Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Juventus Stadium: bolgia* ή θέατρο;

Η έκκληση του Claudio Zuliani: "Tifosi bianconeri, ας μην τα παρατήσουμε ακριβώς τώρα. Οι παίχτες χρειάζονται υποστήριξη"
Μέσω του Blog του στο Sportmediaset φτάνει η έκκληση του Claudio Zuliani, με αφορμή τη χλιαρή υποστήριξη των φιλάθλων στο 3-0 με τη Siena και τα σφυρίγματα προς το Giovinco:

"Κλείνει με τον Antonio Conte που πρώτα χαιρετά τους φιλάθλους της Siena και μετά πάει κάτω από την curva της Juve για να ευχαριστήσει. Είχε ζητήσει ένα tifo "da stadio" αλλά το κοινό δεν ακολούθησε την curva και έμεινε στη ζέστη του buffet: οι κύριοι με τα σακάκια και οι σύζυγοι με τις γούνες. Αν είναι αλήθεια πως η όρεξη έρχεται τρώγοντας, ο ουρανίσκος έχει παραραφιναριστεί. Και έτσι δεν πάει καλά. Κερδίσαμε ένα scudetto απροσδόκητο το καλοκαίρι και η ομάδα έπεισε τους πεινασμένους για ωραίο ποδόσφαιρο φιλάθλους με νίκες για sold out και tifo αχαλίνωτο. Τώρα, η απότομη αναστροφή της τάσης με θεατές ψυχρούς και απόμακρους. Η Juve νικά 3-0 και το στάδιο αφήνει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου παιχνιδιού. Από τις εξέδρες μόνο τα μεμονωμένα συνθήματα της curva χωρίς ανταπόκριση από τος άλλους τομείς. Ο Conte ζήτησε τον tifo των μεγάλων ευκαιριών και σε αντάλλαγμα βρήκε ένα κοινό χλιαρό και αποστασιοποιημένο. Είμαστε στα αποφασιστικά χτυπήματα, ας μην τα παρατήσουμε ακριβώς τώρα.

Η ομάδα στηρίζει το Seba
Η φωτογραφία αυτής της γκροτέσκας κατάστασης εκπροσωπείται από το γκολ του Giovinco (ας σώσουμε τον στρατιώτη Seba). Ο Sebastian σφραγίζει την ενδέκατη βούλα της σεζόν (καλύτερος σκόρερ της Juve) δεν πανηγυρίζει, υποβάλλει σιωπητήριο και τρώει τα σφυρίγματα τη στιγμή της αντικατάστασης.

Ο Conte δεν ικανοποιήθηκε και το υπογράμμισε μετά το παιχνίδι: "Ο Giovinco; εγώ υπερασπιζομαι όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Μερικές φορές βρίσκω ακατάλληλο μετά από μια λανθασμένη μεταβίβαση να ακούω σφυρίγματα στο Juventus Stadium. Δεν πάει καλά γιατί ο κόσμος δείχνει να ξεχνά εύκολα ότι πριν ενάμιση χρόνο είμασταν έβδομοι, δεν μετείχαμε στα ευρωπαϊκά κύπελλα (σ.σ. μετείχαμε στο Κύπελλο του Παππού, είπε). Επομένως, όταν υπάρχουν αυτές οι δυσαρέσκειες, ας κοιτάξουμε πίσω μας, ας κοιτάξουμε από που αρχόμαστε. Αυτό είναι ένα γκρουπ που κάνει πολύ μεγάλες θυσίες, πάρα πολύ μεγάλη δουλειά, κερδίσαμε το Scudetto την περασμένη χρονιά με ένα τρόπο εντυπωσιακό, κερδίσαμε τη Supercoppa, είχαμε τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, φέτος είμαστε ακόμα στην κεφαλή της βαθμολογίας, από πέρυσι...".

Η κριτική στο Giovinco έχει γίνει ανηλεής, ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική αλλά, στο γήπεδο, οι παίχτες πρέπει να υποστηρίζονται. Είχε συμβεί πέρυσι με τους Vucinic και Bonucci, ξανασυμβαίνει φέτος με De Ceglie και Giovinco. Ευτυχώς ξαναφέρνει την καλή διάθεση το χταπόδι Paul που εκτοξεύει το συνθισμένο του πύραυλο προς την αντίπαλη εστία. Είναι 5 τα γκολ του Pogba με την φανέλα bianconera σε 25 εμφανίσεις και όλα αξιόλογης εκτέλεσης. Οι επικίνδυνοι για κιτρίνισμα τη γλύτωσαν και δεν κιτρινίσθηκαν. Στη Νάπολι είμαστε όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Βασιλιά Giorgio που σήμερα γεύτηκε το γήπεδο μετά από δυο μήνες (σ.σ. ακριβώς όπως είχε πρπβλεφθεί από τους γιατρούς και αξίζει να το επισημάνουμε). Ας πορευθούμε ενωμένοι, λοιπόν, προς τον ίδιο στόχο: πρέπει να ξανακατακτήσουμε το scudetto!!".

Προσυπογράφω.


* Bolgia: o όρος που χρησιμοποιεί ο Conte παραπέμπει στα δέκα βάραθρα όπου κολάζονται οι αμαρτωλοί στοιν 8ο κύκλο της "Κόλασης" (Inferno) στη "Θεία Κωμωδία" (La Divina Commedia) του μεγάλου Dante Alighieri.

Πηγή: ilblodizuliani.sportmediaset.it

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

προφανώς φταίει και η διοίκηση για τη κατάσταση στις κερκίδες...

John.The.Terrible