Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Top player τον Ιανουάριο: ο IRAP!

Με το φόρο (IRAP) αρκετών εκατομμυρίων, που κινδυνεύουν να πληρώσουν Inter, Milan αφού γλύτωσαν βαρύτερες κυρώσεις, "παίζει" το Ju29ro δίνοντας και την οικονομική διάσταση της σημερινής αδυναμίας των ομάδων του Μιλάνο να γίνουν ανταγωνιστικές
Μια γελοιογραφία του 2008, όπου ο Berlusconi λέει στον
Obama "Ε, εμείς θα αποσυρθούμε από τον IRAP",
μνημονεύει το ju29ro, προφανώς για να σχολιάσει
την απειλή αποχώρησης από τα γήπεδα
ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού
, που χρησιμοποιείται
ως πρόσχημα για άλλα παιχνίδια

Τον Ιούνιο του 2007 η Εισαγγελία του Μιλάνο είχε ξεκινήσει έρευνα για τις υπεριμολογήσεις Milan και Inter (θυμάστε τις ιλιγγιώδεις ανταλλαγές αξιότιμων αγνώστων σε τιμές πρωταθλητών;). Μετά το αίτημα να παραπεμφθούν σε δίκη, ο αρμόδιος δικαστής καθόρισε ότι το γεγονός δεν συνιστούσε πλέον αδίκημα, δεδομένης της τροποποίησης στο ενδιάμεσο για το αδίκημα της κατάρτισης ψευδούς ισολογισμού.

Στις αρχές του 2008 ο Palazzi είχε παραπέμψει Milan και Inter οι οποίες, πριν τη δίκη ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, είχαν παζαρέψει μια χρηματική ποινή. Έτσι η υπόθεση των υπερτιμολογήσεων έκλεισε τόσο για την αθλητική όσο και για την ποινική δικαιοσύνη. Αλλά υπήρχε ανοιχτό ένα μέτωπο ακόμα: το φορολογικό.

Το 2001 η Agenzia delle Entrate (σ.σ. ανάλογο της ελληνικής Εφορίας) με μια εγκύκλιό της είχε αποσαφηνίσει ότι κατά την δική της οπτική η πώληση των παιχτών έπρεπε να υπόκειται σε IRAP (σ.σ. Imposta Regionale sulle Attività Produttive - Νομαρχιακός Φόρος επί των Παραγωγικών Δράσεων), κάτι που αμφισβήτησαν οι σύλλογοι, στο σημείο ότι σχεδόν ποτέ οι υπερτιμολογήσεις δεν υπόκειντο σε φόρο. Ανέκυψε έτσι μια διαφορά ανάμεσα σε συλλόγους και εφορία. Τώρα, το τέλος του 2012 χάρισε μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που με τη γνωμοδότηση n.5285/2012 καθόρισε ότι οι προ του 2008 υπερτιμολογήσεις (όσον αφορά τις μετά το 2008 δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες) πρέπει να υπόκεινται σε IRAP.

Η Εφορία επομένως, θα ετοιμαστεί να ζητήσει, σε εκείνες τις εταιρείες που ξανοίχτηκαν με τις υπερτιμολογήσεις που χρησίμευσαν για να "διορθώσουν" τους ισολογισμούς, τον οφειλόμενο φόρο (IRAP), πέραν των τόκων και κυρώσεων. Δεδομένων των ποσών των υπερτιμημάτων που έχουν εγγραφεί στους ισολογισμούς των περασμένων ετών πολλών συλλόγων της serie A, υπάρχει ο κίνδυνος πολλές από αυτές να πρέπει να καταβάλουν ποσά με πολλά μηδενικά. Και αν δεν έρθει κάποιο σωτήριο κυβερνητικό μέτρο (όχι ιδιαίτερα πιθανό δεδομένου του προεκλογικού κλίματος) πολλές ομάδες αντί για επιδιορθωτικές μεταγραφές θα πρέπει να φροντίσουν για τους διορθωτικούς φόρους.

Πηγή: blog.ju29ro.com, humour-ugb.blogspot.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: