Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή, να μην δώσουμε αφορμή!

Η άμεση αποχώρηση της Milan, ως αντίδραση στα ηλίθια ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια φιλικού, στέλνει μήνυμα στους tifosi bianconeri να μην πέσουν στην παγίδα κατά την διάρκεια του ματς Κυπέλλου. Πόσο μάλλον που υπάρχει προειδοποίηση Berlusconi... Ευτυχώς που ο Blatter έκανε ό,τι απέφθγε η Figc: επέκρινε την πρωτοβουλία της Milan.
Ο παρουσιαστής του Milan Channel ενθαρρύνει την αντίδραση του Boateng και, στη συνέχεια, ολόκληρης της ομάδας της Milan να αρνηθεί να συνεχίσει αντιδρώντας σε ρατσιστικές ιαχές.

Η αποχώρηση της Milan και η συνακόλουθη διακοπή του παιχνιδιού με την Pro Patria εξαιτίας των ρατσιστικών συνθημάτων εναντίον των εγχρώμων παιχτών των rossoneri, είναι μια καλή προειδοποίηση. Όπως επισημαίνουν οι tifosibianconeri.com, πέραν της αναμφίβολης καταδίκης των ηλιθίων, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τη Milan, καλό είναι οι φίλαθλοί μας να θυμούνται την έφεση του Διαβόλου να κερδίζει παιχνίδια στα χαρτιά πετυχαίνοντας την καταδίκη του αντιπάλου από την αθλητική δικαιοσύνη. Δεδομένης μάλιστα της προδιάθεσης του Tosel, του αθλητικού δικαστή, ας προσέξουν οι tifosi τις δηλώσεις του Allegri, της Barbara Berlusconi, του Boateng που έσπευσαν να τονίσουν τη μηδενική ανοχή σε τέτοια -ασφαλώς καταδικαστέα- φαινόμενα. Ας προσέξουν και ας μην δώσουν την παραμικρή αφορμή!

Berlusconi: η Milan θα αποχωρήσει σε όλα
τα παιχνίδια όπου θα εκδηλωθούν ρατσιστικά επεισόδια
Στο μεταξύ ο Allegri έμεινε χωρίς άμυνα...


(Update) Τα συγχαρητήριά του στον Boateng και σε όλη την ομάδα έδωσε με ανακοίνωσή του ο Berlusconi: "εκτίμησα ιδιαίτερα τη συμπεριφορά της Milan μου σε αυτή την περίσταση και τις δηλώσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής Allegri και η κόρη μου Barbara. Διαβεβαιώνω ότι σε όλα τα παιχνίδια όπου θα εκδηλωθούν επεισόδια αυτού του είδους, η Milan θα εγκαταλείψει το γήπεδο", προειδοποίησε ο επανακάμψας στην ενεργό πολιτικό δράση ενόψει εκλογών Berlusconi...
(Update 2) Σχεδόν ταυτόχρονα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε ότι ο Allegri από κεντρικούς αμυντικούς έχει στην διάθεσή του μόνον τον Acerbi καθώς ο Bonera ένιωσε μυΪκές ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε σήμερα, ο Yepes έχει εξάρθρωση και ο Zapata δεν προπονήθηκε λόγω γρίππης...

Ανοιχτή επιστολή στον Boateng που δήλωσε στην Bild ότι θα σκεφθεί αν θα μείνει στην Ιταλία:και θα ειδοποιήσεις τον ατζέντη του. Μην μας περνάτε για ηλίθιους, είναι το μήνυμα της επιστολής, ξέρουμε ότι και το καλοκαίρι ήθελες να φύγεις από τη Milan αφού ζήτησες αύξηση και δεν σου την έδωσαν. Αν είναι, στείλε τον ατζέντη σου στον Galliani και μη χρησιμοποιεί κάτι ηλίθιους που θα τους βρεις οπουδήποτε πας.

O Blatter ψέγει τη Milan
και αναμένει την αναφορά της Figc

(Update 6/1) "Χρειάζεται μηδενική ανοχή και σκληρές κυρώσεις κατά του ρατσισμού αλλά δεν πιστεύω ότι η λύση είναι να αποχωρεςίς από το γήπεδο". Η δήλωση έγινε από τον πρόεδρο της Fifa Joseph Blatter που πήρε θέση για τη στάση της Milan διαμηνύοντας από το Ντουμπάι, με δηλώσεις στο "The National" πως "όταν ένας παίχτης αποχωρεί από το γήπεδο αυτομάτως τιμωρείται. Η Ιταλική Ομοσπονδία πρέπει ακόμα να μας δώσει αναφορά"...


Πηγή: tifosibianconeri.com, Gazzetta dello Sport, Ansa

2 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Ελπίζω αυτοί οι ηλίθιοι που (δυστυχώς) υπάρχουν και στην ομάδα μας να μην προβούν σε καμία κίνηση τέτοιου είδους. Τα πράγματα κυλάνε εξαιρετικά για τη Γιουβέντους από κάθε άποψη και δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό για να χαλάσει το κλίμα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ακριβώς, Παναγιώτη!