολλους τομεις και μενει μια υπογραφη σε ενα συμβολαιο για να γραψει το ονομα του με χρυσα γραμματα στην ιστορια της ομαδας σε μολις εναμησι χρονο!

Forza Juventus είπε...

Gobbo μια ερωτηση εχω.. Ειναι 35 εκ. για 3 χρονια η 35 εκ. ανα χρονο για τα επομενα 3 χρονια?

ευχαριστω