Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Coppa Primavera: 0-0 της Juve στη Φλωρεντία

Στις 31 στο Chisola η ρεβάνς για την πρόκριση στον τελικό
Καλό αποτέλεσμα της Primavera στο παγωμένο Artemio Franchi (με το σκοτάδι, η θερμοκρασία έπεσε στους 0° βαθμούς) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Τέσσερις μέρες μετά το 2-2 με τη Viola στο Τορίνο για το πρωτάθλημα (αποτέλεσμα που κρατά τη Juve 1η με 5 βαθμούς από τη Fiorentina), η baby-Juve του Baroni πήρε το 0-0 από τη Fiorentina που χρησιμοποίησε και παίχτες που έφτασνα στην πρώτη ομάδα, σαν τον Babacar, και τώρα η πρόκριση θα παιχτεί στο Chisola την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.
Καλά στημένη αμυντικά, μαχητική στο κέντρο (με ηγέτη τον Appelt και τον Chibsah) και γρήγορες αντεπιθέσεις, η Juve υπέστη κατά διαστήματα την πίεση των γηπεδούχων αλλά συνολικά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε περισσότερο καθαρές ευκαιρίες για γκολ (εντυπωσιακό το τετ-α-τετ που έχασε ο Padovan) αυξάνοντας μάλιστα την πίεση στο τελευταίο τέταρτο όταν μπήκε ο Libertazzi που όμως δεν κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του.
Ικανοποιημένος από την απόδηση της ομάδας, ιδίως αμυντικά, δήλωσε ο Marco Baroni επισημαίνοντας ότι έλειψε κάπως η διαύγεια από τους επιθετικούς της Juve
Appelt: το 0-0 είναι καλό σκορ

(Update) Στο Firenzeviola.it έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρώτη του εμφάνιση in bianconero o Gabriel Appelt και τόνισε πως υπάρχει ικανοποίηση στα αποδυτήρια μιας και "το 0-0 είναι καλό σκορ κυρίως για τη ρεβάνς. Από τη Fiorentina μου άρεσαν κυρίως ο Babacar και ο Camporese, είναι πραγματικά δυνατοί", είπε. (update 19/1) Ο Babacar χτύπησε στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός για 3 βδομάδες, επομένως θα χάσει τη ρεβάνς.
Εξάρα της Roma Primavera στη Milan

Νωρίτερα, το απόγευμα, στον άλλο ημιτελικό η Primavera της Roma νίκησε 6-1 τη Milan βάζοντας σοβαρότατη υποθήκη για τη μία θέση στον διπλό τελικό που θα παιχτεί τον Μάρτιο.

H Milan (των μεγάλων) απέκλεισε
τη Novara στην παράταση με τον Pato
ο οποίος τραυματίστηκε ξανά...


(Update 2) Mε γκολ στο 10' της παράτασης του Pato (έφυγε από θέση οριακού οφσάιντ), που είχε μπει στη θέση του Inzaghi στο 59', κατάφερε να πάρει την πρόκριση η Milan απέναντι σε μια μαχητική Novara στην έδρα της οποίας θα αγωνιστεί την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Οι piemontesi είχαν ισοφαρίσει στο 88', με φάουλ του Radovanovic που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Amelia, το γκολ του El Shaarawi στο 24'. Λίγο πριν το 120' ο Pato βγήκε τραυματίας (update 19/1) και θα λείψει για ένα μήνα, οπότε μάλλον χάνει και το Milan-Juventus... Στα προημιτελικά οι rossoneri θα παίξουν με τη Lazio.

Πηγή: Sport Italia, Lega Serie A, Juventus.com (η φωτογραφία), Firenzeviola.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: