Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Υποκρισία, μεροληψία και προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να μην ακουστεί η Juventus

To Palazzo ενοχλήθηκε από την προβολή σε όλο τον κόσμο των 29 scudetti και απειλεί, μέσω της αθλητικής δικαιοσύνης, με τιμωρία το Juventus Stadium στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος βάζοντας τον αγώνα κατά του ρατσισμού ως φύλλο συκής ενώ το μήνυμα είναι: μην ενοχλείτε τον Moratti... Και αυτά την ίδια ώρα που μένουν ατιμώρητα τα συνθήματα μίσους για τους νεκρούς του Heysel. Ντροπή!

To επίσημο βίντεο του Juventus.com από την φοβερή χορογραφία

Πρόστιμο € 25.000 με προειδοποίηση -κινδυνεύει, επομένως με τιμωρία το γήπεδο- στη Juventus με το σκεπτικό ότι οι οπαδοί της απηύθυναν, κατά το χθεσινό παιχνίδι με την Inter, "συνθήματα εκφραστικά φυλετικών διακρίσεων", επειδή δεν σεβάστηκαν την ενός λεπτού σιγή απευθύνοντας "προσβλητικές ιαχές κατά της αντίπαλης tifoseria" και επειδή εξέθεσαν ένα πανό "προσβλητικού τόνου έναντι του προέδρου της αντίπαλης ομάδας": αυτά αναφέρει ο αθλητικός δικαστής Tosel και δεν μπορεί κανείς να μην θυμηθεί πως περνάνε απαρατήρητες από την αθλητική δικαιοσύνη οι αθλιότητες για τους νεκρούς του Heysel, για τους Ale & Ricky ή για τον Pessotto... Όπως δεν μπορεί να μην θυμηθεί κανείς ότι ενώ, και το αποδεικνύουν ακόμα και αυτές οι μεροληπτικές αποφάσεις, ακούγονται κάθε τόσο σε διάφορα γήπεδα συνθήματα στα οποία αποδίδεται ρατσιστικό περιεχόμενο, μόνον το γήπεδο της Juventus τιμωρήθηκε για όσα ακούστηκαν -κακώς, κάκιστα- κατά του Balotelli.O Moratti με αυτιά γαϊδάρου και μύτη σαν του Πινόκιο που μεγάλωνε. Από κάτω έγραφε: "είμαι παραγραμμένος"... Πνευματώδες πανό υψηλής αισθητικής που θα έπρεπε να επιβραβευτεί ακριβώς επειδή αποφεύγει τη χυδαιότητα και χρησιμοποιεί τη σάτιρα και όχι την πέτρα ή τη βωμολοχία ως όπλο!

Ο αγώνας κατά του ρατσισμού δεν μπορεί να πετύχει αν είναι μεροληπτικός και στρέφεται μόνον κατά μιας ομάδας, όποια και αν είναι. Όταν μάλιστα συνοδεύεται από αποφάσεις σαν τη σημερινή, δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι ο ρατσισμός αλλά η παροχή προστασίας στον Moratti και το σύστημα που οδήγησε στην calciopoli και επιμένει να τη συντηρεί (γιατί, δηλαδή, είναι προσβλητικότερο το πανό κατά Moratti από τις περούκες που σατίριζαν τον Conte ή τα όσα ακούει ο mister;) καθώς και η ίδια η Juventus που επιμένει να διεκδικεί τα δικαιώματά της από την Ομοσπονδία: αυτό ήταν το μήνυμα της χθεσινής χορογραφίας και σε αυτό απαπντούν μέσω Tosel...
Τυχόν τιμωρία του γηπέδου, μια τιμωρία που θα είναι ένα ακόμα δώρο στη Milan, θα αποκαλύψει και στους πιο καλόπιστους τις επιδιώεξεις αυτού του συστήματος που λυμαίνεται ακόμα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: Lega Serie A, Juventus.com, uccelinodidelpiero.com (η φωτογραφία)

7 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Οι παλιότεροι αναγνώστες θα θυμούνται ότι μέσω του blog είχα καταδικάσει από την αρχή (και εξακολουθώ) κάθε ρατσιστική έκφραση αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αυτό: ο στόχος είναι άλλος και δεν τον κρύβουν!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μου έρχεται να πάω Ιταλία και να τους κάψω ζωντανούς.. Δηλαδή μόνο η JUVENTUS ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ...ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ.

Δηλαδή με την Napoli μπορεί να παίξουμε με κλειστές θύρες Gobbo??

Έριντ

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη Napoli θα παίξουμε κανονικά. Αν συμβεί κάτι άλλο μπορεί να επιβληθεί ποινή σε επόμενη φάση.

P.S. Και όχι απειλές ότι θα κάψεις κόσμο γιατί είναι ικανοί να τιμωρήσουν την ομάδα προληπτικά :)

bianconera είπε...

Είναι τουλάχιστον γελοίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ..!ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ!!ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ..!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ..!

ΣΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σάκη Θεσσαλονίκη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

P.S. H Inter ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ranieri, αναλαμβάνει ο προπονητής της Primavera της, Andrea Stramaccioni.

bianconera είπε...

Ο Μοράττι αποδεικνύει πάλι πόσο σοβαρός παράγοντας είναι, το πρωί στήριζε τον Ρανιέρι και το απόγευμα τον έδιωξε.