Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ποτέ δεν έστειλα sms στον Conte

Ο δημοσιογράφος που φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Conte διαψεύδει κάθε επαφή και απαντά στην Gazzetta dello Sport, που του πήρε συνέντευξη εκ των υστέρων, ότι θέτει στην διάθεση της ανάκρισης την επίσημη ανάλυση των κλήσεών του από την τηλεφωνική του εταιρεία...
(Update 8/4) Εντυπωσιακό παρασκήνιο πριν το Milan-Fiorentina. "O Marotta έστειλε ένα sms στον Amauri..." "...ρωτώντας τον αν ήταν "διατεθειμένος να έρθει σε επαφή" για ένα γκολ στη Milan". Οι tifosi δείχνουν καλά ότι αναγνωρίζουν από που ξεκινούν και πώς αντιμετωπίζονται οι προσπάθειες σπίλωσης: με χοντρή πλάκα.

Με τη χαρά της 1ης θέσης μετά τη νίκη στο Palermo, μπορούμε να ξαναρίξουμε μια ματιά σε εκείνη τη γελοία "είδηση" για προσπάθεια επικοινωνίας με τον Conte ενόψει ενός Siena-Sassuolo 4-0 στο πλαίσιο του σκανδάλου με τα στημένα για το στοίχημα, είδηση που ο Conte έχει ήδη διαψεύσει τονίζοντας πως ούτε τηλεφώνημα υπήρξε ούτε sms. Τώρα, εκ των υστέρων και αφού έκανε τη φασαρία, αφήνοντας τη λάσπη να πέσει, η Gazzetta dello Sport έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει από την αρχή: πήρε συνέντευξη από τον Antonello Raimondo, 44 ετών, δημοσιογράφο της Gazzetta del Mezzogiorno που εμφανιζόταν ως ο αποστολέας του sms:
ΕΡ. Raimondo, κάλεσες ποτέ ή έστειλες sms στον Conte μετά την πρόσκληση του Bellavista (σ.σ. πρώην capitano του Bari);
ΑΠ. Όχι, ποτέ. Και δεν θα ήταν πρόβλημα δεδομένου ότι ακουγόμασταν αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα. Είπα στον Bellavista ότι θα έστελνα sms στον Conte για να ξεφύγω από την αμηχανία. Θέλω να διευκρινίσω ότι ο Bellavista δεν είχε πρόθεση να έρθει σε επαφή με τον Conte για να τον "πιάσει" και να στήσει τα παιχνίδια. Πάνω απ' όλα του χρειαζόταν μια πληροφορία: από τον Conte αν του προέκπυπτε ότι το Sassuolo θα πήγαινε να παίξει στη Siena χωρίς πολλούς ευσεβείς πόθους.
ΕΡ. Επομένως στα μηχανογραφημένα αντίτυπα των κλήσεών σου δεν υπάρχει ίχνος επαφής σου με τον Conte;
ΑΠ. Όχι εκείνες τις μέρες. Ζήτησα από την τηλεφωνική μου εταιρεία τα μηχανογραφημένα δελτία κλήσεων και τα θέτω στην διάθεση όποιου ερευνά.
ΕΡ. Από μια άλλη υποκλοπή φαίνεται ότι εσείς συμβουλεύεται τον Bellavista να απευθυνθεί στον αθλητικό διευθυντή της Siena Faggiano.
ΑΠ. Δεν είναι έτσι. Ο Bellavista με ρώτησε για τον Perinetti, εγώ του λέω να τ' αφήσει και εκείνος που ζητά το όνομα του συνεργάτη του, δηλαδή του Faggiano, με τον οποίο εγώ θα μπορούσα να μιλήσω χωρίς πρόβλημα. Αλλά και τότε δεν υπήρξε καμία επαφή.
ΕΡ. Γιατί μιλάτε μόνον τώρα;
ΑΠ. Από σεβασμό στον Conte προτίμησα να περιμένω να μιλήσει πρώτα εκείνος. Εγώ και ο Antonio χαθήκαμε κάπως και δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα στη σκέψη ότι τον έφερα σε αμηχανία, προφανώς κατά τρόπο εντελώς αθέλητο.
ΕΡ. Είναι αλήθεια ότι παυθήκατε από το Σωμματείο των δημοσιογράφων;
ΑΠ. Όχι, δεν συνέβη ποτέ. Και σήμερα (σ.σ. προχθές) παρακολούθησα το Bari-Grosseto για την εφημερίδα μου.
Αν η Gazzetta dello Sport είχε κάνει τη δουλειά της και είχε μιλήσει, πριν δημοσιεύσει οτιδήποτε, με τον Raimondo θα γνώριζε ότι πολύ απλά δεν υπήρχε η "είδηση" -που είχε κυκλοφορήσει 8 μήνες πριν και κάποιος "ανώνυμος" έσπευσε να την θυμίσει στην Εισαγγελία της Cremona και, βέβαια, στις πρόθυμες εφημερίδες... Αν ήθελε να κάνει δημοσιογραφία και όχι προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Juventus...

Πηγές: ogginotizie.it, uccelinodidelpiero.com, Juventus.com (η φωτογραφία του Conte), TuttoJuve.com (γελοιογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: