Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Agnelli: Δεν χάσαμε τη συνήθεια της νίκης. Και τώρα πάμε στη Ρώμη, fino alla fine

Ευχαριστώ σε φιλάθλους, Conte, Del Piero, Buffon, συνεργάτες και Οικογένεια
Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού με την Atalanta, o Andrea Agnelli βρέθηκε στη σέντρα: "υπήρξε μαι χρονιά εξαιρετική, ξεκινήσαμε εδώ στις 8 Σεπτεμβρίου μιλώντας για τη συνήθεια της Juve να κερδίζει. Με πολύ μεγάλη περηφάνεια, μπορούμε να πούμε ότι δεν τη χάσαμε, κερδίσαμε και την ξαναβρήκαμε και φέτος είμαστε πρωταθλητές Ιταλίας. Και το πρώτο ευχαριστώ το χρωστάω σε σας. Βρεθήκατε δίπλα μας τα δυο τελευταία σκληρότατα χρόνια, που δεν ήταν του επιπέδου μας, μας δείξατε εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ από καρδιάς. Ένα ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου. Ξεκινώντας από τον Antonio, τον Aldo, τον Beppe, τον Pavel, τον Fabio, τον Gianluca, τον Michele. Και όλους τους εργαζόμενους που στάθηκαν δίπλα μας. Ευχαριστώ στον John και τον Lapo. Και ένα ευχαριστώ πάει στον Alessandro Del Piero, γιατί υπήρξε πάντα και θα είναι ο capitano μας όπως λίγοι στη ζωή. Και στον Gigi που υπήρξε ο capitano μας στο γήπεδο. Ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου για το χρόνο που της αφαίρεσα. Και ένα ευχαριστώ στα εκατομμύρια των φιλάθλων και τώρα στη Ρώμη, fino alla fine".

Abete: 28 ενώ η Lega απέφυγε κάθε αναφορά

(Update) H Lega Serie A, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια όπου, στα ανακοινωθέντα της ανέφερε τον αριθμό του scudetto που θα παρέδιδε, φέτος απέφυγε κάθε αναφορά ανακοινώνοντας ότι θα έδινε τον τίτλο στη Juventus...
Aντίθετα, ο πρόεδρος της Figc Abete, την ώρα που μιλούσε ο Agnelli και η ομάδα πήγαινενα παραλάβει τα μετάλλιά της, εμφανιζόταν στη Rai και, ενισχυμένος από την επιστολή Blatter, είπε ότι τα scudetti της Juve "είναι 28" και επικαλούμενος τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (και της αναρμοδιότητας που επέδειξε η Ομοσπονδία όταν βγήκαν νέα στοιχεία, θα έπρεπε να προσθέσει) υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεια ποδεκτό το κλασικό τρίτο αστέρι πάνω από το scudetto: "αν επιλεγούν άλλες λύσεις, θα αξιολογήσουμε. Αλλά τα τρία κλασικά αστέρια δεν μπορούν να μπουν. Σε σχέση με αυτό που θα αποφασίσει η Juventus, η Lega και η Ομοσπονδία θα κάνουν τους δικούς τους συλλογισμούς", συμπλήρωσε έχοντας αναγνωρίσει πως για τους παίχτες, "και ειδικά αυτούς που πήγαν στην Β", τα πρωταθλήματα είναι 30!
Είναι φανερό, και εύλογο: μόνον με αναίρεση της απόφασης του 2006 θα λυθεί οριστικά η υπόθεση με τα δυο scudetti που έχουν αφαιρεθεί βάσει μιας διάτρητης απόφασης που έχει ανατραπεί στην ουσία της από την ποινική δικαισούνη.

Πηγή: Juventus.com, juveblog, blog.ju29ro.com, Rai

Δεν υπάρχουν σχόλια: