Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Paolo De Ceglie: στόχος μας η νίκη

"Για μένα η Juventus είναι το μάξιμουμ", δήλωσε μετά την υπογραφή της ανανέωσης συμβολαίου ως το 2017
Ο Paolino De Ceglie υπέγραψε σήμερα την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Juventus ως τις 30 Ιουνίου 2017 και αμέσως μετά μίλησε στο Juventus Channel αλλά και στο Sky Sport, όπου σημείωσε ότι στόχος του είναι να αφήσει ένα "σημαντικό σημάδι" κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Juventus.


Juventus Channel: Paolo, από τη σχολή ποδοσφαίρου ως το 2017, μια ζωή in bianconero, μια ωραία αίσθηση αμέσως μετά την υπογραφή.
Paolo De Ceglie: Ναι, ωραιότατη. Για μένα η Juventus αντιπροσωπεύει το μάξιμουμ και επομένως είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για αυτή την ημέρα.
JC: Αυτή η ανανέωση δείχνει και την εμπιστοσύνη που εναποθέτει σε σένα ο σύλλογος, μια εμπιστοσύνη καλά βαλμένη κυρίως επειδή τις δυο τελευταίες σεζόν έδειξες μια συνεχή άνοδο.
PDC: Ναι, σίγουρα, το να έχεις την εμπιστοσύνη του συλλόγου είναι σημαντικό και επομένως θα είναι ένα κίνητρο, μια ώθηση παραπάνω.
Giuseppe Marotta: Ναι, ένα σημάδι εμπιστοσύνης, μια πράξη συνέχειας σε αυτά που είναι τα προγράμματά μας γιατί μετά τον Claudio Marchisio και ο Paolo De Ceglie προσεγγίζει αξιόπιστα στην Πρώτη Ομάδα, ήδη την προσέγγισε αλλά πάντως με αυτή την υπογραφή θα έλεγα ότι επικυρώνει μια δική του οριστική καθιέρωση στο πλαίσιο της σχέσης του με τη Juventus και αυτό είναι πολύ όμορφο γιατί και αυτός προέρχεται από το Νεανικό Τομέα και αυτός είναι ένας λόγος μεγάλης περηφάνιας πέραν του να υπογραμμίσουμε τις αθλητικές και κυρίως ανθρώπινες αρετές του. Η δουλειά που κάνει όλος ο σύλλογος, ξεκινώντας από το Fabio Paratici και τους συνεργάτες του, είναι σίγουρα δραστηριότητες μεγάλης σημασίας και επομένως είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση που μπορούν να ειδωθούν στην Πρώτη Ομάδα αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν στο φυτώριό μας και που επομένως μπορούν να φορέσουν μια φανέλα τόσο σημαντική με μεγάλη αξιοπιστία αλλά κυρίως με μεγάλη ικανότητα και αξία.
JC: Ότι ωρίμασες το δείχνουν και τα νούμερα. Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτά της αναμέτρησης κατά της Milan στο Κύπελλο: είσαι ο δεύτερος καλύτερος παίχτης ως προς τις πετυχημένες πάσες, τρίτος ως προς τις χρήσιμες ενέργειες, δεν έκανες ούτε ένα φάουλ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τι παιχνίδι ήταν για σένα;
PDC: Μα, αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Κυρίως το ότι φτάσαμε σε έναν τελικό για μας είναι κάτι σημαντικό.
JC: Ένας τελικός στον οποίο φτάσατε, τέσσερις βαθμοί που πρέπει να ανακτηθούν απέναντι στη Milan, για αυτή τη Juve κανένας στόχος δεν αποκλείεται.
PDC: Όχι, μας μένουν, ακριβώς, αυτά τα τελευταία παιχνίδια που θα παίξουμε για να κερδίσουμε, για να φτάσουμε όσο ψηλότερα είναι δυνατόν.
JC: Τι αίσθηση προκαλεί να ζεις κάποια συναισθήματα, να ξαναπαίζετε έναν τελικό μετά από μερικά δύσκολα χρόνια;
PDC: Μα, σίγουρα θα είναι κάτι όμορφο και πάντως (χαμογελάει) θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε.
JC: Λέγαμε πριν για την εμπιστοσύνη του συλλόγου απέναντί σου αλλά και οι tifosi σου την έδειξαν πάντα, σε ακολουθούν πάντα στη σελίδα μας στο facebook. Θες, λοιπόν, να τους στείλεις ένα χαιρετισμό σε μια ημέρα τόσο ειδική;
PDC: Ναι, σίγουρα ένα χαιρετισμό και ένα ευχαριστώ για το να έχουμε την υποστήριξή τους είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό: συνεισφέρει στο αποτέλεσμα στο γήπεδο.

