Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της σεζόν ήρθε από τους 13χρονους της Juve με υπογραφή: Penna Bianca

Νίκησαν 3-2 τη Barcelona στον τελικό του ΧΙΙ Τουρνουά International Infantil
Πρώτη γεύση από πανηγυρισμούς Champions League για τη Juventus πριν καν ολοκληρωθεί ο Σεπτέμβριος: oι γεννημένοι το 1999 Giovanissimi Regionali που προπονεί ο Fabrizio Ravanelli -κάποιος που ξέρει από Champions- κατέκτησαν το Σάββατο το ΧΙΙ Τουρνουά International Infantil, ένα είδος Champions για πιτσιρίκια νικώντας στον τελικό τη Barcelona με 3-2...
"Κερδίσαμε ένα σημαντικό τουρνουά, ένα είδος Champions League για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Ήταν μια πανάξια νίκη (σ.σ. γεγονός που αναγνωρίζουν και οι ισπανοί διοργανωτές επισημαίνοντας ότι η Juventus είναι η πρώτη ξένη ομάδα που κατακτά το τουρνουά), μια μεγάλη περηφάνεια για μας και για όλο τον κόσμο juventino", δήλωσε στο Juventus Channel o Ravanelli που επισήμανε ότι τα παιδιά, "που έχουν ισχυρή την αίσθηση ότι είναι Juventus", έπαιξαν όλα τα παιχνίδια "με αποφασιστικότητα, χαρακτήρα και προσωπικότητα".
Η Juve έφτασε στον τελικό του τουρνουά που διοράνωσε η CD Canillas πετυχαίνοντας τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια του Ομίλου της: 2-1 επί της La Castellane (ομάδας της Μασσαλίας), 5-0 επί της ισπανικής Inter Soccer Alcobendas και 2-1 επί της Manchester City. Στη συνέχεια απέκελισαν τη Zenit στα πέναλτυ και στα ημιτελικά επικράτησαν με ένα καθαρό 3-0 και πάλι επί της La Castellane που στα προημιτελικά είχε αποκλείσει τη Real Madrid... Η Barcelona είχε αποκλείσει την Atletico Madrid και νωρίτερα, στα προημιτελικά, την Werder Bremen.
Οι μικροί καταλανοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Alex Collado στον οποίο απάντησε ο Ndyae Moussa: 1-1 στο ημίχρονο καθώς ο Lucas, τερματοφύλακας της Barca, περιόρισε προσωρινά την έκταση του σκορ. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ως το τέλος καθώς με δυο τέρματα του Goh, η Juve του Ravanelli σήκωσε το τρόπαιο -δεν επηρέασε το δεύτερο τέρμα των καταλανών στο τέλος.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια και στην Penna Bianca που δουλεύει για το μέλλον της ομάδας! Για να γίνει μάλιστα κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να δει κανείς τη δήλωση του Ισπανού υπουργού Αθλητισμού Miguel Cardinalle που χαρακτήρισε "τουρνουά όπως το Canillas" ως "το κλειδί της επιτυχίας για τον ισπανικό αθλητισμό"...

Πηγές: Juventus.com, Cd Canillas (απ' όπου και οι φωτογραφίες), Juventus Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: