Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Conte: πάντα θέλουμε τη νίκη

Δεν αλλάζει τίποτε αν υπάρχει ο Ibra ή όχι

"Έλεγες ότι η Milan ήταν πιο δυνατή αλλά την κέρδισες δυο φορές, επιμένεις;", ήταν η δημοσιογραφική ερώτηση. Και ο Conte, εντελώς σοβαρός, απάντησε: "μας έχει κερδίσει στο Trofeo Berlusconi, μας έχει κερδίσει, εμείς κερδίσαμε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο" είπε χωρίς ίχνος χαμόγελου: ψυχρή ειρωνεία για τον Allegri που είχε απαντήσει ενοχλημένα ότι η ομάδα του κέρδισε στο Trofeo Berlusconi...

H απάντηση του Conte στην πρώτη πρώτη ερώτηση στη σημερινή συνέντευξη τύπου δείχνει την ψυχολογία με την οποία πηγαίνει η Juve στο Μιλάνο και τη νοοτροπία που μεταδίδει στους παίχτες: "μιλώντας τεχνικά, του είπε ο δημοσιογράφος, η Milan μπορεί να είναι πιο απρόβλεπτη χωρίς τον Ibrahimovic, μπορεί να είναι. Και έπειτα, από ψυχολογική σκοπιά, αν η απουσία του Ibrahimovic παραδόξως μπορεί να σας φρενάρει με την έννοια ότι έχετε μεγαλύτερη υποχρέωση να νικήσετε. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής;"...
Αξίζει να κοιτάζει κανείς την έκφραση του Conte (στο 1.00 του βίντεο) όταν δίνει την απάντηση: "Η υποχρέωση της νίκης... Κάποιος θέλει να κερδίζει, αναμφίβολα. (παύση) Με ή χωρίς τον Ibrahimovic (παύση) Πέραν του αν παίζεις με τη Milan ή με μια άλλη ομάδα. Κάποιος όταν ξεκινά το παιχνίδι θέλει πάντα να κερδίσει. Αυτή πρέπει να είναι μια υποχρέωσή μας και σ' αυτό δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς στην νοοτροπία, στη στάση, στην προετοιμασία των παιχνιδιών για να πετύχεις τη νίκη, πάντα, εντός και εκτός έδρας. Έχοντας το πει αυτό, άλλοτε πετυχαίνουμε, άλλοτε όχι αλλά δεν αλλάζει τίποτε από το γεγονός ότι υπάρχει ο Ibrahimovic ή δεν υπάρχει ο Ibrahimovic. Αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Για μας δεν πρέπει να αλλάξει απολύτως τίποτε στη συμπεριφορά, στη θέληση να αναζητήσουμε τη νίκη", είπε για να προσθέσει μετά τα αυτονόητα: ότι μελέτησε τεχνικά το παιχνίδι με τη μία και την άλλη εκδοχή, ότι το προετοίμασε κανονικά, ότι ο Ibrahimovic είναι πολύ σπουδαίος παίχτης αλλά όχι ο μόνος.
Από την πλευρά του ο Allegri είπε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι αποφασιστικό αλλά αναγνώρισε ότι νίκη της μίας ή της άλλης ομάδας θα μετακινήσει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος.
Οι 22 που πάνε στο Μιλάνο
Χωρίς Boateng, Maxi Lopez η Milan

Για το Μιλάνο ανακοινώθηκε ότι θα αναχωρήσουν: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Caceres, 7 Pepe, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 De Ceglie, 13 Manninger, 14 Vucinic, 15 Barzagli, 17 Elia, 18 Quagliarella, 19 Bonucci, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Vidal, 23 Borriello, 24 Giaccherini, 26 Lichtsteiner, 28 Estigarribia, 30 Storari, 32 Matri.
Από πλευράς Milan, δεν είναι στην διάθεση του Allegri o Boateng και ο Maxi Lopez ενώ επιστρέφουν Mexes, Nesta. Αναλυτικά: Abbiati, Amelia, Abate, Bonera, Ely, Mesbah, Mexes, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Emanuelson, Muntari, Nocerino, Van Bommel, El Shaarawy, Inzagli, Pato, Robinho.

