Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Coppa: Milan-Juventus 1-2 με διπλό Caceres!

Με τη σημαία σαν scudetto να στολίζει τη λευκή της φανέλα, η Juve έδειξε μέσα στο San Siro ποιός είναι το αφεντικό! Στην ευκαιρία του "Faraone", στο 17', απάντησαν με χαμένες, δυστυχώς, ευκαιρίες Estigarribia (33') και Giaccherini (34')... Και στο 52', Padoin-Borriello, δυνατό σουτ που ο Amelia δεν μπόρεσε να διώξει και ο επερχόμενος Caceres βάφτισε την επιστροφή του με το 0-1! Στο 60' o Del Piero έξυσε το δοκάρι αλλά στο 62' ισοφάρισε ο El Shaarawy... Στο 68' ακυρώθηκε γκολ του Ibra (κοντρόλ με το χέρι), στο 72' έσωσε ο Chiello. Ευκαιρία Vucinic-Quaglia στο 75'... Και στο 83', κατεβασιά Giaccherini και υπέροχο δεύτερο γκολ από τον Caceres! Ο δρόμος για τον τελικό Κυπέλλου άνοιξε διάπλατα!
MILAN-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 62' El Shaarawy - 52', 83' Caceres
Κίτρινες κάρτες: 43' Ambrosini, 48' Mexes (M) - 73' Quagliarella (J)
Διαιτητής: Paolo Silvio Mazzoleni (Bergamo). Επόπτες: Lorenzo Manganelli (San Giovanni Valdarno), Andrea Padovan (Conegliano). Τέταρτος διαιτητής: Carmine Russo (Nola).

MILAN: 1 Amelia, 25 Bonera, 5 Mexes, 33 Thiago Silva, 77 Antonini, 23 Ambrosini, 4 Van Bommel (85' 21 Maxi Lòpez), 28 Emanuelson (62' 70 Robinho), 10 Seedorf, 11 Ibrahimovic, 92 El Shaarawy. Αναπληρωματικοί: 30 Roma, 19 Zambrotta, 15 Mesbah, 34 Cristante, 9 Inzaghi.
Προπονητής: Massimiliano Allegri.
JUVENTUS: 30 Storari, 4 Caceres, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 20 Padoin (69' 34 Marrone), 21 Pirlo, 24 Giaccherini, 10 Del Piero (67' 18 Quagliarella), 28 Estigarribia, 23 Borriello (67' 14 Vucinic). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 26 Lichtsteiner, 8 Marchisio, 17 Elia.
Προπονητής: Antonio Conte.
Φαπίτσα του Ibra στο Storari

(Update) To είπε ο ίδιος ο τερματοφύλακας της Juventus, το έπιασε κάπως από μακριά η κάμερα της Rai: στο τέλος του παιχνιδιού ο εμφανέστατα εκνευρισμένος Inrajimovic έριξε μια στο Storari, ελάχιστες μέρες μετά την τιμωρία του με 3 αγωνιστικές για την αντίστοιχη κίνηση κατά του Aronica (Napoli). O Conte δεν θέλησε να σχολιάσει... (update 4) "Έκανε ό,τι και την Κυριακή με τον Aronica", σχολίασε ο Chiellini.

Conte: περήφανος για τα παιδιά μου!
Η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα, χρειάζεται δουλειά

(Update 2) Με ένα πλατύ χαμόγελο εμφανίστηκε ο Antonio Conte και το άφησε μόνο για να εκδηλώσει τη λύπη του για τον Capello που παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας.
Από εκεί και πέρα, χαμόγελα αλλά και τα πόδια στη γη για να πει ότι είναι "περήφανος για τα παιδιά του": "τι μου άρεσε απόψε; Η απάντηση όλων, των νέων, μ' άρεσε η ομάδα, κυρίως οι παίχτες που είχαν λιγότερες ευκαιρίες ως τώρα. Είμαστε σε διαδικασίας ωρίμανσης", είπε και αναφέρθηκε θετικά στα νέα αποκτήματα όταν τον ρώτησαν πώς κατάφερε να τους εντάξει τόσο γρήγορα στη λειτουργία της ομάδας. Έτσι αφού είπε ότι ο Borriello είναι ο πιο ευνοημένος "γιατί δουλεύει ένα μήνα ήδη μαζί μας", δήλωσε χαμογελώντας ότι ο Padoin γνωρίζει κάποια πράγματα απ' όταν τον είχε στην Atalanta για να αναφερθεί προσγειωμένα στον Caceres: "αυτός που πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο από άποψη τακτικής στην αμυντική φάση είναι ο Martin Caceres. Για την επίθεση... μας κάνει, είπε χαμογελαστά, αλλά αμυντικά πρέπει ακόμα να δουλέψει πολύ".
"Αυτή η νίκη θα είναι μια ψυχολογική ώθηση και για το πρωτάθλημα;", ρωτήθηκε. "Αυτό το παιχνίδι καθρεφτίζει ό,τι κάνουμε, καθρεφτίζει πολύ δουλειά, δεν γίνεται ένα τόσο ευρύ turn over αν δεν υπάρχει πολύ δουλειά από πίσω και διαθεσιμότητα από όλους τους οποίους και ευχαριστώ", συμπλήρωσε τονίζοντας: "έχω παίχτες που έχουν θέληση να ονειρευτούν και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά", είπε διαμηνύοντας ότι "η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή, η Milan είναι ομάδα που μπορεί να κάνει ανατροπές αν και το απεύχομαι. Τον τελικό πρέπει να τον κερδίσουμε ακόμα".
Τέλος, ρωτήθηκε αν νιώθει προβληματισμένος για το πώς θα διαχειρστεί τόσους παίχτες που δεν θα θέλουν να μείνουν στον πάγκο. "Εύχομαι κανένας να μη θέλει να μείνει στον πάγκο, θα άρχιζα να ανησυχώ", απάντησε λέγοντας πως περιμένει από όλους να συνεχίσουν να δυσκολεύουν τις επιλογές του και πλέκοντας για άλλη μια φορά το εγκώμιο του Giaccherini: "κάνει το δυναμισμό το καλύτερό του όπλο αλλά είναι και τεχνικός και τακτικά ευφυής. Είναι ένα για Juve και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση γιατί το να ψαρεύεις αυτούς τους παίχτες αποδεικνύοντας ότι κάποιες φορές δεν χρειάζεται να παίρνεις τον ξένο των 30 εκατομμυρίων, είναι ωραίο. Είμαι πεισμένος ότι έχει την ποιότητα για να φιλοδοξήσει σε κάτι παραπάνω και μακάρι τον Ιούνιο θα μπορούσε να είναι μια έκπληξη".

