Σάββατο 2 Μαΐου 2015

#4Ju33 και συνεχίζουμε

Campioni d'Italia για 4η συνεχόμενη φορά, 33 συνολικά και συνεχίζουμε
Τα ρεκόρ συνεχίζονται. Η Juventus πανηγυρίζει τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της (σύνολο: 33) στις 2 Μαϊου και ασχολείται πλέον με την προετοιμασία των ημιτελικών του CL με τη Real Madrid αφήνοντας στην κλάψα τους όλους εκείνους που πανηγύριζαν το scudetto που θα έπαιρναν από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο...
Αυτή είναι η διαφορά μας: Εμείς σχεδιάζουμε και δουλεύουμε την ώρα που οι άλλοι δημιουργούν κλίμα...

Η χρονιά ξεκίνησε, το ξέρουμε όλοι, με ένα σοκ: Την αποχώρηση του Conte -του χρωστάμε την αναγέννηση, τους 3 τίτλους και όσα πρόσφερε ως παίχτης αλλά οι μπηχτές που άφηνε για την ομάδα (ότι με αυτόν θα ήταν 20 βαθμούς μπροστά) μας άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα. Ας είναι, την ώρα της νίκης, η πίκρα φεύγει πιο εύκολα. Και δίνει τη θέση της στη χαρά για τη δίκαιη αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς του Massimiliano Allegri ο οποίος, μετά την αμφισβήτηση από μερίδα οπαδών, μπήκε πανάξια πλέον στο club των λίγων, αυτών που κέρδισαν πρωτάθλημα με δυο διαφορετικούς συλλόγους ενώ έχει μπροστά του την πρόκληση του 10ου Κυπέλλου και ενός τελικού Champions League...
Αυτή είναι η δύναμή μας: Στην μακραίωνη ιστορία του ο σύλλογος έχει αποδείξει ότι ξέρει να αψηφά το "λαϊκό αίσθημα" προχωρώντας σε νικηφόρες επιλογές...
Η ομάδα ξαναβρήκε το βηματισμό της, τη δίψα της και με ελάχιστες, χειρουργικές, βελτιώσεις αστη σύνθεσή της κατάφερε να κεντρίσει τον πρώτο της στόχο (συν τα ημιτελικά CL και τον τελικό Κυπέλλου) παρά τις σοβαρές απώλειες λόγω τραυματισμών, παρά το γεγονός ότι ήταν γεμάτη παίχτες που ερχόταν από ένα εξαντλητικό Μουντιάλ. Οι στοχευμένες μεταγραφές απέδειξαν ότι ο πρόεδρος Andrea Agnelli με τον Paratici και τον τόσο άδικα αμφισβητημένο Marotta έχουν κατορθώσει να στήσουν ένα "νικηφόρο μοντέλο" που ξεπερνά τις δυσκολίες μέσα στο γήπεδο και τα εμπόδια που μας βάζουν έξω από αυτό... Εννιά χρόνια μετά τη (και δικαστικά) farsopoli, εννιά χρόνια μετά την αθλητική και οικονομική καταστροφή, η ομάδα βρίσκεται στις 4 της Ευρώπης με τον 4ο συνεχόμενο τίτλο στο πέτο, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος και με μικα ομάδα που αξίζει εκατομμύρια και παίχτες που ήρθαν σχεδόν τσάμπα και τώρα τους θέλουν όλοι. Μια ομάδα μοντέλο.
Αυτή είναι η Juventus: Ένας σύλλογος σοβαρός που ξέρει να αλλάζει για να συνεχίζει να νικά την ώρα που όλοι τον θεωρούσαν πεθαμένο. Πόσες ομάδες ξέρετε που θα είχαν καταφέρει κάτι παρόμοιο;
Οι παίχτες, το κεφάλαιο του συλλόγου, ο λόγος της χαράς όλων μας των tifosi bianconeri. Ότι και να πεις θα είναι λίγο. Από τον Tevez, τον Buffon ή τον Pirlo -παίχτες που διάφοροι τους θεωρούσαν... τελειωμένους!- μέχρι το αντικείμενο του πόθου της μισής Ευρώπης, τον Pogba, τον όλο και πιο ώριμο Marchisio ή τον Asamoah (όσο έπαιξε) και βέβαια τον Vidal που αναγεννιέται -άλλος που τον είχανε τελειώσει...- όλοι δημιούργησαν τη ραχοκοκαλιά μιας ομάδας που ξεκινώντας από Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Caceres (πόσο μας λείπει), Barzagli (πόσο μας έλειψε και όμως πόσο καλά καλύψαμε το κενό), αλλά και την εμπειρία του Evra, αγκάλιασε και ψήλωσε τους Pereyra, Marrone, Padoin, Sturaro, Romulo, Ogbonna, Matri, De Ceglie  δημιουργώντας τη μαγιά που θα σταθεί δίπλα στο Morata ή τον Coman. Μια ειδική αναφορά στο Llorente: Δεν ήταν όπως πέρυσι αλλά πάλεψε και έκανε αποφασιστικές εμφανίσεις ενώ δεν πρέπει να διαγράφουμε πόσο βοήθησε τον Morata. Μια ειδική αναφορά στον πάντα έτοιμο Storaro και στο σιωπηλό Rubens. Μια ακόμα πιο ειδική αναφορά στον Pepe: Άντεξε και επέστρεψε προσφέροντας με την παρουσία του στο δέσιμο των αποδυτηρίων όσο λίγοι.
Αυτή είναι η δύναμή μας: Μια ομάδα τόσο δεμένη που καταφέρνει ως σύννολο να γίνεται πιο δυνατή από το άθροισμα της δύναμης του κάθε παίχτη χωριστά. Πάντα έτσι ήταν η Juventus και έτσι θα εξακολουθεί να είναι.
Γι' αυτό άλλωστε, η ομάδα πανηγύρισε όσο χρειαζόταν για να ξεδιπλώσουμε τις σημαίες μας και έτρεξε αμέσως στο Vinovo για να προετοιμάσει την αναμέτρηση με το όνειρο. Γιατί για μας, όλα πάντα συνεχίζονται #FinoAllaFineForzaJuventus.


Τα πρωτοσέλιδα

(update) Σε ελάχιστες ώρες, και ενώ οι άλλοι θα παίζουν για δεύτερες, τρίτες, τέταρτες, πέμπτες κ.ο.κ. θέσεις, οι εφημερίδες θα πανηγυρίζουν, θέλοντας και μη, το 4ο συνεχόμενο, 33ο συνολικά.
To Tuttosport γιορτάζει το 33ο...
Η "καημένη" Gazzetta dello Sport αναγκάζεται να δείξει τη γιορτή και μετρά ως το 4...

3 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

φιλτατε χαιρομαι πολυ που ξαναεμφανιζεσαι υστερα απο τοσο καιρο!
Ολα για ολα λοιπον στα 2 ματς με την πελατισσα και στον τελικο του κυπελου οπως αναφερουμε απο χτες, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει. Το πιστευουμε ακραδαντα, ειμαστε η Γιουβε!

FORZA JUVE SEMPRE E PER SEMPRE! FINO ALLA FINE!

Παναγιώτης είπε...

Gobbo όλοι χαιρόμαστε για την επιστροφή σου, η οποία ευχόμαστε να συνδυαστεί με την επιστροφή μας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να γίνει πιο συχνή η επικοινωνία μας εδώ πέρα!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το πρώτο βήμα έγινε!!! #FinoAllaFinale