Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Milan χειραγωγεί μηντιακά την πραγματικότητα

Την ώρα που ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Catania με ανύπαρκτο οφσάιντ, Allegri-Galliani επικαλούνται γκολ φάντασμα και τα βάζουν με τη Juve προσπαθώντας να ρίξουν τις συνήθεις σκιές στην ομάδα του Conte την οποία εμφανίζουν, ξανά, ως τον κακό δράκο του παραμυθιού...
Το τέρμα του Gomez της Catania που ακυρώθηκε ως... οφσάιντ!

Στη Milan υπηρετούν πιστά δυο αρχές: τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίθεση στη Juventus. Έτσι, μετά το σημερινό 1-1 στην Catania (βίντεο εδώ), προσπάθησαν να εξαφανίσουν -μηντιακά, όπου έχουν τη μεγαλύτερη τους ισχύ- το κανονικό γκολ του Gomez με το οποίο ισοφάριζε η Catania και το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ανύπαρκτο) κάνοντας λόγο για ένα γκολ φάντασμα του Robinho -που οι φωτογραφίες (αλλά και οι τηλεοπτικές εικόνες στη μοβιόλα) δείχνουν να αποκρούεται ενώ η μπάλα δεν έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή (όπως ο Κανονισμός απαιτεί)- το οποίο συνέδεσαν ευθέως με εκείνο του Muntari (που έχει ένα πρόβλημα πριν σημειωθεί, εδώ) για να αμφισβητήσουν την τελική έκβαση του πρωταθλήματος...

Το "γκολ φάντασμα του Robinho" που κατά τη ζωντανή μετάδοση επισημάνθηκε, με όλα τα ριπλέι, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κανείς ότι είναι γκολ -άντε, μετά, να το δει, σε πραγματικό χρόνο, ένας διαιτητής (o Mauro Bergonzi στη συγκεκριμένη περίπτωση) ή ένας επόπτης...

Μόλις μια βδομάδα μετά το 8ο πέναλτυ (κατά της Roma και ενώ είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ της Milan που δεν ) και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες Allegri, Galliani στηλίτευαν τη Juventus για έναν κατάλογο σε βάρος της επεισοδίων που παρουσιάστηκαν από φιλικά sites Stampa, ο Allegri βγήκε αυτοπροσώπως και απαρίθμησε επεισόδια σε βάρος της ομάδας του -χωρίς να μιλά, φυσικά, για τα πέναλτυ ή άλλα επεισόδια υπέρ της, όπως το σημερινό γκολ που ακυρώθηκε σε μια πολύ δυνατή Catania- για να επιτεθεί ευθέως στον Marotta, που απλώς επανάλαβε σήμερα στον Tuttosport τη θέση του συλλόγου για τους διαιτητές, καλώντας τον να σιωπήσει και απειλώντας με πολεμική και από πλευράς Milan. O Galliani συμπλήρωσε την επιθετική αντεπίθεση συνδέοντας το "γκολ φάντασμα του Robinho" με εκείνο του Muntari για να πει ότι αυτά "δεν είναι αποδεκτά" από το σύλλογο στην προεδρία του οποίου επέστρεψε και επίσημα ο Berlusconi: "είναι η δεύτερη φορά που μας αφαιρούν ένα κανονικό γκολ, εκείνο του Muntari ήταν ακόμα πιο προφανές αλλά δεν είναι δυνατόν για να είναι γκολ για τη Milan να πρέπει η μπάλα να είναι σταματημένη στο βάθος του σάκου"...
(Update 2/4) Βίντεο με ψηφιακή προσομοίωση δείχνει πως δεν είναι γκολ: σχετικά εδώ.
(update 3/4) Panorama: χωρίς λάθη, η Juve μπροστά από τη Milan, εδώ.
Η αντίδραση Allegri-Galliani ήρθε μετά από μια ισοπαλία, που δίνει στη Juventus τη δυνατότητα να πλησιάσει στους 2 βαθμούς νικώντας τη Napoli (που, προσοχή, κυνηγάει για την 3η θέση τη Lazio που απόψε έχασε 3-1 στην Parma), και αφού οι τηλεσχολιαστές κατά τη ζωντανή μετάδοση είχαν επισημάνει ότι κακώς είχε ακυρωθεί το γκολ της Catania και είχαν εκφράσει έντονο προβληματισμό για το "γκολ φάντασμα του Robinho"... Ο φόβος της Juve οδηγεί τη Milan στη χρησιμοποίηση του ισχυρότερου όπλου της: της μηντιακής χειραγώγησης της πραγματικότητας...

Πηγές: Rai, Sky Sport, calcioblog.it, Tuttosport

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι τακτικες που ακολουθει η μιλαν μπορουν να μας βλαψουν αν δεν κανουμε κατι..!Η διοικηση πρεπει να παρει τα μετρα της πιο αμεσα απο ποτε!!Αποψε θα εχουμε μια ευκαιρια να βαλουμε φωτια στο πρωταθλημα και να τους αγχωσουμε για την συνεχεια!!Πραγματικα ειναι τεραστια ευκαιρια!!Απ ο,τι βλεπω ομως η μιλαν πηρε ηδη τα μετρα της...Μακαρι να κερδισουμε αποψε και την διαιτησια αν χρειαστει..!!

ΥΣ 1 Πραγματικα πιστευω πως αν μειωσουμε στους 2 τη διαφορα τοτε ειμαι σιγουρος πως η μιλαν θα κανει και αλλη γκελα...ο αρνητισμος που ηδη βγαζουν δημιουργει ασυνειδητα και ενα κακο κλιμα...και αυτο θα ειναι υπερ μας στο τελος..!!

ΥΣ 2 Οι δηλωσεις Αλεγκρι και Γκαλιανι...δειχνουν ποιος ειναι ξεκαθαρα ο εχθρος μας...και ποιος κρυβεται πισω απο πολλα δεινα της ομαδας μας....ομολογω επισης πως εχουν αρχισει να γινονται πιο μισητοι ακομα και απο την ρουλα....

Παμε Juve μου γερα για τη νκη!

ΣΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Un Gobbo ad Atene είπε...

Διαιτητής θα είναι ο Orsato που φέτος μας σφύριξε στον δεύτερο ημιτελικό με τη Milan, το 2-2, στο 1-1 με τη Roma στο Olimpico και στη νίκη με 2-1 επί της Fiorentina στον πρώτο γύρο. Ο ένας επόπτης ήταν τόσο με τη Milan όσο και με τη Roma, ο άλλος είναι από το Μιλάνο.

Αυτά για τη στατιστική γιατί για την ιστορία το μόνο που μετράει είναι, ακριβώς όπως το γράφεις Σάκη Θεσ/νίκη, η νίκη!

Forza Juve, sempre e per sempre!!!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Πιο προβλεψιμοι και απο τις κινησεις του Μποριελο στον αγωνιστικο χωρο!Μολις στραβωσει κατι για αυτους,φταιει η Γιουβε,ο Κοντε και ολοι οι αλλοι εκτος των ιδιων!Γραφικοι,αστειοι και δε πειθουν ουτε τους ευατους τους!
Αναμενομενη η χθεσινη τους γκελα,αν δε γινοταν χθες δε θα γινοταν ποτε!Μπραβο στην Κατανια που απο εκει δε περασε καμια μεγαλη ομαδα φετος!
Σειρα μας τωρα να τους αγχωσουμε,να τους ζορισουμε και να τους οδηγησουμε σε μεγαλυτερο εκνευρισμο!Θεωρητικα εχουν μια γκελα ακομα μεχρι το τελος ενω εμεις πρεπει να παμε με σπασμενα φρενα!Αρχης γενομενης απο σημερα με την εντυπωσιακοτερη ομαδα του πρωταθληματος αρκει φυσικα να μην ισχυουν τα λεγομενα του κοντε στην χθεσινη συνεντευξη τυπου!
Ισως χρειαστουμε πανω απο ενα γκολ για να νικησουμε καθως θεωρω σχεδον σιγουρο οτι θα σκοραρουν και αυτοι σημερα!Οποτε τα ανεκδοτα στον παγκο και οι μεγαλοι παικτες μεσα οκ Αντουαν?
Νικη οπωσδηποτε και παμε για πρωταθλημα!

bianconera είπε...

Πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι ο Αλέγκρι? Ακόμα με τον Μαρόττα ασχολειται. Εκτός αν όλα τα άλλα προβλήματά του τα έχει λυμμένα. Εγώ ελπίζω να μη γίνει καμιά στραβή απόψε (από πλευράς διαιτησίας). Κατά τ' άλλα εύχομαι να δώσουν το 100% και να μειώσουμε στους 2.

Vero Juventino είπε...

Gobbo ΤΣΕΚΑΡΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΝ
ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΟΝΤΑΖ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ "ΓΚΟΛ ΦΑΝΤΑΣΜΑ"...ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

magica juve είπε...

κοιταχτε το σαιτ της μιλαν που δειχνει φωτο με την μπαλα να εχει περασει την γραμμη και πειτε μου το νουμερο του αμυντικου σας μοιαζει με το 12 που φοραει????

Ανώνυμος είπε...

Gobbο,το γκολ που ακυρωνεται της Κατανια ειναι οντως οφσαιτ...ο παιχτης που κανει την πασα στον σκορερ.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η φωτογραφία που έβαλα είναι από τη στιγμή που ξεκινά η μπάλα!

Ανώνυμος είπε...

Ναι αυτος που κανει την πασα στον σκορερ δεν ειναι οφσαιτ πιο πριν?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πολύ πριν, καθως ξαναμπαίνει και χωρίς να επηρεάζει τη φάση. Γι' αυτό άλλωστε δεν σηκώθηκε κανένα σημαιάκι. Μετά, συνεχίζεται η φάση, παίρνει τη μπάλα, βγάζει την άσιστ, μπαίνει γκολ και αυτό ακυρώνεται! Αν κάποιος θυμήθηκε μερικά λεπτά μετά ένα παθητικό οφσάιντ που δνε είχε υποδειχθεί, αγαπητέ ανώνυμε, αναρωτιέμαι σε ποιον Κανονισμό το βρήκε!

Τέλος πάντων, η προσπάθεια της Milan αυτή τη φορά δεν πέτυχε ολοκληρωτικά: όλη μέρα σήμερα στα κανάλια εμφανίζονται όλο και περισσότεροι, προπονητές, πρώην διαιτητές, τηλεσχολιαστές (καθόλου φιλικοί σε εμάς, καθόλου εχθρικοί στη Milan) που επισημαίνουν ότι η μπάλα στο "γκολ φάντασμα" δεν πέρασε τη γραμμή.

Η Catania έπαιξε τη Milan, η Juve πάτησε τη Napoli, η διαφορά είναι 2 βαθμοί και αν σταματήσει αυτή η αηδία με τα πεναλτυ, όλα παίζονται στα ίσα.