Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απαλλαγή Giraudo και Romy Gai

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ο πρώην γενικός διευθυντής της Juventus απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για τη χρεοκοπία της εταιρείας που διαχειριζόταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του club bianconero
Το δικαστήριο του Τορίνο απάλλαξε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Juventus, Antonio Giraudo όπως και τον πρώην εμπορικό διευθυντή του συλλόγου Romy Gai και τον ιταλο-ελβετό Gianfranco Bianchi στη δίκη όπου κατηγορούντο ότι είχαν προκαλέσει τον κλονισμό των ταμείων του Meister Team, της εταιρείας που για μερικά χρόνια διαχειρίστηκε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του club bianconero.
"Πρόκειται για την καταφανή επιβεβαίωση του υψηλού επαγγελματισμού και της αδιαμφισβήτης τιμιότητα του Antonio Giraudo ως διευθύντος συμβούλου της Juventus" δήλωσαν οι συνήγοροι του Giraudo, Andrea και Michele Galasso που επισήμαναν ότι η απαλλαγή από την "εξωφρενική κατηγορία ότι συμμετείχε σε δόλια χρεωκοπία της Meister Team δια των συμβατικών σχέσεων με τη Juventus" -απαλλαγή που έφτασε "διότι δεν διέπραξε το αδίκημα"- ήρθε μετά την απαλλακτική απόφαση, "διότι το αδίκημα δεν υφίσταται", στη δίκη που έγινε με την κατηγορία των υπερτιμήσεων και της χάλκευσης ισολογισμών... Αντίστοιχα ικανοποιημένος και ο Lorenzo Imperato, συνήγορος του Romy Gai: "μια απόφαση άξια που μας δίνει ικανοποίηση και ημεμία μετά απο τρίχρονη δίκη. Εκείνο που μετράει περισσότερο είναι ότι επαναβεβαιώθηκαν οι αρχές της τιμής και επαγγελματικής εντιμότητας από τα οποια πάντα εμπνεόταν ο Romy Gai στη σχέση του με τη Juventus", τόνισε.

O Baldini κέρδισε την πρώτη μάχη με τον Moggi

Αντίθετα, ο Luciano Moggi καταδικάστηκε σε 4μηνη κράτηση από δικαστήριο της Ρώμης με την κατηγορία ότι απείλησε φραστικά τον Franco Baldini στο περιθώριο της δίκης Gea στις 19 Ιουνίου 2008. Συγκεκριμένα, και ενώ ο Baldini (πρόκειται για τον συνεργαζόμενο με τον συνταγματάρχη Auricchio παράγοντα της Roma που είχε πει ότι ετοίμαζε τη "μεγάλη ανατροπή") συνομιλούσε με τον ποδοσφαιριστή Davide Baiocco, τον πλησίασε ο Moggi και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βάζοντς το δάχτυλό του δέκα εκατοστά από τη μύτη του, του είπε: "καλημέρα σκατό (pezzo di merda), πρόσεχε γιατί θα καταλήξει άσχημα"... Στη δίκη Gea ο Moggi είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: