Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Στην Εισαγγελία κατά των ανακριτών της calciopoli

Καταγγελία Moggi, De Santis, Bertini, Pairetto, Ceniccola
Αναφορά-καταγγελία κατά αγνώστων, με την οποία ζητούν να διερευνηθούν οι ευθύνες όσων έκαναν την προανάκριση και ανάκριση στην υπόθεση calciopoli, δηλαδή του συνταγματάρχη Auricchio και των εισαγγελέων Beatrice και Narducci, κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Ρώμης ο Luciano Moggi, οι πρώην διαιτητές Massimo De Santis και Paolo Bertini, ο πρώην αρχιδιαιτητής Pierluigi Pairetto και ο πρώην επόπτης Ceniccola (που μάλιστα έχει απαλλαγεί στη δίκη της Νάπολη). Οι πέντε ζητούν να διερευνηθεί η κατάχρηση εξουσίας, ψευδομαρτυρία και παραποίηση και επισυνάπτουν μεταξύ την μαρτυρία Auricchio στο δικαστήριο της Νάπολη αλλά και τα στοιχεία για την παροδική εξαφάνιση και παραποίηση βίντεο από την κλήρωση της 13ης Μαϊου 2005.

Ανταπαντά με μήνυση για δυσφήμιση ο Auricchio

(Update 17/5) O Auricchio ανταπάντησε νομικά καταθέτοντας, στην Εισαγγελία της Ρώμης, μήνυση κατά του Moggi για δυσφήμιση επειδή στην εκπομπή "Porta Porta" της 14ης Ιουνίου 2009 επανάλεβε ό,τι ανέφερε ο συνήγορος του Maurilio Prioreschi στην υπερασπιστική του αγόρευση στη δίκη Gea, ότι ο Auricchio ψευδόταν γνωρίζοντας ότι ψεύδεται. Η δίκη ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου.

Πηγή: Ju29ro.com

7 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η κίνηση είχε προαναγγελθεί ήδη από τη δίκη. Η δικαστική μάχη συνεχίζεται και μας αφορά όλους αφού μέσα από αυτές τις δίκες περνά η επίσημη αποδοχή του "30" από τους αθλητικούς θεσμούς.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ;Η ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΝΑΙ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ 3ο ΑΣΤΕΡΙ...;

ΣΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

bianconera είπε...

Το θέμα της παραγραφής δεν ισχύει εδώ? Εννοώ, μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ή θα πουν πάλι πως ό,τι έγινε τότε έχει παραγραφεί? (Λες και μιλάμε για δεκαετίες πριν)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θέμα παραγραφής αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν κανονικά δεν θα υπάρξει.

Η αποζημίωση διεδικείται ήδη, στο πλαίσιο της διοικητικής δικαιοσύνης, από την Ομοσπονδία με βάση την αθώωση της Juventus στη Νάπολη η οποία ήδη αποτελεί δικαίωση, και όχι μόνον ηθική.

Όσον αφορά το δικαίωμα να βάλουμε το τρίτο αστέρι, αυτό θα το πάρουμε όταν αναθεωρηθεί η αθλητική δίκη και αλλάξουν τη θέση τους Figc και Lega. Και αυτό, απ' ότι έχει φανεί ως τώρα, δεν θα γίνει πριν τελεσιδικήσει η ποινική πλευρά της υπόθεσης εκτός αν στο μεταξύ προκύψουν σε άλλο, ποινικό δικαστήριο, νέα στοιχεία για το στήσιμο της υπόθεσης calciopoli Auricchio και Εισαγγελία της Νάπολη με κάποιους άλλους.

Υπομονή, η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς. Στο μεταξύ, με την προβολή του "30" (και όσων το συνοδεύουν), η Juve δείχνει σε όλους ότι έχει κερδίσει όλα της τα scudetti στο γήπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Gobbo πάλι καλά που υπάρχεις εσύ και μαθαίνουμε νέα από το δικαστικό ρεπορτάζ της ομάδας πέραν την θριαμβολογίας και μεταγραφολογίας που πλασάρονται απο "Μεγάλα sites" της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω ιταλικά για να ενημερώνομαι από οπαδικά sites της ομάδας (με το google translate ούτε λόγος) και ως εκ τούτου είσαι η μόνη πηγή πληροφόρησης για μένα και για πολλούς συναπαδούς μας.

Να σαι πάντα καλά.
Καλή δικαίωση!

Π

bianconera είπε...

Gobbo, κάτι άσχετο, αυτός ο Verratti είναι τόσο ταλαντούχος όσο τον παρουσιάζουν? Γενικότερα έχει κάποια βάση η μετακίνησή του στη Γιούβε ή είναι να'χαμε να λέγαμε?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Π, από κάποια στιγμή και μετά (όταν άρχισαν να βγαίνουν τα τηελφωνήματα που σταύρωναν Inter, Milan) συνέχισα ακριβώς επειδή αυτά τα στοιχεία δεν εμφανίζονται στα media (και στην Ιταλία το ίδιο συμβαίνει) γιατί τα άλλα κατάλαβα ότι λίγο πολύ τα βρίσκετε.

Bianconera, έτσι λένε -άλλωστε έφτασε και στην Εθνική και η Juve είχε ενδιαφερθεί νωρίτερα, τώρα άρχισε να ανεβαίνει η τιμή και η Pescara κάνει τη δύσκολη. Θα δούμε.