Caceres: νιώθω τέλεια στο ποδόσφαιρο του Conte

(Update 3) "Στον Caceres αρέσουν οι πρεμιέρες", σημειώνει το Juventus.com θυμίζοντας το γκολ που είχε βάλει στο Olimpico με το οποίο η Juve άνοιξε το σκορ στο 2-0 επί της Lazio το 2009. Σήμερα δεν έμεινε στο ένα αλλά έβαλε δυο στους βασικούς (ουσιαστικά έλειπε ο Boateng και ο Pato ενώ η Juve έπαιζε με αναπληρωματικούς) και είναι φυσικό να μην κρύνει τη χαρά του: "είμαι πολύ ικανοποιημένος για μένα αλλά και για την ομάδα που πήρε μια σημαντική νίκη", είπε για να συμπληρώσει: "η Juve παίζει καλά και εγώ νιώθω τέλεια στο ποδόσφαιρο του Conte", υπογράμμισε για να προσθέσει, δείχνοντας ότι έχει καταλάβει το πνεύμα του mister: "προχωράμε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, αν στο τέλος καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι ακόμα καλύτερα", είπε ο διεθνής ουρουγουανός που επέστρεψε δηλώνοντας ότι θέλει το scudetto και μετά Champions.

Chiellini: σπουδαία εμφάνιση ως ομάδα

(Update 4) "Το σημαντικότερο πράγμα απόψε ήταν η εμφάνιση του γκρουπ, της ομάδας. Αλλάξαμε τα 8/11 σε σχέση με το παιχνίδι με τη Siena αλλά όλοι έπαιξαν πολύ καλά και οι καινουργιοι, Padoin και Caceres, εντάχθηκαν στην εντέλεια. Αυτή είναι η απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει μεγαλή αποφασιστικότητα και τακτική οργάνωση" δήλωσε ο Chiellini που για άλλη μια φορά περιόρισε τον Ibrahimovic. O Chiello τόνισε ακόμα ότι η αποψινή νίκη ήταν "μια σημαντική ένεση εμπιστοσύνης. Άλλωστε η Coppa Italia για μας είναι ένας πρωταρχικός στόχος, ιδίως με δεδομένο ότι εμείς δεν παίζουμε στην Ευρώπη".
O Del Piero ξύπνησε ένα κοριτσάκι που ήταν σε κώμα!

Δεν έκανε θαύματα (με τη μορφή των βραζιλιάνικων ακροβατικών) μόνο στο γήπεδο απόψε ο capitano αλλά με ένα μήνυμά του προς ένα 12χρονο κοριτσάκι που είχε πέσει σε κώμα, συνέβαλε να ξυπνήσει! Το είπε ο πατέρας της μικρής Giada: "εκείνο το βράδυ (σ.σ. που της έβαλαν να ακούσει το μήνυμα) έγινε κάτι αρκετά ιδιαίτερο και η Giada κίνησε πρώτα το χεράκι και μετά από κάποια ώρα κάλεσε τη μαμά. Μετά η Giada ύστερα από 24 ώρες μίλησε και ζήτησε παγωτό κρέμα και stracciatella". Η μικρή είναι φαν του Alex, φυσικά και είχε νιώσει άσχημα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ενώ έβλεπε στην τηλεόραση τα γκολ με το μπαμπά της. Έτσι οι γονείς ζήτησαν τη βοήθεια του capitano που ανταποκρίθηκε στέλνοντας συο μηνύματα, audio και video: "Ciao Giada, Alessandro Del Piero, ελπίζω να μπορέσεις να ξυπνήσεις το ταχύερο δυνατόν για να δεις πολλά δικά μας και δικά μου παιχνίδια, να έρθεις να μας βρεις και κυρίως να μας γνωρίσεις"!

