Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ισότιμη μεταχείριση και εφαρμογή από τη διαιτησία ενιαίου κριτηρίου για όλους, ζητά η Juve

Δεν θέλουμε να μας χαρίσουν κανένα πρωτάθλημα αλλά ούτε ανεχόμαστε να το χαρίσουν στους άλλους
Πότε υπάρχει παράβαση (πέναλτυ, οφσάιντ, φάουλ για κάρτα) το περιγράφει ο Κανονισμός. Αλλά το εφαρμόζει ο διαιτητής, ερμηνεύοντας τη δυναμική κάθε φάσης -αλίμονο, σπάνια τα πράγματα είναι τόσο καθαρά όσο τα δείχνουν τα σκίτσα του Κανονισμού. Γι' αυτό, άλλωστε, γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (Aia) με προπονητές και αρχηγούς ώστε να τους εξηγούν τις ερμηνευτικές κατευθύνσεις που δίνονται στους διαιτητές. Στους διαιτητές της Ιταλίας γιατί στην Αγγλία, ας πούμε, δίνουν άλλη βαρύτητα σε κάποια πράγματα και το ξέρουμε όλοι παρακολουθώντας άλλα πρωταθλήματα ή διεθνή παιχνίδια.
Με αυτά τα δεδομένα, οι έντονες διαμαρτυρίες του Conte, του Nedved, ακόμα και του ήρεμου και φειδωλού σε δηλώσεις Pirlo μετά το χθεσινό ματς στην Parma (ή εκείνο με τη Siena) δεν αποτελούν ούτε γκρίνια ούτε προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από το διαιτητή, ούτε -πολύ λιγότερο- αίτημα να μας χαρίσουν κάτι. Αυτό που ζητά η Juve είναι ισότιμη μεταχείριση, ενιαίο κριτήριο από τη διαιτησία, να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο οι ίδιες φάσεις για όλες τις ομάδες.
Αφήνοντας κατά μέρος το στατιστικά παράδοξο ("ανωμαλία" το χαρακτήρισε ο Buffon) η ομάδα με το υψηλότερα ποσοστά κατοχής μπάλας και χρόνο παιχνιδιού στην αντίπαλη περιοχή να έχει υπέρ της τα λιγότερα πέναλτυ απ' όλες τις ομάδες του campionato, αν θυμηθούμε τα σφυρίγματα (και όχι μόνον τα πέναλτυ) που πήρε φέτος η Milan, θα δούμε ότι έχουμε επεισόδια που δεν είναι αμφίβολα αλλά απλά ανύπαρκτα. Επεισόδια ανάλογα έχουν κριθεί με εντελώς διαφορετικό κριτήριο. Και έχουν εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα: η Milan παίρνει βαθμούς που θα έχανε και η Juve χάνει βαθμούς που θα έπαιρνε αν ίσχυε το ίδιο κριτήριο.
Επεισόδια σαν το χέρι του Vergassola στο παιχνίδι με τη Siena είναι αναμφισβήτητα ενώ και τα χθεσινά επεισόδια (Giaccherini, Pirlo), που προσωπικά θεωρώ ότι σφυρίζονται, δύσκολα χαρακτηρίζονται ως μη πέναλτυ -γι' αυτό, άλλωστε, απέφυγαν να το κάνουν Gazzetta dello Sport και λοιποί "φίλοι" μας, αντίθετα με ό,τι έχουν κάνει για αρκετά από τα πέναλτυ υπέρ της Milan όπου έγραψαν, πρωτοσέλιδα, για "δώρα της διαιτησίας"... [1]
Mετά απ' όσα βγήκαν στην επιφάνεια με τα τηλεφωνήματα Galliani, Meani στη δίκη της Νάπολη και λαμβάνοντας υπόψη ποιοί διαχειρίζονται τις τύχες της Ομοσπονδίας και της διαιτησίας καθώς και πόσες φορές συγκεκριμένοι διαιτητές χτύπησαν τη Juve τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές σε στιγμές σύγκρουσης με το αθλητικό κατεστημένο -και σε μια τέτοια είμαστε τώρα- θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και να μην κρίνουμε, λιγότερο ή περισσότερο υπερβολικά, μόνον τα όποια προβλήματα απόδοσης της ομάδας λες και το παιχνίδι παίζεται μόνο στο γήπεδο για 90'.
Κανείς μας δεν θέλει να μας χαρίσουν κανένα πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ανεχθούμε να το χαρίζουν στους άλλους.
Σύνδεσμος
Επίσημη ανακοίνωση της Juve με την οποία ζητά ίση μεταχείριση παντού, εδώ.
Vecchia Signora: έτσι πλαστογραφείται το πρωτάθλημα

Είναι χαρακτηριστικό πως το Vecchiasignora συνοψίζει το πνεύμα των παρεμβάσεων στο forum με τη φράση: "έτσι πλαστογραφείται το πρωτάθλημα, χρειάζονται διαιτητές στο ύψος των περιστάσεων που να προστατεύσουν όχι μόνο το σύλλογο, την ομάδα αλλά και τους φιλάθλους που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν στη συνέχεια παιχνίδια πλαστογραφημένα από διαιτητές που αν δεν επιδεικνύουν κακοπιστία, αποδεικνύουν παντελή ανικανότητα στη διαχείριση των παιχνιδιών".
Στο ερώτημα αν η Juve βλάπτεται από τη διαιτησία, στο Vecchiasignora.com είχαμε τις εξής απαντήσεις (ως τώρα): "ναι" απαντά το 92,11% (630 ψήφοι), όχι το 5,70% (39 ψήφοι) καιαναποφάσιστο είναι το 2,19% (15 ψήφοι).

Τα πέναλτυ υπερ και κατά: πρωταθλήτρια
η Milan, αξιοσημείωτες Parma και Catania...

(Update) Ο Tuttosport έχει αναδείξει το θέμα των πέναλτυ υπέρ και κατά δημοσιεύοντας το σχετικό κατάλογο όπου φαίνεται καθαρά ότι η Juve είναι η τελευταία ομάδα στην πρώτη στήλη (πέναλτυ υπέρ: 1 που το έβαλε) από την οποία φαίνεται καθαρά ότι οι ομάδες που κέρδισαν τα περισσότερα πέναλτυ είναι Fiorentina, Catania (από 7) και ακολουθεί η Milan με 6 -να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Catania, αντιπάλου της Juve το σάββατο, αντέδρασε εντονότατα σήμερα στις δηλώσεις Conte...
Στη δεύτερη λίστα εμφανίζονται τα πέναλτυ κατά: η Genoa είναι αυτή που εναντίον της οποίας έχουν σφυριχτεί τα περισσότερα (9) ενώ η ομάδα της οποίας ο τερματοφύλακας δεν έχει δοκιμάσει ακόμα το φόνο πριν από το πέναλτυ είναι η Napoli: μηδέν. Αμέσως μετά, η Milan εναντίον της οποίας έχει σφυριχτεί ένα (1) και ακολουθούν Cagliari και, για δες, Parma με 2. Μετά έρχεται η Juve εναντίον της οποίας σφυρίχτηκαν 3 (μόνον το ένα μπήκε στα δίχτυα).

Πηγές: Vecchiasignora.com, Tuttosport, Juventus.com (φωτογραφίες)

[1] Η σημερινή Repubblica μάλιστα, γράφει πως ο Conte είναι έξαλλος με τη διαιτησία του Mazzoleni υπαίτιου για το ότι δεν έδωσε δυο πέναλτυ κατά της Parma". Και η Repubblica δεν ήταν απλά πρωταγωνίστρια το 2006 αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται εχθρική απέναντι στη Juve...

17 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Θεωρώ πως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φίλαθλος της ομάδας που να πιστεύει πως η διαιτησία δεν είναι εναντίον μας, σε πολλές περιπτώσεις μέχρι στιγμής στην σαιζόν.

Παρόλα αυτά οι αλλαγή στην στάση των κορακιών δεν έρχεται μέσω ανακοινώσεων. Ο πρόεδρος θα πρέπει να χτυπήσει δυνατά το χέρι στο τραπέζι της Ομοσπονδίας ώστε να έχουμε ισότιμη μεταχείριση.

Εύχομαι και ελπίζω πως ήδη έχουν γίνει κινήσεις off the record προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς δεν φαίνεται μέχρι στιγμής στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ας ελπίζουμε πως αυτή η στάση δε θα μας κόψει την φόρα προς το 3ο χρυσό και 1ο ασημένιο αστέρι...

Un Gobbo ad Atene είπε...

θα ήταν επικίνδυνο να κινηθούμε παρασκηνιακά, ακόμα και το απλό τηλεφώνημα στον αρχιδιαιτητή (που επιτρεπόταν το 2006 αλλά μας καταδίκασαν) απαγορεύεται. Δημόσια, να ακούνε όλοι και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και να πέφτουν οι εναντίον μας μύθοι που δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια και συνέβαλαν στη δημιουργία του λαϊκού αισθήματος που επικαλέστηκαν οι αθλητικοί δικαστές στην απόφαση του 2006.

