Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Στοπ στο πρωτάθλημα λόγω ανακοπής

Σοκ: πέθανε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής Piermario Morosini από ανακοπή καρδιάς στο 31' του Pescara-Livorno. Στις 25 Απριλίου θα παιχτεί η 33η αγωνιστική, μετά την 34η: Juve, Milan θα παίξουν την ίδια ώρα την άλλη Τετάρτη.
Χωρίς ποδόσφαιρο αυτό το σαββατοκύριακο: η Federcalcio αποφάσισε την αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής μετά το θάνατο του 25χρονου Piermario Morosini, ποδοσφαιριστή του Livorno από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του απογευματινού παιχνιδιού με την Pescara στο stadio Adriatico. Με ανακοίνωσή της, η Juventus, που επιστρέφει στο Τορίνο, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Pescara όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Θα παιχτεί στις 25 Απριλίου

(Update 15/4) Με δεδομένη την απόφαση να διεξαχθεί μια αγωνιστική την τετάρτη 25 Απριλίου, δυο σενάρια θα τεθούν στο έκτακτο συμβούλιο της Lega Serie A την δευτέρα το απόγευμα: να παιχτεί το σαββατοκύριακο που έρχεται η 33η αγωνιστική που αναβλήθηκε και στις 25 η 34η (του Juve-Roma) ή να παιχτεί κανονικά το ερχόμενο σαββατοκύριακο η 34η αγωνιστική και η 33η να διεξαχθεί στις 25 -σε κάθε περίπτωση χωρίς βραδινό παιχνίδι αφού θα παίζεται το Real M.-Bayern. Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει το stage της Εθνικής που είχε πετύχει ο Prandelli για τις 23 και 24.
(Update 17/4) Τελικά, στις 16 Απριλίου η Lega αποφάσισε ότι όπως προβλέπει ο Κανονισμός, η 33η αγωνιστική που αναβλήθηκε θα παίχτεί την πλησιέστερη διαθέσιμη ημερομηνία (25 Απριλίου με δυο παιχνίδια να γίνονται στις 24) και η 34η αγωνιστική θα γίνει κανονικά το σαββατοκύριακο. Μετά από αυτή τη ρύθμιση, τα παιχνίδια Cesena-Juventus και Milan-Genoa θα συμπέσουν χρονικά (την άλλη Τετάρτη στις 18.00 ώρα Ιταλίας) ενώ το κυριακάτικο Milan-Bologna θα προηγηθεί κατά μερικές ώρες του Juventus-Roma, όπως ήταν προγραμματισμένο από την αρχή.
O Morosini, ορφανός από μητέρα (και δυο χρόνια μετά και από πατέρα) από νεότατη ηλικία, λίγο μετά είχε χάσει και τον αδερφό του. Έπαιξε το Euro 2009 με την Italia Under 21. Ο άτυχος μέσος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Atalanta, αποκτήθηκε (το μισό του δελτίο) από την Udinese με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A. Το 2006/07 οι friulani τον έστειλαν στη Serie, πρωτα στη Bologna και μετά στη Vicenza όπου έπαιξε ως το 2007 κερδίζοντας την κλήση στους azzurrini. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Reggina, Padova, Vicenza ξανά, μετά επέστρεψε στην Udinese απ' όπου τον Ιανουάριο πήγε στο Livorno.
O άτυχος παίχτης έπαθε ανακοπή στις 15.30 (ώρα Ιταλίας), στο 31' του Pescara-Livorno...

Marchisio: "Θα μας λείψεις"

(Update) Από τους πρώτους παίχτες της Juventus που κοινοποίησαν τα αισθήματά τους, ο Claudio Marchisio που γράφει στο facebook: "δεν ξέρω τι να πω, να σκέφτεσαι έναν φίλο, πέρα από συνάδελφο, να πεθαίνει έτσι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου!" και στη συνέχεια θυμάται τις αναμετρήσεις τους την εποχή της Primavera ("εγώ με τη φανέλα bianconera και εκείνος με της Atalanta. Μετά στην under 21 μαζί!! Θα μας λείψεις πάρα πολύ Piermario".
Όσο περνάει η ώρα τόσο πληθαίνουν τα μηνύματα: ακόμα και ο Rio Ferdinand της Manchester United τον μνημόνευσε, ο Giuseppe Rossi από το κρεβάτι του πόνου του, παλιοί συμπαίκτες του στην Udinese ή την Atalanta, ο Novellino που τον είχε προπονήσει και δεν μπόρεσε παρά να θυμηθεί το θάνατο του συμπαίκτη του, τότε, Renato Curi κατά τη διάρκεια ενός Perugia-Juventus...
Ο Cesare Prandelli χαιρέτισε την απόφαση να μην γίνουν παιχνίδια ενώ απάντησε σχετικά ότι οι στατιστικές δεν δείχνουν ανησυχητικές, πρόκειτραι για περιστατικά και τίποτε παραπάνω. Μακάρι.

Πηγές: Lega Serie A, Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: