Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τον Immobile ενώ η φαντασία βλέπει Drogba

Τίποτε νεότερο από τις επαφές του Marotta με τη Genoa -χαρτί ο Ziegler; Η συμφωνία για παραγωγή της Jeep στην Κίνα, αναζωπυρώνει σενάρια για Drogba
O Ciro Immobile από την εποχή που δοξαζόταν
με τη φανέλα της Juventus στην Primavera
 Η συζήτηση των τελευταίων ωρών σε sites και αθλητικά κανάλια καταλήγει στην μετάδοση μιας πληροφορίας: ότι την Τρίτη ο Marotta θα συναντηθεί με τη Genoa προκειμένου να πάρει πίσω τον Ciro Immobile, περυσινό πρώτο σκόρερ της serie B και, στο πρόσφατο παρελθόν, της Primavera της ίδιας της Juve. Ισχυρή ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται οι δηλώσεις του ίδιου του παίχτη που αποκάλυψε ότι πριν τα Χριστούγεννα ο Preziosi (πρόεδρος της Genoa) του είχε πει ότι θα έμενε "αλλά αυτό συνέβη πριν το ενδιαφέρον της Juventus. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος. Αν βέβαια ο πρόεδρος αποφασίσει να παραμείνω στη Genoa, κανένα πρόβλημα", πρόσθεσε αναγκαστικά για να συμπληρώσει, πάντως, πως "θα μου άρεσε, προφανώς, να πάω στη Juventus γιατί θα αγωνιζόμουν για το scudetto και όχι για τη σωτηρία".
Ισχυρή ένδειξη μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ο συνήθως φειδωλός σε δηλώσεις αυτού του είδους Conte, μόλις πριν λίγες μέρες, ξόδεψε μερικές θερμές κουβέντες για το νεαρό θυμίζοντας ότι είχε την ευκαιρία να τον εκτιμήσει από όταν τον είχε στην διάθεσή του στη Siena. "Είναι μεγάλος εμψυχωτής, φροντίζει κάθε λεπτομέρεια. Έφερε στη Juventus μια νοοτροπία νικητή", είπε και ο ίδιος ο Immobile από την προετοιμασία της Under 21.

"Προς στιγμή δεν υπάρχει τίποτε νεότερο" για Immobile
Η Fiat πηγαίνει τo Jeep στην Κίνα και φέρνει Drogba;


(Update μετά τα μεσάνυχτα) Δεν υπηρξαν νεότερα την Τρίτη, θα απαιτηθούν και άλλες επαφές -δεν είναι βέβαιο αν οι δυο πλευρές συναντήθηκαν τελικά ή απλώς τηλεφωνήθηκαν- καθώς η Juventus δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει Padoin ή Marrone αλλά ζητά δανεισμό του Immobile και τον Ιούνιο λύση της συνιδιοκτησίας, θέση που δεν ενθουσιάζει τη Genoa. "Προς στιγμή δεν υπάρχει τίποτε νεότερο", δήλωσε ο Marco Sommella, ατζέντης του παίχτη αργά το βράδυ αφήνοντας ανοιχτό τι θα γίνει. Το πόσο σκληρή είναι η διαπραγμάτευση φαίνεται από το γεγονός ότι ο αθλητικός διευθυντής της Genoa επανέλαβε ότι ο παίχτης είναι εκτός μεταγραφικής αγοράς...
Στο μεταξύ τη φαντασία των φιλάθλων ξεσήκωσε η είδηση μιας συμφωνίας Fiat, Chrysler και του κινέζικου Guangzhou Automobile (Gac) Group για την επέκταση της συνεργασίας τους και ειδικά την παραγωγή των Jeep στην Κίνα με στόχο την κινέζικη αγορά. Την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Sergio Marchionne και ο Zeng Qinghong, general manager του Gac Group. Έτσι δημοσιεύθηκαν στα αθλητικά sites εικασίες για συμφωνία με τον Drogba η δαπάνη για τον οποίο θα καλύπτονταν από το γεγονός ότι θα γινόταν η εικόνα της φίρμας στην Κίνα.

"Χαρτί" ο Ziegler;

(Update ξημέρωμα 17/1) O Preziosi δήλωσε πως δεν δίνει τον Immobile αλλά το Mediaset επιμένει ότι η διαπραγμάτευση είναι ζωνντανή, η Genoa θέλει να εξασφαλίσει ότι ο παίχτης θα εξαγοραστεί για 4,5 εκ. τον Ιούνιο (αλλά ο Marotta δεν θέλει να δώσει τόσα) και μάλιστα ότι ενδεχόμενο "χαρτί" για την μετακίνηση είναι ο Ziegler.
Σύμφωνα με το παρασκήνιο που μεταδίδεται από τον Criscitiello στην ειδική εκπομπή για τις μεταγραφές του Sportitalia το βράδυ της Δευτέρας, ο Marotta απευθύνθηκε πρώτα στη Bologna για να ζητήσει την άμεση επιστροφή ενός άλλου δανεικού, του Gabbiadini (που σκόραρε την Κυριακή) ώστε να τον έχει ο Conte στην διάθεσή του για το παιχνίδι με την Udinese αλλά η τωρινή του ομάδα αρνήθηκε σθεναρά ενώ και ο ίδιος φέρεται να μην άναψε το πράσινο φως προτιμώντας σε αυτή τη φάση να συνεχίσει την πορεία ωρίμανσης κάτω από τις οδηγίες του Pioli όπου θα έχει περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι στη Juve. Μετά από αυτή την εξέλιξη φέρεται να προσέγγισε τη Genoa o Marotta και να έκλεισε το ραντεβού της Τρίτης όπου γράφεται ότι θα προτείνει ένα ποσό της τάξεως των 5 ως 6 εκατ. συν το δελτίο του Padoin. Γιατί δεύτερος ο Immobile; Προφανώς επειδή μετά την εξαιρετική χρονιά πέρυσι με την Pescara του Zeman, φέτος στη serie A δεν έχει βρει ακόμα το βηματισμό -στη γεμάτη προβλήματα Genoa- παρ' ότι έχει δείξει αρκετές καλές στιγμές. Οι ειδικοί, πάντως, τον εντάσσουν στην τριάδα των καλύτερων νέαρών σέντερ φορ του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ενδεχόμενη άφιξη του Immobile, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, δεν κλείνει την υπόθεση Llorente για τον Ιανουάριο (o Marotta φέρεται να τον κυνηγά ως το τέλος του μήνα) ενώ κάποιοι επιμένουν ότι δεν έχει κλείσει ούτε η υπόθεση Drogba -μάλιστα ο Criscitiello υποστήριξε ότι υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιο του ιβοριανού που θα επέτρεπε στους bianconeri να κινηθούν άμεσα: το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ακόμα το δεύτερο μισό των χρημάτων που του είχαν επισκεφθεί οι κινέζοι. Ωστόσο, μεταδίδει ο ίδιος, η Juve δεν θα ήθελε να δημιουργήσει διεθνές προηγούμενο και θα προτιμήσει να μην τον διαπραγματευτεί ως ελεύθερο παίχτη αλλά να τον πάρει δανεικό από το Shanghai Shenua δίνοντάς του 3,5 εκατ. Παράλληλα, οι φήμες οργιάζουν για όποιον άλλον παίχτη είναι υπό μετακίνηση. Έτσι, ενώ φαίνεται οριστικά πως η Lyon δεν δίνει τον Lisandro Lopez, το βράδυ ακούστηκε το όνομα του Robert Lewandowski που οι γερμανοί τον ήθελαν να υπογράφει για τη Manchester United αλλά όταν ο ατζέντης του ρωτήθηκε για την πιθανότητα να έρθει στο Τορίνο, απάντησε στο Sky Sports πως "όλα είναι πιθανά αλλά δεν θέλω να πω τίποτε προς στιγμήν". Τέλος να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα που γράφτηκε ότι ο Matri δυσαρεστήθηκε που δεν τον έβαλε ο Conte, μεταδόθηκε ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταγραφές Immobile και ενός ακόαμ επιθετικού, ο πρώην παίχτης του Cagliari θα μπορούσε να οδεύσει προς τη Milan.

MARRONE: ΜΕΝΩ. Αντίθετα, αυτός που φαίνεται όλο και πιο σίγουρο ότι θα μείνει, άλλωστε το έχει πει και ο Conte, είναι ο Marrone: "σίγουρα δεν θα μετακινηθώ. Τον Ιούνιο θα γίνουν άλλες αξιολογήσεις. Μϊλησα με τον mister και το σύλλογο και θεωρούμε καλύτερο να παίξω δέκα παιχνίδια σε μια μεγάλη ομάδα, στη Juventus, παρά τριάντα σε μια άλλη, και επειδή θέλω να ωριμάσω ως προς την αντοχή σε ένα συγκεκριμένο είδος πίεσης", είπε ο μεσοαμυντικός από την προετοιμασία της Under 21 όπου δήλωσε πως συμφωνεί με τον Marchisio: "μιλώντας αθλητικά, και εγώ μισώ τη Napoli".

Πηγές: Tuttosport, Sport Mediaset, TuttoJuve.com, Juventus.com, La Stampa

9 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Επειδή γνωρίζουμε καλά πως οι Ιταλοί είναι κατά πολύ χειρότεροι από τους Έλληνες στη μεταγραφολογία μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεδομένο πως ο επιθετικός ολκής που περιμένουμε δεν ήρθε, ούτε θα έρθει μέχρι το τέλος του μήνα.

Άρα ο Immobile φαντάζει ως την πιο εφικτή λύση για την επιθετική γραμμή μας, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Προσωπικά, όσο τον έχω παρακολουθήσει, με αρέσει αλλά (δυστυχώς) δεν νομίζω ότι θα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερο από τους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ μας.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θα δείξει, Παναγιώτη. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση ενώ μεταδίδεται ότι ο Marotta προσπαθεί να κατεβάσει την πολύ ψιλή τιμή που ζητά ο Preziosi και ότι ο Conte θέλει να κρατήσει τον Padoin.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η Genoa φέρεται να ζήτησε τον Marrone και ένα νεαρό επιθετικό

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα gobbo! Χαίρομαι πολύ που άρχισες να ξαναγράφεις στο blog σου! Επειδή δεν έχω καταλάβει εμείς προσφέρουμε 5-6εκ. + Padoin (που αγοράσαμε 5εκ.) για το 50% του Immobile;; Είναι δυνατόν 10-11εκ.; Μήπως παίζει μόνο ανταλλαγή Padoin με το 50% του Ciro;

(Delpi)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τα νεότερα στο Update που έχει ήδη μπει.

Delpi, ο Preziosi προσπαθεί να ανεβάσει την τιμή του Immobile εκμεταλλευόμενος την ανάγκη της Juve και την δική του ανάγκη να καλύψει κενά από τη στιγμή που η ομάδα του πάει για Β (λογικό αφού ξεπούλησε στην Inter). Οι τιμές που γράφτηκαν -από όλους- είναι αυτές και σε αυτές φέρεται να απάντησε όχι ο Marotta.

Ανώνυμος είπε...

Ton Ianouario oloi na kratame mikro kala8i, einai sfalma na psaxoume - kai na plhrwsoume - gia super paixth apo th stigmh pou o Llorente einai eleu8eros kai kata th gnwmh mou pio konta ap'olous se auto pou psaxnei o Conte (mou fantazei Borriello alla me goal)!

Istorika panta ton Ianouario kaname dior8wtikes kinhseis (me exairesh isws th metagrafh tou Davids apo th Milan) kai se auto to plaisio 8a protimousa ton Immobile pou einai dikos mas apo ton Drogba me ta 150k thn evdomada h ton Gabbiadini pou osoi eidan to Inter-Bolognia prin ligo den exei teleiwmata...As mhn apokleisoume thn anastash tou Matri sto 2o gyro dedomenou oti 8a parei perissotera paixnidia logw kypellou kai CL...

Gobbo xairomai pou se 'vlepw' pali sto blog sou, panta mazi sou...

DD

P.S.: As psaxtoume kai gia 4ada sthn amyna giati to 3-5-2 xwris Chiellini mou fainetai ligo provlhmatiko autes tis prwtes agwnistikes tou 2013...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πολύ σωστά DD (και όσον αφορά την παρατήρηση για την άμυνα και το 3-5-2 χωρίς Chiellini που προσπαθούν να τον έχουν έτοιμο για το ματς με τη Siena, στις 24/2, μετα το πρώτο παιχνίδι με τη Celtic και πριν τη ρεβάνς).

Xristos είπε...

me alla logia apo epithetiko tha paroume apo ta tria to makrytero