P.S. Όπως είδες, το 5,70% όσων απάντησαν στο forum του Vecchiasignora.com απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν η Juventus βλάπτεται από τη διαιτησία. Δικοί μας φίλαθλοι είναι και αυτοί.

kevez είπε...

εγω δεν πιστευω τοσο στο οργανωμενο σχεδιο για να μη φυγει απ το Μιλανο το σκουντετο, αλλωστε η Γιουβεντους απ την ιστορια της και μονο εχει δυναμικη. Απλως οπως και να το κανουμε ρε παιδια, οταν στη μια περιπτωση εχεις να κανεις με Μπερλουσκονι, Γκαλιανι, Μεανι και στην αλλη με Ανιελινο και Μαροττα μπορεις να καταλαβεις πως υπαρχει διαφορα ισχυος στο παρασκηνιο. Οπως αντιστοιχω οταν αυτοι εχουν Ιμπρα, Πατο και Ρομπινιο(ασχετως αν ειναι κλασικη περιπτωση χαζου βραζιλιανου) κι εμεις Ματρι, Μιρκο και Μποριελλο ειναι λογικο να σκοραρουν πιο πολυ.
Μεχρι στιγμης η Μιλαν εχει παρει καποια σφυριγματα, αλλα ειχε και μερικα αναποδα, απ' την αλλη σ' εμας δε σφυριζεται με τιποτα πεναλτι... απλως τωρα εμφανιστηκε η γκρινια γιατι χαθηκαν βαθμοι, ενως σ εαλλες περιπτωσεις κερδιζαμε τα παιχνιδια στα οποια δε μας δινοταν πεναλτι.Απ την άλλη πλευρά με εξαιρεση την Καλιαρι, δε νομιζω πως υπαρχει καποια αλλη ομάδα που είχε παράπονα απ' τη διαιτησία.

Dimitris είπε...

Το προβλημα ειναι οτι δεν σκοραρουμε ευκολα και βασικα τωρα τελευταια δεν σκοραρει κανενας επιθετικος πλην Ματρι... Δεν φταιει ο διαιτητης αν στο 88 τελευαια αλλαγη ειναι ο Caceres και οχι ο Del piero. Χθες 15 λεπτα να επαιζε ο Μεγαλεξανδρος 1-2 καλα σουτακια θα τα ειχε, που ομως...Αν χασουμε το πρωταθλημα αυτο θα εχει να κανει με το γεγονος οτι οπως ολους τους μεγαλους προπονητες ετσι και ο Conte δεν βαζει νερο στο κρασι του... Μονο που και ο Lippi το μακρινο 94' οταν ειχε ανακαλυψει τον νεαρο τοτε Del Piero δεν εκοψε αμεσως τον Baggio... Σιγα σιγα τον απομακρυνε και μετα τον σουταρε... Γι'αυτο και ειναι μεγαλος...
Καλη λοιπον η σηζητηση για ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πεναλτι ( ακουσα οτι ζηταμε 2 ? ) αλλα περισσοτερο απ'ολα μαλλον βοηθαει να μην σηζητειτε οτι 1 μηνα και βαλε εχουν να σκοραρουν οι επιθετικοι μας στο πρωταθλημα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Galliani εξακολουθεί να έχει ισχύ στο ποδοσφαρικό σύστημα -όπου έχουν εξουσία, εκτός από το Μιλάνο και οι ομάδες της Ρώμης. Με αυτό το σύστημα η Juventus είναι σε πόλεμο.

Ο Berlusconi είναι σε πτώση, πολιτικά και οικονομικά, πέραν του ότι είναι υπόδικος. Με την ευκαιρία: και ο Moratti έχει οικονομικά προβλήματα αλλά πολιτικά παραμένει ισχυρός (μιλάω για το ευρύτερο πολιτικό και όχι ποδοσφαιρικό σύστημα). Οι Elkann-Agnelli, σε τακτική συμμαχία μετά τον καταστροφικό οικογενειακό εμφύλιο που οδήγησε στο 2006, είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και πολιτικά βρίσκονται πολύ εγγύτερα στην κυβέρνηση Monti από οποιονδήποτε. Και τι έκανε ο Monti στο αθλητικό σύστημα; Το έσβησε λέγοντας ένα καθαρό όχι στην πρόταση διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 -ο Petrucci και το Coni, τα μεγάλα αφεντικά με τα οποία τα έβαλε ο Agnelli (και όχι Agnellino, kevez), δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Dimitris, ας πούμε ότι τα πέναλτυ είναι ανύπαρκτα. Των άλλων γιατί είναι υπαρκτά; Αυτό είναι το θέμα. Το γράφω από τον τίτλο: ενιαίο κριτήριο ζητάμε, και όχι να ισχύει για μας ένα διαφορετικό από όλων των άλλων. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού ή τους επιθετικούς, είναι μια άλλη κουβέντα που δεν ακυρώνει αυτήν εδώ και που αν την κάνει κανείς θα πρέπει να τη συσχετίσει για να δει, ας πούμε, πώς η Milan πήρε βαθμούς σε παιχνίδια που η σαφώς καλύτερη επίθεσή της δεν μπορούσε ούτε καν να κάνει ευκαιρίες αλλά τη βοήθησε ο διαιτητής.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η ομάδα πέρασε από το Μιλάνο με δυο γκολ ενός αμυντικού έγινε εφικτό χάρη στις κινήσεις των επιθετικών και το γενικό στήσιμο της ομάδας.

Dimitris είπε...

Gobbo, εγω προσωπικα σε θελω Ευρωπαιο και ωραιο... Η σηζητηση αυτη ειναι παραπανω απ'οτι πρεπει Ελληνικη και λυπαμαι που την κανουν ΚΑΙ στην Ιταλια... Αν διαβασεις καλα το τι εγραψα, δεν αναφερθηκα σε πεναλτι που δεν δωθηκαν ( αν και πιστευω οτι η διαιτησια ειναι ουτε κρυο ουτε ζεστη με μας ) αλλα σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ χθεσινο, δηλ μονο για το χθεσινο παιχνιδι...
Και ναι λυπαμαι αλλα υπ'αυτην την εννοια η ολη σηζητηση για την διαιτησια ειναι ανυπαρκτη και καλο θα ηταν να επικεντρωθουμε στα ποδοσφαιρικα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι ελληνική είναι η προσέγγιση που διαβάζω από χθες στα σχόλια. Στην Ιταλία, βλέποντας και ακούγοντας κάθε μέρα πώς προσεγγίζουν το θέμα από την αρχή της χρονιάς το Sky, το Mediaset, η Rai, οι εφημερίδες, κανείς δεν παραξενεύεται για τη συζήτηση που προκάλεσε ο Conte και o Nedved.

Dimitris είπε...

Αν ειναι ετσι τοτε ισχυει το una fatsa una ratsa ...

Un Gobbo ad Atene είπε...

???

kevez είπε...

το Ανιελίνο δεν το είπα καθαρά για λόγους ειρωνείας...ας πούμε πως αναφερόμουν στον μικρό/ανερχόμενο Ανιέλι. Δε μπορώ να πω πως μ' έχει κερδίσει, αλλά εκτιμάω κάποιες ενέργειες του που αφορούν την ιστορία του συλλόγου και ορισμένες παρερμηνείες που έγιναν με αφορμή το καλτσόπολι. Απ' την άλλη η δήλωση που είχε γίνει σχετικά με τελευταία χρονιά του Καπιτάνο μ' έχει αφήσει μια πικρία για να είμαι ειλικρινής. Σχετικά με την κριτική που δέχτηκε απ' τους ultras δεν έχω ξεκάθαρη άποψη και θα προτιμούσα να μην πάρω θέση, άλλα όταν μιλάμε για οργανωμένους και διοικήσεις λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως παίζουν διαφόρων ειδών συμφέροντα.

Παναγιώτης είπε...

Παιδιά ο καθένας έχει την άποψη του. Θεωρώ πως αρκετά ασχοληθήκαμε κιόλας με την διαιτησία. Σκοπός είναι να επικεντρωθούμε στον στόχο μας και όχι να αποπροσανατολιστούμε με όσα συμβαίνουν. Το Σάββατο έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι που επιβάλλεται να κερδίσουμε. Όλα τα άλλα είναι βερεσέ. ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΑΝΙΑ!!!

Fino alla fine, FORZA JUVENTUS!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Dimitri, τώρα που τελείωσε το παιχνίδι της Primavera (υπέφερα περισσότερο απ' ότι χθες βλέποντας τους μικρούς να μην μπορούν να δημιουργήσουν μια επίθεση κατά ενός σκληρού αντιπάλου που αμυνόταν λυσσαλέα καταστρέφοντας το παιχνίδι μας), να γράψω δυο λόγια για την άλλη συζήτηση που άνοιξες, όσον αφορά το πέναλτυ στον Pirlo.

