Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Buffon: "δεν βαρέθηκα αυτή τη φανέλα". Del Neri: "είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο πιστεύουμε"

"Το να αλλάξω ομάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν θέτω στον εαυτό μου", δηλώνει καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στις προπονήσειςμε την ομάδα στις 28 Δεκεμβρίου. "Ελπίζω να παίξω στο νέο γήπεδο με τον Del Piero". Del Neri: "να τον πουλήσουμε; Βλακείες"
Η ανάποδη μέτρηση για τον Gianluigi Buffon ξεκίνησε: στις 28 Δεκεμβρίου, μόλις η ομάδα επιστρέψει από τις διακοπές, θα είναι και αυτός εκεί, στις προπονήσεις. "Και μέσα σε ένα εικοσαήμερο θα πρέπει να είμαι έτοιμος να κατέβω στο γήπεδο", προαναγγέλει ο Νο1 που ως τώρα ακολουθούσε προσωποποιημένο πρόγραμμα προετοιμασίας.
O Buffon φροντίζει να μειώσει τη σημασία της κόντρας που δημιουργήθηεκ με τις δηλώσεις του Del Neri (και τις απαντήσεις του ατζέντη του): "οι εφημερίδες μεγαλοποιούν πάντα τα πάντα", λέει και αού σημειώνει ότι ο Del Neri "εξηγήθηκε σε μια δεύτερη φάση καλύτερα", τονίζει: "τέλος πάντων, αν νομίζετε ότι προσβλήθηκα, κάνετε λάθος. Πέρασα και άκουσα τόσα, τώρα σκέφτομαι μόνο να γυρίσω στο γήπεδο", λέει και μιλά θετικά για τον Storari: "δεν αντιμετώπισε πια προβλήματα από την ώρα που η ομάδα απέκτησε περισσότερη ισορροπία. Πριν, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν"...
Παράλληλα, ο Buffon στέλνει ισχυρό μήνυμα juventinita': "δεχθηκα της serie B και είμαι ακόμα περήφανος γιατί έδεσε τη σχέση μου με τον κόσμο που φρόντισε να βρεθεί δίπλα μας αυτά τα χρόνια. Δεν την κοπανάω τώρα, δεν βαρέθηκα αυτή τη φανέλα. Το να αλλάξω ομάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν θέτω στον εαυτό μου. Η Juve ξαναβρήκε τον εαυτό της, δείχνει ομάδα σε ένα πρωτάθλημα πιο επιπέδου από τα προηγούμενα χρόνια. Κρίμα που χάσαμε το Κύπελλο γιατί αν τον Απρίλιο βρισκόμασταν έξω από το κυνήγι του scudetto, θα είχαμε ένα άλλο τρόπαιο να κατακτήσουμε. Και ας μην ήταν η Champions, η Juve έχει πάντα ένα όνομα να υπερασπιστεί".
(Update 23/12) Mε νεότερη συνέντευξη στην "Corriere della Sera" ο Buffon έστειλε ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα: "ως τώρα η σχέση μου με τη Juventus είχε τη σφραγίδα της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει. Ο Agnelli μου είπε ότι περιμένει να με δει ανάμεσα στα δοκάρια, επομένως... Ελπίζω και εγώ να μπορέσω να αγωνιστώ στο νέο γήπεδο μαζί με τον Del Piero".

Del Neri: "είναι το Νο1"

(Update 24/12) Με συνέντευξή του στη Stampa, σημειώνοντας ότι ο Buffon "έμαθε τους προπονητές των τελευταίων 10 ετών πώς να προπονούν τους τερματοφύλακες", o Del Neri αναρωτιέται να είναι δυνατόν να έθεσε σε αμφιβολία την πρωτιά του και απαντώντας στο ερώτημα αν όλα έγιναν για να τον πουλήσει η ομάδα τονίζει: "βλακείες. Ο Buffon είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο πιστεύουμε".
Θέλει να παίξει βασικός στο Μουντιάλ
της Βραζιλίας και έστω τρίτος στης Ρωσίας:

στοχεύω να γίνω ο απόλυτος ρέκορντμαν


Όσον αφορά στο γενικότερο ποδοσφαιρικό του μέλλον, δηλώνει πως βάζει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 ενώ δεν κρύβει πως "μια θέση τρίτου τερματοφύλακα τέσσερα χρόνια μετά στη Ρωσία θα μπορούσαν να μου τη δώσουν. Στοχεύω να γίνω ο απόλυτος ρέκρντμαν παρουσιών στα πρωταθλήματα".

Πηγή: La Stampa, Juventus.com (η φωτογραφία)

1 σχόλιο:

bianconera είπε...

Κι εμείς δεν έχουμε βαρεθεί τον Gigi...