Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Agnelli το πρωί, πριν από εκείνη του Conte

Δυο οι βασικές υποθέσεις: ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις οικονομικού περιεχομένου (σπόνσορας η Chrysler/Jeep;) ή ότι θα απαντήσει στη λάσπη και το κυνήγι μαγισσών κατά του Conte
Παραμονή του αγώνα με το Palermo αύριο αλλά εκτός από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Antonio Conte, η Juventus ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θα δώσει -ξεχωριστή- συνέντευξη τύπου και ο πρόεδρος του συλλόγου Andrea Agnelli, στις 9 (ώρα Ιταλίας) το πρωί στην αίθουσα τύπου του Juventus Center του Vinovo, μια ώρα πριν τις δηλώσεις του Conte για το αποφασιστικό παιχνίδι του Σαββάτου.

Η συνέντευξη τύπου εδώ.
Sky: κλήθηκαν οικονομικοί συντάκτες

Τι θα πει ο πρόεδρος; Γιατί συγκαλεί αυτή τη συνέντευξη τύπου; Ο Paolo Aghemo (Sky Sport 24) υποστηρίζει ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις οικονομικο-χρηματοδοτικού περιεχομένου (εμπορικές ή σχετικές με το χρηματιστήριο) και μάλιστα δεν αποκλείει την παρουσία του John Elkann επισημαίνοντας, πάντως, ότι αυτή η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο δημοσιογράφος, πάντως, θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το γεγονός ότι έχουν κληθεί να παραστούν δημοσιογράφοι που ασχολούνται με οικονομικά θέματα. (update 2) Mάλιστα εικάζει ότι αυτό που μπορεί να ανακοινωθεί είναι ότι ο νέος σπόνσορας θα είναι η Chrysler και ότι στη φανέλα της ομάδας, από του χρόνου στην Ευρώπη, θα εμφανιστεί η μάρκα Jeep. Υπενθυμίζεται ότι η Chrysler εντάσσεται σταδιακά στον Όμιλο Fiat και ότι μόλις χθες, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Fiat όπου τόνισαν ότι "το 2012 άλλαξε οριστικά τη Fiat", John Elkann και Marchionne έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εταιρείας στην αμερικάνικη αγορά τονίζοντας ότι πλέον η Fiat έχει γίνει παγκόσμιος κολοσσός.

Tuttosport: Conte, νέος σπόνσορας ή Del Piero;

Ο Tuttosport, πάλι, υποθέτει ότι θα μπορούσαν να γίνουν δηλώσεις για ένα νέο σπόνσορα ή για τον Del Piero (αν και επισημαίνει ότι αυτά τα δυο θέματα θεωρούνται τα λιγότερο πιθανά) όπως και για την ανανέωση του συμβολαίου του Conte που λήγει του χρόνου και τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Tottenham... Πιο πιθανό λόγο της έκτακτης συνέντευξης τύπου του Agnelli, κατά την εφημερίδα του Τορίνο, μια σκληρή τοποθέτηση έναντι της προσπάθειας εμπλοκής του ονόματος του Conte στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια -κάτι που ο Sky αποκλείει, τουλάχιστον ως λόγο διοργάνωσης της συνέντευξης.
Το συνηθισμένο κυνήγι μαγισσών αυτή τη φορά
εκδηλώνεται με ρίξιμο λάσπης στον Antonio Conte
ενώ οι αντίστοιχες αναφορές στη Milan μένουν ασχολίαστες...

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή προφανώς ο Agnelli θα ερωτηθεί, ας δούμε εν συντομία τι περιλαμβάνει το κυνήγι μαγισσών κατά του Conte: η εισαγγελική έρευνα για τα στημένα παιχνίδια -όπου κάποια media είχαν προσπαθήσει, ανεπιτυχώς φυσικά αφού υπήρξε διάψευση της εισαγγελίας, να εμπλέξουν τον Bonucci (η ανανέωση του συμβολάιου του αποτελεί την έμπρακτη απάντηση)- έχει αποδώσει καρπούς και μάλιστα πραγματικούς, όχι σαν την φάρσα της Calciopoli όπου ούτε στημένα παιχνίδια αποκαλύφθηκαν ούτε λογαριασμοί εντοπίσθηκαν ούτε αλλοίωση του πρωταθλήματος: εδώ έχουμε συλλήψεις, εντοπισμό λογαριασμών και ομολογίες με τελευταία του πρώην capitano του Bari (επί Ventura προπονητή) Andrea Masiello που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό και ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από έναν επιχειρηματία από την περιοχή του Lecce για να βάλει "ηθελημένα" αυτογκόλ στο Bari στο εντός έδρας παιχνίδι με το Lecce (0-2)... Το Bari είναι στο επίκεντρο του σκανδάλου με παίχτες, σαν τον τότε τερματοφύλακά του, Gillet, να καταγγέλλει ότι τον είχαν απειλήσει οι οργανωμένοι όταν αρνήθηκε να στήσει παιχνίδια για το στοίχημα -το σκεπτικό τους ήταν πως αφού η ομάδα έπεφτε, ας έβγαζαν κάτι...
Ως εδώ καλά. Ξαφνικά, φτάνει στην εισαγγελία μια ανώνυμη καταγγελία που υποστηρίζει ότι ένας ενδιάμεσος (δημοσιογράφος της Puglia) του κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια για το στοίχημα, ανέλαβε να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Conte, τότε προπονητή της Siena, χωρίς να καταφέρει: "προσπάθησε να καλέσεις τον Antonio Conte και δες αν είναι "προσεγγίσιμος" για το Siena-Sassuolo" (σ.σ. που έληξε 4-0...) ακούγεται σε ένα τηλεφώνημα της 24ης Μαρτίου 2011. Την επομένη ο ένας ενδιάμεσος απαντά στον άλλο: "Δεν μου απάντησε, του έστειλα ένα μήνυμα (sms)". Η συνέχεια του διαλόγου δείχνει ότι προσπάθησαν να μιλήσουν με άλλους της Siena χωρίς να προκύπτει ότι τα κατάφεραν -επιπλέον υπάρχει εκείνο το 4-0 με το οποίο κέρδισε η Siena (στις 27 Μαρτίου 2011) που δείχνει ότι δεν υπήρξε στήσιμο.
Ωστόσο, ενώ αυτά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται στα άρθρα της Gazzetta dello Sport και του Corriere dello Sport, η είδηση (εντός πολλών εισαγωγικών) φτάνει στα πρωτοσέλιδα των ίδιων αυτών εφημερίδων με τίτλους που προϊδεάζουν τον αναγνώστη του περιπτέρου (ή τον βιαστικό αναγνώστη των sites) ότι κάτι τρέχει με τον Conte: "Πρέπει να καλέσουμε τον Conte" τιτλοφορεί το θέμα του ο Corriere dello Sport με υπότιτλο: "Υποψίες και για άλλα παιχνίδια"... "Στοιχήματα "Μα ο Conte είναι προσεγγίσιμος;" Και βγαίνει ένα sms", γράφει πρωτοσέλιδα η Gazzetta dello Sport και στις μέσα σελίδες της συνεχίζει: "αν το θέμα επιβεβαιωθεί, αν εκείνο το sms είχε φτάσει στον τεχνικό, η κατάσταση θα γινόταν ευαίσθητη ακόμα και χωρίς άμεση συμμετοχή στην κομπίνα"!!!
Ναι! Έτσι ακριβώς! Αν υπάρχει sms και αν έφτασε -ακόμα και αν ρωτά, ας πούμε, "μπορούμε να μιλήσουμε;" (ο άνθρωπος που ίσως να έστειλε το sms θυμίζουμε πως είναι δημοσιογράφος, επομένως είναι λογικό να αναζητεί τον όποιο προπονητή)- τότε, κατά τη Gazzetta dello Sport, ο Conte εμπλέκεται!!!
Μια, ας την πούμε λεπτομέρεια (ενδεικτική του επιπέδου δημοσιογραφίας): ο ανώνυμος πληροφοριοδότης αναφέρει ως ύποπτο και το εντός έδρας παιχνίδι της μετέπειτα πρωταθλήτριας Milan με Bari, το οποίο έληξε 1-1 (μέσα στο Giuseppe Meazza στις 13 Μαρτίου 2011, με το Bari τελευταίο στη βαθμολογία) αλλά καμιά από τις προαναφερόμενες εφημερίδες, ή από οποιαδήποτε άλλη, δεν "ρίχνει το τέρας στην πρώτη σελίδα"...
Όποιος και αν είναι τελικά ο βασικός λόγος για τον οποίο συγκαλεί την αυριανή συνέντευξη τύπου ο Andrea Agnelli, εύλογα αναμένεται απάντηση, και μάλιστα σκληρή, σε αυτή τη λάσπη.

Moggi: χωρίς κεφαλή η Figc

Με μια υπόμνηση: αν -χωρίς κανένα ανάλογο στοιχείο, η Juventus πήγε στη Β και οι Moggi-Giraudo διαγράφηκαν, τώρα τι πρέπει να γίνει... Μια καλή ερώτηση για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Abete που -ενώ ακούγονται υπόνοιες για στήσιμο παιχνιδιών από το κύκλωμα του στοιχήματος ακόμα και την προηγούμενη βδομάδα- ανακοίνωσε ότι ως τα τέλη Απριλίου θα υπάρξουν παραπομπές... "Τα στημένα παιχνίδια για το στοίχημα; Αποδεικνύουν ότι είμαστε σε μια φάση που η Ομοσπονδία (Figc) αποδεικνύει ότι δεν έχει επικεφαλής", σχολίασε ο Moggi επισημαίνοντας ότι με αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια μετά τις ομολογίες του Masiello θέλει να δει "πώς θα αποζημιώσουν τη Sampdoria (σ.σ. που ήδη φωνάζει) για έναν υποβιβασμό που έγινε στο γήπεδο αλλά μέσω ενός πράγματος που δεν είναι σχετική με το ποδόσφαιρο"...

VecchiaSignora.com: Φτάνει!

(Update) Με ανακοίνωσή του το VecchiaSignora.com στηλιτεύει τη δημοσιογραφία της λάσπης: "Είμασταν αγχωμένοι. Από όταν κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψης του Masiello -μάλλον, από όταν ο Mentana ανήγγειλε τη στροφή στις έρευνες των παράνομων στοιχημάτων- αναρωτιόμασταν: πόσος χρόνος θα περάσει πριν ανακατέψουν προσχηματικά τη Juventus: Μέρες; Ώρες; Υπήρξαμε εύκολοι προφήτες: πρώτα τα τιτλάκια για τον Bonucci (που δυο φορές ανακοινώθηκε από την εισαγγελία ότι δεν έχει σχέση) και τον Pepe, τώρα μερικά media διαλαλούν με απροκάλυπτο ενθουσιασμό μια κάποια εμπλοκή του Conte στην υπόθεση. Εμπλοκή που συνίσταται στο γεγονός ότι δυο τύποι (του ενός είναι γνωστό μόνον το όνομα) τον έχουν ονοματίσει σε μια συνομιλία ήδη γνωστή στην εισαγγελία της Cremona αλλά που ένας "ανώνυμος" (κάτοικος Μιλάνου; Μακάρι 2;) έστειλε σε εκείνη του Bari. Χρειάζεται να σχολιάσουμε την (μη) είδηση; Ή το timing της; Ή την επαγγελματική δεοντολογία των δημοσιογράφων που βγάζουν τίτλους για Conte "εμπλεκόμενο"; Δεν χρειάζεται. Αρκεί να πούμε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Αρκεί να πούμε ότι κάποιος θα έπρεπε να ντρέπεται και αυτός ο κάποιος δεν είναι η Juve. Αρκεί να πούμε φτάνει. Φτάνει".

Πηγές: Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Ju29ro.com, uccelinodidelpiero.com, Juventus blog, La Repubblica, VecchiaSignora.com

2 σχόλια:

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Gobbo μπορεις λιγο να αναλυσεις τι σημαινει η συναψη συνεργασιας με την crysler,ποια τα οικονομικα οφελη για το συλλογο και τη διαφορα με φετος π.χ?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη/θεσσαλονίκη, παρακολούθησε τα update στο link της συνέντευξης τύπου