Το θεώρησα πέναλτυ, και το έγραψα, βλέποντας το ματς -ήταν μια πρώτη εντύπωση που επιβεβαίωσα βλέποντας τις εκπομπές μετά αλλά και τις φωτογραφίες και, κυρίως, το τι γράψανε οι αντίπαλες εφημερίδες και τι είπαν αντίπαλοι σχολιαστές. Έτσι, παραξενεύομαι από την κατηγορηματικότητα με την οποία υποστηρίζεις ότι είναι "ανύπαρκτο".

Έχω γράψει και άλλοτε ότι η Juve ότι συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να κερδίζουμε και παρά τη διαιτησία. Ωστόσο, όταν παίζεις με τόσο κλειστές άμυνες, μέσα στο παιχνίδι είναι και τα πέναλτυ. Ότνα μάλιστα είναι στα τελευταία λεπτά, δεν μπορείς να τα προσπερνάς και να λες, ας είχαμε βάλει γκολ.

Παναγιώτη, δεν συμφωνώ ότι είναι αποπροσανατολιστική η συζήτηση. Όπως είπε τόσο ο Conte όσο και ο Nedved, τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν εκνευρισμό στους παίχτες και είναι δύσκολο να τους πείσεις να τις ξεχάσουν, να ξεχάσουν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να τους δώσουν πέναλτυ ό,τι και να γίνει.

Πόσο μάλλον όταν έχεις μια Catania που από τα 27 της γκολ, τα 6 τα έβαλε με πέναλτυ (άλλο ένα το έχασε) και η οποία έχει κάνει τέτοια φασαρία πέρυσι κατά του διαιτητή Brighi, αυτού που σφυρίζει το ματς με τη Juve, που ήδη έχει δημιουργήσει κλίμα. Επιμένω, τα ματς, όσο και αν δεν μας αρέσει, δεν παίζονται μόνον στο γήπεδο για 90'. Αρκεί να ακούσεις τι λέγεται όλη τη βδομάδα στο ραδιόφωνο και στις τηλεοράσεις, και τι γράφεται, για να καταλάβεις ότι το παιχνίδι των δηλώσεων παίζει ρόλο. Να θυμήσω μόνον το κλίμα που είχε δημιουργήσει, όχι η Inter (που το έκανε και δεν μας έδωσε πέναλτυ ο διαιτητής) αλλά το Palermo πέρυσι, και ο διαιτητής δεν είδε το χέρι μπροστά του...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Gobbo συμφωνω με τον Πανο και το Δημητρη, ειναι αποπροσανατολιστικη η κουβεντα πλεον για την διαιτησια!Να γινοταν ο ιδιος ντορος με την Σιενα να το καταλαβω αλλα και αυτο μεχρι ενος σημειου αλλα τωρα ειναι υπερβολικο!

Επισης δε βρισκω το λογο να ναι εκνευρισμενοι απο το χθεσινο και μονο οι παικτες μας!Πρωτα να ναι εκνευρισμενοι με την δικια τους (αν)αποτελεσματικοτητα οπου θελει ο καθενας το ελαχιστο πεντε φασεις για να σκοραρει και μετα με το διαιτητη!

Σχετικα μεΤο ενιαιο κριτηριο:τι ακριβως ζηταμε ειναι το θεμα!Αν θελουμε αντιμετωπιση οπως τυγχανει στη Μιλαν η αν θελουμε να αντιμετωπιζεται η Μιλαν οπως σχεδον ολοι οι υπολοιποι!Στην πρωτη περιπτωση εκτος απο λαθος μας το κερδος μας σε βαθμους ειναι 2 εως 4,στη δευτερη περιπτωση εκοτς απο ορθοτερη απαιτηση η χασουρα της Μιλαν σε βαθμους θα ταν 8-10!

