Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Catania-Juventus 1-3 με Pepe, Quagliarella (2)

Η Juve πέρασε νικηφόρα από το Massimino απέναντι σε μια καλή Catania και έμεινε σε τροχιά πίσω από τη Milan.

(Update 3) Φάσεις και -4 υπέροχα- απρόμαυρα γκολ (δέστε πόσο καθαρά πέρασε η μπάλα τη γραμμή)

Μεγάλη νίκη της Juventus σε μια από τις πιο ισχυρές έδρες της Serie A: η Catania δεν είχε χάσει στο Massimino μέσα στο 2010 και επιπλέον, ως την έναρξη του ματς είχε την καλύτερη άμυνα του campionato... Μετά από ένα δύσκολο αρχικό 20λεπτο όπου η Catania στρίμωξε τους bianconeri, η ομάδα του Del Neri πήρε το παιχνίδι στα χέρια της και σε αυτή την κρίσιμη καμπή του ματς πέτυχε αυτό που έπρεπε: έφερε τους 3 βαθμούς στο σπίτι παίζοντας ως ομάδα...
Να σημειωθεί ότι στο 43', λίγο πριν το δεύτερο γκολ του Quagliarella, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του διεθνούς επιθετικού από τον επόπτη που δεν είδε τη μπάλα να περνά τη γραμμή αφού χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι... Ιδιαίτερη μνεία στις αποφασιστικές επεμβάσεις του Storari (αλλά και του Andujar στο απέναντι τέρμα) παράλληλα με τη βαλλιστική δεινότητα του Quagliarella: δυο γκολ που του επέτρεψαν να φτάσει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ (με 8 γκολ: ένα γκολ πίσω από Cavani, Eto'o, Di Natale) συν ένα κανονικό γκολ που ακυρώθηκε και ένα δοκάρι σε μια φάση όπου υποδείχθηκε οφσάιντ... Να σημειωθεί και μια απίστευτη ευκαιρία για γκολ στις καθυστερήσεις: ο Del Piero έφυγε μόνος, μπροστά στον τερματοφύλακα έδωσε στον επερχόμενο Krasic και... άουτ σε άδειο τέρμα!

CATANIA-JUVENTUS 1-3
Τέρματα: 37' Morimoto - 35' Pepe, 44', 57' Quagliarella
Κίτρινες κάρτες: 78' Storari
Διαιτητής: Antonio Damato (Barletta). Επόπτες: Giannantonio Pugiotto (Chioggia), Francesco De Luca (Pescara). Τέταρτος διαιτητής: Christian Brighi (Cesena).

CATANIA: 21 Andujar, 2 Potenza, 6 Silvestre, 23 Terlizzi, 22 Alvarez, 23 Terlizzi, 8 Ledesma, 20 Martinho (87' 5 Carboni), 27 Biagianti, 11 Maxi Lopez, 15 Morimoto (68' 9 Antenucci), 17 Gomez (71' 19 Ricchiuti). Αναπληρωματικοί: 30 Campagnolo, 13 Izco, 16 Llama, 26 Sciacca, 7 Mascara.
Προπονητής: Marco Giampaolo.
JUVENTUS: 30 Storari, 43 Sorensen, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 6 Grosso, 27 Krasicm 4 F.Melo, 14 Aquilani (56' 5 Sissoko), 23 Pepe (81' 7 Salihamdzic), 18 Quagliarella (80' 10 Del Piero), 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 2 Motta, 20 Lanzafame.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
Marotta: Matri ή Pazzini; Θα δούμε τον Ιούνιο
Δεν θα διαταράξουμε την ομάδα που νιώθει τη δύναμή της


(Update) Για άλλη μια φορά ο Marotta επανέλαβε, πριν το παιχνίδι, ότι δεν θα επενδυθούν πολλά χρήματα τον Ιανουάριο αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ενίσχυση της ομάδας λαμβάνοντας υπόψη τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και την οικονομική πλευρά της επιχείρησης. Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Juventus σημείωσε ότι Matri, Pazzini θα μπορούσαν να σταθούν σε ομάδες όπως η Juve ή η Milan για να τονίσει: "τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο μπορεί να συμβούν τα πάντα και ο Matri και ο Pazzini είναι σουπερ ενδιαφέροντα κομμάτια για μια ομάδα σαν τη Juventus". Παράλληλα, επισημαίνοντας την απουσία του Amauri, ενός σέντερ φορ, άφησε να εννοηθεί καθαρότερα από άλλες φορές, ότι ο σύλλογος αναζητεί λύση για τον Ιανουάριο. (update 2) Επανερχόμενος μετά το ματς, ο Marotta σημείωσε ότι η Juventus εξακολουθεί να έχει την πιο αποτελεσματική επίθεση και έδειξε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για ακραίους υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διαταράξει την ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι, τόνισε ότι "κερδίσαμε ένα ωραίο παιχνίδι", απέδωσε εύσημα στον Del Neri για την αξιοποίηση όλων των παιχτών (έκανε ιδιαίτερα μνεία στον "Sorensen των 17,5 ετών") και υπογράμμισε ότι αυτή η νίκη δίνει στην ομάδα "πλήρη συνείδηση" των δυνατοτήτων της.
Εγκώμιο Del Neri στην ομάδα

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και ο mister που αφού σημείωσε όπως και ο Marotta ότι η Juve νίκησε μια ομάδα αήττητη στην έδρα της το 2010, αναγνώρισε την αρχική δυσκολία της Juventus να αναπτυχθεί και εγκωμίασε την ομάδα του και το χαρακτήρα που έδειξε: "κινήθηκε καλά", είπε τονίζοντας ότι αυτοί ήταν τρεις βαθμοί με ειδικό βάρος. Και όταν ρωτήθηκε τι λείπει στην ομάδα του σε σχέση με τη Milan, o Del Neri απάντησε: δυο νίκες. Και στη συνέχεια, αφού τόνισε ότι οι rossoneri έχουν σπουδαίους άσους και παίζτες που απίζουν περισσότερο καιρό μαζί, υπογράμμισε ότι δικαίως η Milan κάνει ένα πρωτάθλημα ελίτ, "όπως και η Juve" πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει πετύχει το στόχο της να βρίσκεται προσκολλημένη στην κορυφή. Ο Del Neri δεν θέλησε να μεταγραφολογήσει και θύμισε ότι έχει ακόμα τραυματίες που πρέπει να ανακτήσει όπως οι Martinez, De Ceglie, Grygera.

Quagliarella: εγώ ο σκόρερ...

Ο σκόρερ της βραδιάς, Fabio Quagliarella, σημείωσε γελώντας πως στις ομάδες όπου αγωνίζεται πάντα αναζητούν έναν σκόρερ για να θυμίσει πως η ομάδα αναμένει την ανάκτηση του Amauri: "θα είναι η μεταγραφλη μας τον Ιανουάριο", είπε ενώ αναφερόμενος στην ποσότητα τνω γκολ που βάζει φέτος, την απέδωσε στον τρόπο παιχνιδιού, στην εμπιστοσύνη του προπονητή "που με κάνει να αγωνίζομαι στο ρόλο μου". Σημείωσε και αυτός πόσο σημαντική ήταν η νίκη κατά μιας ομάδας που δεν έχανε εντός έδρας εδώ και ένα χρόνο και όταν ρωτήθηκε αν, ως tifoso της Napoli ελπίζει σε νίκη της Napoli με το Palermo ή σε ισοπαλία, απάντησε: "εγώ είμαι πάντα tifoso της Napoli αλλά στην καρδιά μου ελπίζω σε ισοπαλία. Θα είμαστε εδώ να δούμε".

Del Piero: η ομάδα μεγαλώνει,

πρέπει να κάνουμε ένα νικηφορό σερί

(Update 3) Μετρημένος όπως πάντα, όταν ρωτήθηκε πώς θα χαρακτήριζε την ομάδα, ο Del Piero απάντησε: "μεγαλώνει" και στην αμέσως επόμενη ερώτηση ("η κέξη scudetto δεν φοβίζει πια τη Juventus") απάντησε ντριμπλάροντας: "ειλικρινά δεν σκέφτομαι έτσι. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα μεγαλώσουμε, θα κάνουμε ένα νικηφόρο σερί, θα ανακτήσουμε τραυματίες". Όσον αφορά το ότι στα 10' που έπαιξε πήγε να βάλει γκολ με κεφαλιά (για λίγο έμεινε έξω), χαμογέλασε: "την επόμενη"... Ήταν η 250η νίκη του Ale' σε 18 χρόνια.

Pepe: καλή στιγμή για μένα και τη Juve


(Update 4) "Βρήκα τη μπάλα κατά τον καλύτερο τρόπο και ήμουν και τυχερός", είπε ο Pepe επισημαίνοντας ότι "αυτή είναι μια καλή στιγμή για μένα αλλά κυρίως για τη Juve. Όταν η ομάδα παίζει καλά, και οι ερμηνευτές πάνε καλά. Εγώ τρέχω πολύ και κάθε τόσο μου τυχαίνει να σφάλω αλλά δεν είμαι ένας παίχτης μόνον ορμή και τρέξιμο", πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι είναι πάντα στην διάθεση του προπονητή "ακόμα και ως δεξί μπακ".

7 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Να σημειωθεί και η συμβολή του Iaquinta στα γκολ και στην επιθετική προσπάθεια (τράβαγε παίχτες, έδινε βάθος, άνοιγε διαδρόμους για τους άλλους, έβγαλε κρίσιμες άσιστ). Είχε επιρκιθεί και από μένα, ας του αποδώσουμε τα εύσημα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Poli kala hmastan shmera...an k autos o grosso prepei na figi amesa.. Egw paidia tha dwsw synxaritiria ston Sorensen.. Apo olous tous allous exw tin apetisi na peksoun ws ofeiloun.. to palikaraki auto omws.. einai poli pitharximeno k fenete mesa sto gipedo pou trexi k prospathi kathe mats akomi parapano..
Forza Juve!!!!
Nik thessaloniki

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μακάρι να συνεχίσει έτσι, Nik. Πειθαρχημένος και ψύχραιμός, τον βλέπεις να βγάζει τόσο δύσκολα ματς και δεν πιστεύεις ότι είναι τόσο μικρός και χωρίς εμπειρίες.

Ανώνυμος είπε...

Καταραμενε ελληνικε στρατε!εχω χασει ολα τα τελευταια ματς φετος και αναμενεται να χασω ολη την χρονια!μπραβο για την χθεσινη νικη!αποψη για το παιχνιδι καμια!!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Με το καλό να τελειώσει, Δημήτρη! Σου αφιερώνουμε τη νίκη!

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλα φιλε gobbo!!!Για ολους εσας που θα βλεπετε τα ματς ευχομαι πολλες νικες ετσι ωστε οταν με το καλο θα βγαινω να διαβαζω στο μπλογκ χαρουμενα ποσταρισματα απο ολους σας!
δημητρης θες

magica juve είπε...

αχ δημητρη τα καλυτερα χανεις!!!!