Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Juventus-Napoli 0-2. Addio capitano χωρίς Κύπελλο...

Ισορροπημένο πρώτο μέρος με το Storari να λέει όχι στον Zuniga μόλις στο 2' και τον De Sanctis να τον μιμείται στις καθυστερήσεις σε φάουλ του Capitano. 0-1 στο 63' με πέναλτυ του Cavani που κέρδισε ο Lavezzi... Στο 67' βγήκε για τελευταία φορά, μετά από 705 παιχνίδια, ο capitan Del Piero. O De Sanctis έσωσε στο 70' σε βολέ του Bonucci και στο 74' σε σουτ του Pepe... Αλλά στο 83' και ενώ πιεζόταν, η Napoli βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το 2-0 με τον Hamsik... Το όνειρο χάθηκε, το 10ο Κύπελλο δεν ήρθε, πρώτη ήττα για φέτος...

Επέμβαση του Aronica στο 43' από πίσω στον Marchisio, η Juve ζήτησε πέναλτυ που δεν δόθηκε. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο διαιτητής Brighi κράτησε στο τσεπάκι τις κίτρινες κάρτες για τη Napoli (ειδικά σε ένα φάουλ επί του Pirlo που ανησύχησε ιδιαίτερα τον Prandelli που παρακολουθούσε στις εξέδρες) ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Niccolai σταμάτησε τον Del Piero (σε άσιστ του Pirlo) με ένα οφσάιντ που δεν φάνηκε πειστικό.... Λίγο μετά η Napoli ζήτησε χέρι του Lichtsteiner στην περιοχή... Αποβολή του Quagliarella στο 89' για αγκονιά πάνω στη φάση στον Aronica. 4ο Κύπελλο για τη Napoli.

JUVENTUS-NAPOLI 0-2
Τέρματα: 63' πεν. Cavani, 83' Hamsik
Κίτρινες κάρτες: 40' Marchisio, 62' Storari, 63' Borriello (J) - 54' Dzemaili, 55' Cannavaro, 80' De Sanctis (N)
Κόκκινη κάρτα: 89' Quagliarella (J)
Διαιτητής: Christian Brighi (Cesena). Επόπτες: Giorgio Niccolai (Livorno), Cristiano Copelli (Mantova). Τέταρτος διαιτητής: Mauro Bergonzi (Genova).

JUVENTUS: 30 Storari, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 4 Caceres, 26 Lichtsteiner (68' 7 Pepe), 22 Vidal, 21 Pirlo, 8 Marchisio, 28 Estigarribia, 10 Del Piero (67' 14 Vucinic), 23 Borriello (73' 18 Quagliarella). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 20 Padoin, 24 Giaccherini, 32 Matri.
Προπονητής: Antonio Conte.
NAPOLI: 1 De Sanctis, 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 6 Aronica, 11 Maggio, 20 Dzemaili, 88 Inler, 17 Hamsik (85' 8 Dossena), 18 Zuniga, 22 Lavezzi (72' 29 Pandev), 7 Cavani (92' 85 Britos). Αναπληρωματικοί: 83 Rosati, 2 Grava, 21 Fernandez, 16 Vargas.
Προπονητής: Walter Mazzarri.

Conte: καίει ήττα, δεν πρέπει να αρέσει σε κανέναν
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Del Piero, που με Buffon-Pirlo ήταν οι κολόνες μας

(Update) "Κρίμα για το αποτέλεσμα. Δεν μ' αρέσει να χάνω, και δεν πρέπει να αρέσει σε κανέναν, ιδίως όταν απονέμεται ένα τρόπαιο. Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε και από αυτές τις στιγμές. Στο μεταξύ ας συγχαρούμε τη Napoli γι' αυτή τη νίκη, απέναντί μας είχαμε μια δυνατή ομάδα που στο Champions βγήκε κατά αυτού που μετά κέρδισε το τρόπαιο", είπε εμφανώς στεναχωρημένος ο mister που παρατήρησε ότι όπως αυτός δίνει συγχαρητήρια, θα ήθελε να ακούει συγχαρητήρια και για την ομάδα του. Ο Conte δεν θέλησε να σχολιάσει το πέναλτυ που δεν δόθηκε στον Marchisio -το οποίο επιβεβαίωσε ο ίδιος ο παίχτης στις δηλώσεις του- και επανέλαβε ότι "τον καίει η ήττα. Δεν πρέπει με τίποτε να συνηθίσουμε την ήττα. Κερδίσαμε το scudetto, έπρεπε να κερδίσουμε και το Κύπελλο γιατί η Juve πρέπει να συνηθίσει να τρώει πάντοτε". Ο Conte κατέληξε "ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Del Piero που με τον Buffon και τον Pirlo ήταν οι κολόνες της ομάδας".
Όσον αφορά το παιχνίδι, επισήμανε τις απουσίες (Chiellini, De Ceglie) καθώς και το γεγονός ότι υπήρχαν παίχτες (Lichtsteiner, Vidal) που δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Del Piero: χάσαμε το κερασάκι αλλά φάγαμε την τούρτα

Πικραμένος και ο Capitano επισήμανε ότι "ήταν μια απίστευτη χρονιά. Κρίμα για τον χαμένο τελικό, πάντως αυτή η ομάδα έπαιξε μια καταπληκτική σεζόν. Μας έλειcε το κερασάκι στην τούρτα αλλά την τούρτα την φάγαμε το ίδιο", είπε αναφερόμενος στο scudetto. Και αφού ευχαρίστησε και πάλι τους φιλάθλους, σταμάτησε τη συζήτηση για το μέλλον του με ένα: "θα πάω διακοπές και μετά θα γυρίσει η σελίδα", συμπλήρωσε λέγοντας πως όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ο ίδιος είχε το νου του μόνον στην ομάδα και τώρα πέφτει πολύ δουλειά στις πλάτες του αδερφού του που είναι και ο μάνατζερ του...

Mazzarri: κατόρθωμα των κατορθωμάτων

Τρισευτυχισμένος ο Walter Mazzrri: "είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, φαινόταν αδιανόητο να κερδίσουμε τη Juve, φέτος δεν είχαν χάσει και το να κερδίσουμε 2-0 ήταν το κατόρθωμα των κατορθωμάτων", είπε δίνοντας τα εύσημα σε ολόκληρη την ομάδα του για όσα έκανε αυτή την τριετία καιόχι μόνο σε Cavani, Hamsik, Lavezzi. "Η Ιταλία πρέπει να ευχαριστεί τη Napoli", είπε από την πλευρά του ο De Laurentis, ιδιοκτήτης-πρόεδρος της ομάδας.

Μαχαιρώθηκε tifoso bianconero

Tifoso juventino μαχαιρώθηκε το βράδυ στο Trastevere της Ρώμης από οπαδούς της Napoli στο πόδι: ο άντρας είναι καλά, η κατάστασή του δεν είναι βαριά...

Torino, Pescara στην A,
Verratti: θέλω να μείνω...


Τις ίδιες ώρες, Torino και Pescara πανηγύριζαν την επιστροφή στην Α με τον Marco Verratti, μεταγραφικό στόχο της Juve να κάνει ένα βήμα πίσω: "τώρα υπάρχει η Εθνική, μετά θα σκεφθώ το μέλλον μου. Ελπίζω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη του Prandelli, για μένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι στο γκρουπ των προ-κληθέντων. Το να παίζεις, όχι πάντα, δίπλα σε μεγάλους πρωταθλητές θα ήταν σημαντικό. Αλλά το να μπορώ να αγωνίζομια στην ομάδα μου, σχεδόν πάντα βασικός, είναι μια θεμελιώδης εμπειρία. Και πράγματι, ζήτησα από τον πρόεδρο (σ.σ. της Pescara) να με κρατήσει εδώ". Θα φανεί αν είναι η οριστική ματαίωση της μεταγραφής ή ένα παχνίδι, μαζί με την Pescara, για να ανέβει η τιμή του.

Alex, 19 χρόνια μια μοναδική αγάπη

12 Σεπτεμβρίου 1993 (με τη Foggia), 20 Μαϊου 2012, μια μοναδική αγάπη: ο τρόπος με τον οποίο η Juve αποχαιρέτισε στη φανέλα της τον μοναδικό της Capitano: 19 χρόνια μιας μοναδικής αγάπης ανάμεσα στη Juve και τον Alessandro Del Piero αποτυπωμένα σε μια patch ραμμένη στη φανέλα της ομάδας που σήμανε τα πάντα για τον capitano, όπως και αυτός σήμαινε τα πάντα γι' αυτήν. Grazie di tutto, Alex, in bocca al lupo. A presto...

4 σχόλια:

Σωτήρης είπε...

Η κατάρα των τελικών συνεχίζεται ρε γαμώτο!Έχω βαρεθεί να φτύνουμε αίμα και να το χάνουμε.Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος.Μια ήττα φέτος αλλά προσωπικά με ενόχλησε πολύ.Κρίμα πολύ κρίμα.

Forza Juve e grazie CapitanO!!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Συγχαρητηρια στην παναξια κυπελλουχο Ναπολι!Το θελε περισσοτερο,ηταν καλυτερη πιο ψυχωμενη και το κυπελλο παει στο νοτο!
Εμεις μια ομαδα που εμεινε στους πανηγυρισμους της προηγουμενης βδομαδας και με το μονιμο αθλιο και απαισιο ποδοσφαιριστη βασικο να καταστρεφει τα παντα!
Ντροπη να βγαινει πρωτος ο τιμωμενος αρχηγος και τελευταιος ο ανθρωπος με ειδικες ανγκες!
Με εξαιρεση το Κασερες ολοι οι αλλοι εκτος τοπου και χρονου!
Τα δυο καινουρια αστερια στη φανελα ειναι πλεον ανυπαρκτα και κοιταμε την επομενη χρονια με ελπιζω ποιοτικες και οχι αρπακολατζιδικες μεταγραφες!

kevez είπε...

αν δεν έγραφες για πανηγύρια προηγούμενης βδομάδας, θα νόμιζα πως χάσαμε τα πάντα.
ευχαριστούμε τους πρωταθλητές, τιμούμε τον αρχηγό(δυστυχώς μόνο εμείς οι οπαδοί πλέον, καθώς η διοίκηση των ανιελίνο, μαρμότα δεν πράττει όμοια).

συγχαρητήρια στο Ντε Λαουρέντις για τον τίτλο και τιμή στην Κουαλιαρέλα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑ!ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ!!ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η 11ΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΟΠΟΤΕ...ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ...ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ....ΕΚΕΙ ΒΑΖΕΙΣ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ....ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...!Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑΓΕΣ...ΕΣΤΙΓΚΑΡΙΜΠΙΑ ΜΠΟΡΙΕΛΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΞΩ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ...Ο ΣΤΟΡΑΡΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ...ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ 2ος ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ...!ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ....!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ..!!

ΥΣ 1 Ο ΚΟΥΑΛΙΑΡΕΛΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ...ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ!

ΥΣ 2 Ο ΑΛΕΞ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ...ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙ!!

ΥΣ 3 Ο CONTE EXEI ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΥΛ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ...

ΥΣ 4 ΘΕΛΩ ΝΑ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ!

FORZA JUVE

ΣΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