(update) Milan-Juventus 1-6, 6 Απριλίου 1997

Σάββατο 17 Μαρτίου το Fiorentina-Juve

(update 2) H Lega Calcio ανακοίνωσε ότι το Fiorentina-Juventus της 9ης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου (28ης) θα παιχτεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 21.45 (ώρα Ελλάδας).

Πηγές: Juventus blog, Juventus.com, acmilan.com

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o krasic den einai kan stous 22 logw traumatismou?
trelokefaloniths

Βοκάκιος είπε...

gobbo, ξέρεις ποιος είναι ο έλληνας δημοσιογράφος που του απηύθηνε την ερώτηση προς το τέλος?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Trelokefaloniths, o ατζέντης του Krasic επανέλαβε και τις τελευταίες μέρες ότι ο σέρβος (που δεν ήταν στον πάγκο ούτε στον ημιτελικό Κυπέλλου) το καλοκαίρι θα φύγει -δεν καλύπτει, δεν ανταποκρίνεται στον τροπο παιχνιδιού, οπότε...

Βοκάκιε, πώς να το ξέρω αυτό;!

Βοκάκιος είπε...

Υπέθεσα πως δεν θα είναι πολλοί αυτοι που καλύπτουν ιταλικό πρωτάθλημα..

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν ξέρω, δεν τους ξέρω, με εξαίρεση τους γνωστούς των τηλεοράσεων και κάποιους πολύ γνωστούς των βασικών εφημερίδων (για ιταλικά media μιλάω πάντα) που βγαίνουν στην τηλεόραση.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Ο Κοντε και ο Αλεγκρι κανουν το δικο τους παιχνιδι μεσω δηλωσεων,πολιτικης η των λεγομενων mind games!

Καθαρα αγωνιστικα:Αν ειμαστε οπως σε οποιοδηποτε παιχνιδι μας φετος ακομα και σαν αυτο με την Σιενα και την Παρμα ΔΕΝ χανουμε απο τη Μιλαν χωρις Ζλαταν,Μποατεγκ και Ζεεντορφ!Πρεπει να μαστε τραγικοι η λογο διαιτητη για να συμβει κατι τετοιο!Η καλη Γιουβε τους καθαριζει και στο τελος αφηνει και ενα 50ευρω για τις υπηρεσιες τους τριτη φορα φετος!

Ειναι το παιχνιδι της χρονιας,μη τους λυπηθειτε,μη τους υπερσεβαστειτε,μη τους ξεχωριζετε απο την αλλη πατσαβουρα της πολης τους!ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ!Οταν εμεις βολοδερναμε με τη Ριμινι αυτοι μοστραρονταν σαν πεντακαθαροι και παιζαν χαριστικα στο τσαμπιονς λιγκ!Μπειτε απο το πρωτο δευτερολεπτο και δειξτε τους ποια θα ναι η τυχη τους!Σκιστε πλακουντες,κωλοτρυπιδες η οτι αλλο θελετε αρκει να τους ΓΑΜΗΣΕΤΕ!

Dimitris είπε...

Η Milan ειναι πολυ τραυματισμενη... Αυτο εχει και τα καλα και τα κακα του. Πιστευω αν δειξουμε σοβαροτητα μονο τα καλα θα βγουν στην επιφανεια...
Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος, αυριο μπορει και να κλειδωσουμε το πρωταθλημα :-)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το μόνο που με ανησυχεί είναι αυτή η σιγουριά...

Krike The Best είπε...

Ο ελληνας δημοσιογραφος που κανει την ερωτηση ειναι ο Αντρεα Παλομπαρινι.