Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Άνοιγμα Petrucci για το τρίτο αστέρι, επιμένει στο 28 ο Blatter

"Μίλησα με τον Agnelli και αν το βάλει εκεί που σκέφτεται να το τοποθετήσει, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα". Πρώτη επικοινωνιακή νίκη ενόψει της χρονοβόρας δικαστικής πλήρους δικαίωσης
"Με όλα τα προβλήματα που έχει και κυρίως που θα έχει το ιταλικό ποδόσφαιρο με την υπόθεση των στοιχημάτων (σ.σ. ήδη έχουμε παραπομπές από τιν αθλητικό εισαγγελέα), μου φαίνεται πως το ζήτημα του τρίτου αστεριού είναι το τελευταίο για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε": η δήλωση ανήκει στον Gianni Petrucci, πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni) που μάλιστα εξηγεί: "μίλησα με τον Agnelli, τον συνεχάρην για το scudetto. Είναι έξυπνο παιδί, αν πραγματικά αποφασίσει να βάλει το τρίτο αστέρι εκεί όπου σκέφτεται να το βάλει, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα μπορεί να του πει κανείς τίποτε". Μια δήλωση που πάει ένα βήμα παραπέρα από την κλασική αναρμοδιότητα της Ομοσπονδίας και του Abete που εξακολουθεί να παραπέμπει το θέμα στη στιγμή που θα τεθεί.
Και αν το άνοιγμα του Petrucci, μετά τη συζήτηση με τον πρόεδρο και την ενημέρωσή του για το νέο logo, επιτρέπει στη Juventus να προχωρήσει στη δημιουργία των νέων της εμπορικών προϊόντων που με τη σειρά τους θα διαφημίζουν παντού τη λογική του "30", παραμένει σε εκκρεμότητα -αναγκαστικά χρονοβόρα γιατί αυτοί είναι οι ρυθμοί της τακτικής δικαιοσύνης- το ζήτημα της τυπικής επιστροφής των δυο τίτλων, του scudetto του πρωταθλήματος 2004/05 που ήδη κρίθηκε από το δικαστήριο της Νάπολη (η απόφαση εδώ) ότι δεν αλλοιώθηκε, και του τίτλου του πρωταθλήματος 2005/06 που έτσι και αλλιώς δεν βρέθηκε ποτέ ούτε καν υπό έρευνα αλλά αφαιρέθηκε με αφορμή τον και διακστικά άδικο υποβιβασμό. Όταν επιστραφούν και τυπικά ο 28ος και ο 29ος τίτλος και γράψει και επίσημα η Ομοσπονδία το "30", τότε θα έχιε λυθεί το ζήτημα. Ως τότε, η δικαστική μάχη συνεχίζεται και είναι σημαντικά στο μεταξύ -στο γήπεδο και πάλι- να έχει κερδηθεί η επικοινωνιακή μάχη.

Συγχαρητήρια "για το 28ο" από Blatter...

28 scudetti Juventus (και 18 στην Inter, αφού δεν έχει αφαιρεθεί ακόμα το δικό μας του 2006) εμφανίζει από το βράδυ της Κυριακής το επίσημο site της Lega Serie A. Αυτό αλλάζει μόνο με νέες δικαστικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που θα υποχρεώσοιυν τη Figc να αναγνωρίσει το δίκαιο της Juventus
(Update) To πόσο μακρύς είναι ο δρόμος για την επίσημη αναγνώριση του 30ου scudetto ως τέτοιου και τη σύνεση επομένως που επιδεικνύει ο πρόεδρος, δείχνει η επιστολή του προέδρου της Fifa Joseph Blatter προς τον Andrea Agnelli: "είναι μεγάλη μου χαρά να σας απευθύνω τα συγχαρητήριά μου για την κατάκτηση του 28ου τίτλου του πρωταθλητή Ιταλίας. Την περασμένη Κυριακή, σε συνέχεια μιας σπουδαίας απόδοσης η ομάδα των ρεκόρ Juve κατάφερε να κατακτήσει το 28ο scudetto", γράφει αμέσως μετά ο Blatter ώστε να μην μας μείνει καμιά αμφιβολία. Προκειμένου μάλιστα να γίνει απολύτως σαφές τι εννοεί. και πώς δεν αναγνωρίζει τα scudetti 2005 και 2006, ο Blatter συνεχίζει: "ένα μεγάλο αποτέλεσμα που αμέσως προκάλεσε χαρά και ευφορία. Γιατί, μετά από εννιά χρόνια, η Juve κατέκτησε ξανά τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της serie A. Γι' αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στην προεδρία, σε όλους τους παίχτες, στους προπονητές, στο υποστηρικτικό staff και στο management. Εύχομαι σε όλοςυ κάθε επιτυχία και κάθε καλό" καταλήγει ο άνθρωπος που το 2006, αφού απέφυγε να βραβεύσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία απειλούσε να αποκλείσει κάθε τι ιταλικό αν η Juventus δεν απέσυρε την προσφυγή της στα διοικητικά δικαστήρια, κάτι που έκανε μετά από παρέμβαση του Montezemolo ο οποίος, τώρα, θεωρεί σωστό το τρίτο αστέρι καλώντας μας ταυτόχορνα "να βάλει μαι πέτρα επάνω στο θέμα" και να το κλείσουμε.... Κάτι που ο λαός της Juventus αλλά και ο πρόεδρός της δείχνει πως δεν θα κάνει.

Πηγή: Tuttosport

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΑΦΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 2005 ΚΑΙ 2006 ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ 2005 ΚΑΙ 2006 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ 30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ?

Forza Juventus είπε...

Δηλαδή ο Ανιέλλι σκέφτεται να τοποθετήσει το 3ο αστέρι, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει από τα λεγόμενα του Petrucci, κάπου αλλού και όχι ανάμεσα στα 2 ήδη υπάρχοντα αστέρια..

Κατ'εμέ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και υποχώρηση αδυναμίας του Προέδρου..

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ανώνυμε, η απόφαση είναι του ποινικού δικαστηρίου (τακτική δικαιοσύνη) και όχι της αθλητικής δικαιοσύνης που μας αφαίρεσε τα δυο scudetti. Κατά αυτής της τελευταίας θα μπορέσουν να ασκηθούν ένδικα μέσα (για την ανατροπή της και την τυπική και επίσημη απονομή των δυο scudetti) μάλλον μετά την εκδίκαση της έφεσης στην απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης και αφού προχωρήσει η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Γι' αυτό μιλάω για χρονοβόρα διαδικασία.

Forza Juventus, ας περιμένουμε να δούμε πού θα μπει το αστέρι γιατί ως τώρα, το 29 που υπήρχε στην επίσημη είσοδο του σταδίου και έγινε 30 δεν ήταν και λίγο. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε υποχώρηση ούτε λάθος της διοίκησης: η Juventus παίζει σε ένα πρωτάθλημα και υπάγεται σε συγκεκριμένους θεσμούς (Lega, Figc, Coni, Uefa, Fifa) και οφείλει να ισορροπήσει με αυτή την πραγματικότητα. Σε τελική ανάλυση, αλίμονο αν κάθε σύλλογος αποφάσιζε ολομόναχος τι θεωρεί πως πρέπει να ισχύει.

Γι' αυτό γράφω ότι ο αγώνας δεν τελείωσε: οφείλουμε να νικάμε στο γήπεδο, να φτάσουμε να 32 που θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν ως 30 και ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια το 28ο και το 29ο να επιστρέψουν σπίτι τους, στο μουσείο μας!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ Ή ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟ?

Ανώνυμος είπε...

Ψόφο στον πορνόγερο τον Blatter...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ανώνυμε της 11 Μαϊου, προγνώσεις δικαστικών αποφάσεων δεν γίνονται και σίγουρα δεν πορεύεται κανείς επίσημα και θεσμικά με βάση τις εύλογες νομικές προβλέψεις που λένε ότι όπως δικαιωθήκαμε πρωτόδικα στο πρώτο κανονικό δικαστήριο της Ιταλικής Δημοκρατίας που έκρινε την calciopoli/farsopoli, έτσι θα δικαιωθούμε και στους επόμεβους βαθμούς.