Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τα δοκιμάζουν όλα!

Μια (ή και δυο) μέρες ξεκούρασης παραπάνω για Napoli, Lazio, Milan, μια λιγότερη για τη Juventus...
Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε τι συμβαίνει στο campionato, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:
  • έχει οριστεί, και σωστά, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησής της με τη Barcelona την επόμενη τετάρτη, 20/2 η Milan να υποδεχτεί την Parma την παρασκευή 15/2 το βράδυ. Θα έχει δηλαδή 5 μέρες στην διάθεσή της.
  • η 2η στο πρωτάθλημα Napoli αγωνίζεται το απόγευμα της Κυριακής, 17/2, στο San Paolo όπου υποδέχεται τη Sampdoria, 8 μέρες μετά την ισοπαλία της με τη Lazio.
  • η 3η του πρωταθλήματος Lazio αγωνίζεται την δευτέρα το βράδυ, στο Artemio Franchi κατά της Siena
  • η πρωταθλήτρια και 1η στο πρωτάθλημα, Juventus, που αγωνίζεται αυτή την τρίτη, 12/2 στη Γλασκώβη με τη Celtic ορίστηκε να υπερασπιστεί το scudetto και το προβάδισμά της το σάββατο το βράδυ, 16/2 στο Olimpico εναντίον της Ρώμης... Μόλις 4 μέρες, με ταξίδι στη μέση...
Κατά τα άλλα, η Ομοσπονδία, όπως και η Lega Serie A, υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται να κερδίζει βαθμούς η Ιταλία για το ranking Uefa...Και έχουν και το θράσος να μας κατηγορούν για... πλαστογράφηση του πρωταθλήματος!
Πριν τη νίκη με τη Fiorentina ο Conte είχε επισημάνει την ανωμαλία μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι: "είναι μια στιγμή ιδιαίτερα λεπτή και γεμάτη ένταση, μας περιμένουν τρία παιχνίδια σε εφτά μέρες, έχοντας και τη Roma μαι μέρα νωρίτερα το σάββατο για να μην μας λείψει απολύτως τίποτα. Θα ήταν πιο ομαλό να συναντήσουεμ τους giallorossi την κυριακή το βράδυ ή τη δευτέρα. Κατανοώ ότι τηλεοπτικώς η Juve τραβάει αλλά γιατί πρέπει να αγωνιστούμε εμείς προκαταβολικά; Σε περιόδους σαν αυτήν, μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω γίνεται θεμελιώδεις. Σήμερα, έλεγε το Σάββατο, πρέπει να προετοιμάσουμε πρακτικά μέσα σε μια μόνο μέρα το παιχνίδι κατά της Fiorentina εξαιτίας της τετάρτης των Εθνικών". Στις οποίες Εθνικές, θυμίζουμε, η Juventus είναι ο κορμός, όσον αφορά την Ιταλία...
Και μετά, αφού στείλαμε τη Viola στην κόλαση, έρχονται οι δημοσιογράφοι των τηλεοράσεων και διαμαρτύρονται ότι δεν σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας επειδή στείλαμε αντί για τον Alessio (ο Conte ήταν τιμωρημένος) το Nedved να κάνει δηλώσεις... Ο Τσέχος απάντησε, βέβαια, με τον τρόπο που έπρεπε: είμαστε κουρασμένοι, έχουμε να προετοιμάσουμε το επόμενο ματς και είπαμε να τους ξεκουράσουμε...
Πηγές: LiberoQuotidiano.it, Lega Serie A, TuttoJuvecom

4 σχόλια:

bianconera είπε...

Άσχετο, αλλά είμαι πολύ περίεργη να δω τι τιμωρία θα δώσουν στον Delio Rossi για την χειρονομία του (αν τον τιμωρήσουν κιόλας).

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το θεωρώ απίθανο να μην τιμωρηθεί! Το άλλο το είδες; Αδικήθηκε η Udinese την προηγούμενης αγωνιστική με τη Milan, σήμερα ευνοϊθηκε αυτή σε βάρος του Toro.

Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για Moggi και Juve που αλλοίωσε το πρωτάθλημα! Θυμίζοντάς τους ότι έχουμε ήδη απαλλαγεί, σε κανινικό ποινκό δικαστήριο, να τους καλέσουμε να σκεφτούν ποιος υπήρχε τότε και είναι και τώρα στα πράγματα.

Μα ο Galliani, όπως και εκτελεστικός βραχίονας Abete με τους διαιτητές του...

bianconera είπε...

Εγώ πιστεύω πως λόγω και προεκλογικής περιόδου στην Ιταλία θα δούμε κι άλλα τέτοια τις εβδομάδες που απομένουν (ελέω Σίλβιο).
Το σημερινό της Ουντινέζε δεν το είδα, μου έκανε πάντως εντύπωση το πώς χειρίστηκαν αυτοί την εις βάρος τους αδικία την περασμένη αγωνιστική. Με μια λέξη: μούγκα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Έτσι όπως το λες, bianconera: λόγω προεκλογικής περιόδου θα δούμε και άλλα.

Σήμερα η Milan κέρδισε, σωστά, ένα πέναλτυ (και μια αποβολή) για φάση ανάλογη με αυτή που συνέβη, με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίχτη του Cagliari, σε βάρος μας χωρίς να σφυριχτεί. Φάση ανάλογη με αυτή σε βάρος του Pogba με τη Genoa, που πάλι δεν σφυρίχτηκε. Όταν βλέπουν Juve οι διαιτητές, απλά "δεν τους πάει"...