Κατανταω γραφικος αλλα δεν πειραζει!Ολο το θεμα και το προβλημα ειναι στα χερια Κοντε και παικτων να το λυσουν!Η ελαχιστη βελτιωση μας στο επιθετικο κομματι ισοδυναμει με σχεδον ολοκληρο το πρωταθλημα!Μεθαυριο παιζουμε με αντιπαλο που στο πρωτο γυρο παλι λογο αστοχιας μας και πενιχρης αποδοσης χασαμε δυο βαθμους,ας επικεντρωθουμε εκει για να μην ψαχνουμε παλι φωτογραφιες μη δοσμενων πεναλντυ!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν διαφωνούμε στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα και ο Conte αλλά σε όλα τα άλλα και τη σημασία τους και το βάρος τους. Αλλά σταματάω εδώ. Υποψιάζομαι ότι έχοντας διαφορετικές καθημερινές παραστάσεις και ακούσματα, καταλήγουμε σε διαφορετική προσέγγιση. Καληνυχτίζω, απόψε δεν θέλω άλλη μπάλα, προτιμώ να αφοσιωθώ στο Sanremo.

Σωτήρης είπε...

Παιδιά εγώ νομίζω ότι υπάρχει λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε διαιτητή η farsopoli όταν μας σφυρίζει.Όπως και να το κάνουμε είναι μια "παρενέργεια" που θα πρέπει να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε.Εκεί οφείλεται νομίζω η διστακτικότητα τους να δώσουν πέναλτι παρά σε κάποιο φοβερό παρασκήνιο.Δυστυχώς πληρώνουμε την ρετσινιά που μας κόλλησαν γι'αυτό καλά θα κάνουμε να διεκδικήσουμε μέχρι δεκάρας αυτά τα 400 κάτι εκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη με κάθε ένδικο μέσο.

Dimitris είπε...

Gobbo, Ιταλικα δεν ξερω, αυτο που ξερω ειναι οτι αν για καποιο θεμα μιλησουν προπονητης ( Conte ) , τεχνικος δ. ( Marotta ) , μελος διοικητικου συμβουλειου ( Nedved ) και προεδρος ( Agnelli ) τοτε ειναι βεβαιων οτι θα ασχωληθει και ο τυπος...
Τωρα αφου φυγαμε απο το προσωπικο επιπεδο και γω να μαρτυρησω οτι στο "κλαμπ" που βλεπαμε το παιχνιδι κανενας δεν αναφερθηκε για πεναλτι , μαλιστα καποιοι γελουσαν, ομολογω παντως αρκετοι δεν καταλαβαν ( καταλαβαμε) γιατι δεν σουταρε ο Pirlo...
Αυτα για το πεναλτι...
Το Σαβββατο πιστευω θα καθαρισουμε ευκολα την Catania καο θα κωπασει ολη η σηζητηση...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Dimitris, το πώς βλέπουμε μια φάση live είναι ένα θέμα, το πώς την ξαναβλέπουμε μετά, από διαφορετικές λήψεις είναι άλλο. Από εκεί και πέρα, αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι έχει κάποια αξία τι λένε και άλλοι και μάλιστα ειδικοί (ας πούμε, πρώην διαιτητές) που δεν είναι φιλικοί μας.

Από εκεί και πέρα, όπως έδειξε και η ανακοίνωση του συλλόγου, υπάρχει ένα ζήτημα ίσης μεταχείρισης -εντός και εκτός γηπέδου- και αυτό έχει να κάνει με τη γνώση του περιβάλλοντος και των παρασκηνίων που μάλλον θα πρέπει να τα ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι της Juve (ας έχουμε λίγη εμπιστοσύνη στο σύλλογο).

Γι' αυτό έγραφα, με όλο το σεβασμό (και κλείνω με αυτό, το προσωπικό επίπεδο) ότι δεν είναι ασφαλές κριτήριο να κρίνετε τη σκοπιμότητα των αντιδράσεων με βάση την ελληνική πραγματικότητα (το ίδιο θα έλεγα και για κάποιον που παρακολουθεί τη Juve από την Πολωνία ή την Ισπανία). Στην Ιταλία η συζήτηση για κάθε ματς ξεκινά την ώρα του ίδιου του ματς και τελειώνει ξατά τη διάρκεια του επόμενου: σε αυτό το περιβάλλον αξιολογείται η σκοπιμότητα κάθε παρέμβασης.

Και αυτή η σκοπιμότητα, όπως και η ουσία της υπόθεσης, φυσικά και δεν ακυρώνουν τα προβλήματα της ομάδας: ότι είναι πρώτη σε σουτ εναντίον της αντίπαλης εστίας αλλά έχει την 7η παραγωγικότερη επίθεση, ότι σκοράρει κάθε 4 σουτ ενώ η Milan βάζει γκολ κάθε δυο: η έλλειψη ενός Trezegol είναι φανερή αλλά ως τον Ιούνιο έτσι θα πορευτούμε.