Πηγές: Rai, Juventus.com, Tuttosport

9 σχόλια:

Krike The Best είπε...

Μεγαλο διπλο σημερα μπραβο στον Μαρτιν για τα δυο γκολ στην επιστροφη του,πολυ καλο ματς και ο Τζιακερινι,ο δρομος για τον τελικο ειναι ορθανοιχτος μακαρι να τους κερδισουμε και για το πρωταθλημα στα τελη Φεβρουαριου που ξαναπαιζουμε στο Μετσα μπραβο σε ολη την ομαδα!!!

yotaras είπε...

Αρε Ντελ Πιερο εισαι μεγαλη ψυχαρα!
Ανατριχιασα!

Κασερες μας ξεσικωσες ολους αγορι μου!

Σωτήρης είπε...

Τί έβαλε το παλικάρι ο Caceres!Μαγικό γκόλ!Το ότι μόνο αυτός σκόραρε ενώ μπήκαν συνολικά 4 επιθετικοί μας στο ματς λέει πολλά νομίζω.Ο Quagliarela δεν είναι ο παλιός μετά τους χιαστούς ενώ ο Borielo κάνει μόνο ότι και ο Amauri ( απασχολεί τους αντίπαλους αμυντικούς με μπουνιές και κλωτσιές γιατί είναι "μυρωδιάς" από μπάλα...).
Βravo πάντως στην ομάδα.
Forza JUVE!!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

ΑΝ υπαρχει η ελαχιστη δικαιοσυνη στο σπορ που λεγεται ποδοσφαιρο απο αυτο το πραμα που δειχνει η Μιλαν δεν υπαρχει περιπτωση να χασουμε το πρωταθλημα!Για κυπελλο δε το συζητω ,μονο αν θελουμε να αυτοκτονησουμε στον επαναληπτικο!
Στα του ματς...
Στο πρωτο ημιχρονο παροτι παιζαμε με ενα επιθετικο(ΝΤελ πιερο) εναντιον τριων σεντερ μπακ(σιλβα,μποριελο,μεξες) ειχαμε ευκαιρια για γκολ αλλα ο εστιγκαριμπια δε βαζει γκολ ουτε με αιτηση!
Με την διπλη αλλαγη ειχαμε περισσοτερρη φρεσκαδα και παρα το ανεβασμα της μιλαν ηταν θεμα χρονου το 1-2!
Σιγουρα ο Κοντε εχει το μεριδιο του αλλα αυτη η Μιλαν ειναι πολλες κλασεις κατωτερη μας ειτε με τον μεγαλο Ζλαταν ειτε χωρις!
Αφου ρε Αντουαν του Μιρκο δε του βγαινουν,ο Μποριελο ειναι τραγος,ο κουαλια δεν συνηλθε ακομα και ο Αλεξ δεν παιζει πολυ βαλε Κασερες διπλα στο Μαρτιν να λυθει το επιθετικο προβλημα!
Welcome back Martin....

Τα φλωρια του Μιλανου φωναζαν "πιρλο πιρλο βαφανκουλο?"ακουσα καλα?

κεβεζ είπε...

μπράβο σε όλους, τώρα νίκη μέσα στην Μπολόνια να γίνει ακόμη πιο ευνοικό το κλίμα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη/θες, θα συμφωνήσω επισημαίνοντας πάντως ότι αυτή η Milan ήταν η μόνη που μας έπαιξε και μάλιστα με βασικούς στην έδρα της. Τιμή στην ομάδα και στον προπονητή που υποχρεώσαν τη Gazzetta dello Sport να βάλει τίτλο στο site της: "Juve, επίδειξη δύναμης. Η Milan ηττήθηκε στο Κύπελλο"

bianconera είπε...

Το παιχνίδι δεν μπόρεσα να το δω ελέω κακού stream, αλλά το σκορ τα λέει όλα από μόνο του. Ο Ίμπρα πάλι τι στο καλό έχει πάθει και μοιράζει χαστούκια όπου βρει? Μ' αρέσει που του είχαν και πανό συμπαράστασης. Τον βλέπω να πηγαίνει το καλοκαίρι στην επόμενη ομάδα της καρδιάς του.

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Ibra, bianconera, ήταν συνεχώς εκνευρισμένος. Φαίνεται πως βλέπει να αυξάνουν οι πιθανότητες για πρώτη φορά στην καριέρα του να τελειώσει τη σεζόν χωρίς να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα...

bianconera είπε...

Χαχα, αν ανησυχεί γι' αυτό ας πλακώσει στα χαστούκια τον Αλέγκρι, οι άλλοι δεν του φταίνε σε τίποτα!