Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ju29ro: Juventus ή Delpierese?

Μια αιχμηρή κριτική σε μερίδα φιλάθλων και μια κριτική-υπόδειξη στον Capitano: θέλουμε να υψώσουμε, μαζί, το scudetto, τα άλλα είναι δευτερεύοντα
Σχολιάζοντας τις "βιομηχανικές ποσότητες προσβολών προς το σύλλογο για την υπόθεση Del Piero", το Ju29ro δημοσίευσε ένα αιχμηρό άρθρο -με τίτλο: "Juventus ή Delpierese;":
"μερίδα της tifoseria bianconera επιδεικνύει μεγάλη ανωριμότητα: τόσα slogan όπως "η Juve είμαστε εμείς", "fino alla fine forza juventus" αλλα μετά αρκεί μια κοινότοπη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό gossip και πολλοί γίνονται tifosi μιας άλλης ομάδας: της Delpierese.
Συνέντευξης που, μεταξύ άλλων, δείχνει μεγάλη απρέπεια από πλευράς του capitano: και πάλι καλά που αυτός ήταν ένας δεν δημιουργούσε αντιπαραθέσεις!
Πολλοί (πάρα πολλοί) τσιμπάνε σαν αδαείς στην μηντιακή παγίδα, λησμονώντας ότι αυτός είναι για μας (ποδοσφαιρικά μιλώντας) ο σημαντικότερος μήνας εδώ και έξι μήνες σε αυτά τα μέρη.
Τέλος πάντων, ο καθένας ας αποφασίσει ποιές είναι οι προτεραιότητές του: εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το scudetto και όλα τα υπόλοιπα είναι απολύτως δευτερεύοντα. Και εσείς, για τι πράγμα tifate: Juventus ή Delpierese?"
καταλήγει το άρθρο. Και αμέσως μετά, η ίδια η Σύνταξη του Ju29ro βάζει ένα πρώτο σχόλιο με το οποίο εισάγει το διάλογο για το άρθρο: "Αγαπητοί αναγνώστες, στη φωτογραφία που συνοδεύει το κομμάτι ο Del Piero σηκώνει την κούπα του scudetto 2006. Σήμερα, εμάς μας ενδιαφέρει μόνο ο ίδιος ο Del Piero να μπορέσει να σηκώσει στα μέσα Μαϊου το κύπελλο (σ.σ. εννοεί του scudetto) 2012. Τα συμβόλαια των Del Piero, Robben, Matri, Buffon, Suarez δεν μας ενδιαφέρουν μέχρι το τέλος μαϊου. Αλλά μακάρι κάνουμε λάθος εμείς" καταλήγει το σχόλιο.

(Update) To Juventusblog (ανεπίσημο) θυμίζει το βίντεο με το οποίο ο capitano δήλωνε, πριν υπογράψει το συμβόλαιο πέρυσι: "υπέγραψα εν λευκώ το πρώτο μου συμβόλαιο με τη Juventus, θα υπογράψω εν λευκώ και αυτό που θα είναι το τελευταίο της καριέρας μου με αυτή τη φανέλα". Οπότε, προς τι η έκπληξη και οι δηλώσεις;...

Πηγή: blog.ju29ro.com, Juventus blog

3 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ξέρετε τη θέση μου, την έγραψα τόσο όταν έκανε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος (εδώ αλλά και εδώ για το παιχνίδι των media)όσο και πριν την περυσινή ανανέωση, το Φεβρουάριο του 2011 στο blog Gruppo Greco: ευχαριστούμε capitano αλλά η Juve πρέπει να συνεχίσει, μακάρι να δεχθείς το πώς και τον πρώτο λόγο της.

Θα προτιμούσα η παρέμβαση του Ju29ro, με την οποία προφανώς συμφωνώ στην ουσία της, να ήταν λίγο πιο ήπια (δεν μας χρειάζονται εμφύλιοι) αλλά κατανοώ το ύφος γιατί πραγματικά τα σχόλια στο web (για την Ιταλία μιλάω, όχι για τα σχόλια εδώ στο blog) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σε μια κρισιμότητα στιγμή: ούτε ένας μήνας δεν έμεινε ακόμα...

bianconera είπε...

Κάποια στιγμή ο Άλεξ θα έφευγε, είτε για άλλη ομάδα είτε λόγω τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ας σταματήσουμε να κάνουμε σαν μωρά, καμία ομάδα δεν σταματά σε έναν παίχτη. Αν ήταν έτσι όλες οι ομάδες θα είχαν διαλυθεί προ πολλού.

kevez είπε...

ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε πως το Ju29ro κάνει πλάτες μέχρι αηδίας στην τωρινή διοίκηση της ομάδας και ίσως να πίστευε πως έχει και ιδιοτελείς σκοπούς. Επί της ουσίας, φυσικά και τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλη είναι η συνέχεια του πρωταθλήματος, παρόλα αυτά το θέμα αποχώρησης του Άλεξ δε μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Μιλάμε για ένα παίχτη σύλβολο και σημαία και θεωρώ πως όλοι μας θέλουμε να μείνει και να κλείσει την καριέρα του στη Γιουβέντους. Ο κόσμος μπορεί να δείξει την επιθυμία του, αν είναι το δυνατόν χωρίς να δημιουργηθούν τάσεις 'εμφυλίου'.