Τα έχει δώσει όλα: και τα κόκκαλά του!

Γεννημένος στην Aosta στις 17 Σεπτεμβρίου 1986, ο Paolo De Ceglie ξεκίνησε από τη σχολή της Juventus και φόρεσε τη φανέλα όλων των νεναικών ομάδων της, κατακτώντας πρωτάθλημα και Viareggio με την Primavera. Στην Πρώτη Ομάδα τον ανέδειξε ο Deschamps τη χρονιά της Β, γυρίζοντάς τον στην άμυνα (είχε παίξει ως μέσος αλλά και ως δεύτερος επιθετικός): τότε έβαλε και το πρώτο του γκολ, στο 4-1 κατά του Lecce της 25ης Νοεμβρίου 2006, στις καθυστερήσεις του ματς. Μετά δόθηκε δανεικός μια χρονιά στη Siena όπου σημείωσε και τα πρώτα του δυο γκολ στη Serie A.
Από το 2008 ο Paolino, προστατευόμενος του Pavel Nedved, επέστρεψε στην οικογένεια bianconera και από χρονιά σε χρονιά ανεβαίνει. Τον καθυστέρησαν, βέβαια, δυο σοβαρά ατυχήματα:
  • στις 4 Φεβρουαρίου 2004 στον αγώνα με τη Napoli για τα προημιτελικά Κυπέλλου, όταν έκοψε τον Gargano με αποτέλεσμα σπάσιμο στο 4ο και 6ο δεξί πλευρό καθώς και την πλήρη θραύση του 5ου δεξιού πλευρού που οδήγησε σε πνευμονοθωρακικό τραύμα. Ο Paolino θέλησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά παρενέβη ο Pavel Nedved: "άσε τις ανοησίες" του είπε και τον έβγαλε έξω: κατέληξε στο νοσοκομείο, φυσικά...
  • στις 30 Οκτωβρίου 2010, και αφού είχε βγάλει την άσιστ για το γκολ του Quagliarella στο Milan-Juventus 1-2 για το πρωτάθλημα, ο De Ceglie συγκρούστηκε με το Bonera και υπέστη κάταγμα επιγονατίδας: και πάλι, αρχικά θέλησε να μείνει στο παιχνίδι! Τελικά υποβλήθηκε σε εγχείριση οστεοσύνθεσης και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν...
Bravo Paolino!


Στη Supercoppa Primavera 2006 η Juve νίκησε την Inter με 5-1. Το πρώτο γκολ έβαλε ο De Ceglie πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό. Να του ευχηθούμε κάτι ανάλογο, για τον ίδιο και την ομάδα, την Κυριακή!

Πηγή: Juventus.com

4 σχόλια:

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Τον εχω κραξει για τις ικανοτητες του οπως κανεναν τοσα χρονια!Μεχρι περσι θυμιζε οτιδηποτε αλλο εκτος απο ποδοσφαιριστη!
Φετος μιλαμε για εντελως διαφορετικο παικτη με τρομακτικη για τον ιδιο βελτιωση!Μπραβο σε αυτον,μπραβο στους γυμναστες της ομαδας,μπραβο στους προπονητες!
Του αξιζει το νεο συμβολαιο και μακαρι να συνεχισει σε τετοια στανταρ αποδοσης και ακομα καλυτερα!
Παρολα αυτα η αποκτηση ενος αριστερου μπακ ισαξιου του λιχσταινερ ειναι αναγκαια!

Σωτήρης είπε...

Ο De Ceglie είναι προϊόν της ομάδας,ελπιδοφόρος και σταθερά βελτιωμένος. Πολύ καλή κίνηση η ανανέωση του συμβολαίου του. Απομένει βέβαια να πάρουμε άλλον έναν LB είτε εξίσου καλό ή πολύ καλό back up του.

bianconera είπε...

Αυτό με τον τραυματισμό στα πλευρά δεν το θυμόμουν. Να τα βλέπουν αυτοί που τον κράζουν.

Dimitris είπε...

Ο De Ceglie εχει παρει τις περισσοτερες ευκαιριες απο καθε αλλον νεο παικτη στην ομαδα... Ας ελπισουμε οτι θα τις ανταποδωσει...