Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Άλλο ένα ρεκόρ για τον Alessandro Del Piero: Scudetto 17 χρόνια απ' το πρώτο του!

Ξεπέρασε τον Furino, που είχε το ρεκόρ στη Juve, και ισοφάρισε το ρεκόρ των Rivera-Baresi προσπερνώντας Maldini, Costacurta, Ferrara, Altafini

21 Μαϊου 1995, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος η Juve Lippi κέρδιζε το 23ο scudetto με γκολ των Ravanelli (11', 69'), Deschamps (37') και Vialli (65').

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της 21ης Μαϊου 1995 η Juventus του Lippi έβαζε 4 γκολ στην Parma και κέρδιζε μαθηματικά το 23ο της scudetto. Ένας νεαρός Alessandro Del Piero μπήκε 8 λεπτά πριν το τέλος στη θέση του άσιστ μαν του παιχνιδιού Roberto Baggio, του οποίου θα γινόταν ο κληρονόμος για να τον ξεπεράσει πολύ γρήγορα και να γίνει ένας μύθος στην ιστορία bianconera.
Από εκείνη τη μέρα κατά την οποία πανηγύρισε το πρώτο του scudetto (το "in bianconero" περιττεύει), ο Alex δεν σταμάτησε πιά, δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, σηκώθηκε από τραυματισμούς φοβερούς μετά τους οποίους όλοι οι άλλοι τον ήθελαν τελειωμένο, δεν σταμάτησε να βάζει γκολ, να σηκώνει τρόπαια, και έγινε η σημαία και το σύμβολο της Juventus. Και τώρα, μετά τη νίκη επί του Cagliari, 17 χρόνια από τότε, με το 30ο scudetto (στο γήπεδο) της Juventus , και το 8ο (στο γήπεδο, πάντα) δικό του, o Alex σπάει το ρεκόρ του μεγάλου Furino που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο το 1972 και τον τελευταίο το 1984. Και ισοφαρίζει το ρεκόρ δυο μεγάλων, του Gianni Rivera και του Franco Baresi που κέρδισαν το τελευταίο τους scudetto 17 χρόνια μετά το πρώτο. Ακολουθούν ο Ciro Ferrara και ο Josè Altafini που κέρδισαν με τη Juve τον τελευταίο τους τίτλο 16 χρόνια μετά τον πρώτο (ο Ciro με τη Napoli, o Josè με τη Milan) αλλά και ο Alessandro Costacurta με τον Paolo Maldini, που επίσης έχουν 16 χρόνια απόσταση ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο τους τίτλο.

Πηγές: Corriere dello Sport, Juventus.com, JuWorld.net, Milan

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλωσεις του μετα το ματς τα λενε ολα...!!Το βραδυ θα ναι μεγαλο νομιζω..!!-Αλεξ ο,τι και να γινει στο τελος για μας θα εισαι ο δικος μας capitano!!

Grazie!!

Σακης θεσ/νικη