Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τέσσερα για το +5

Διπλός Tevez, Pogba, Pereyra και Juve-Verona 4-0: Πρωταθλητές χειμώνα και επίσημα με 5 βαθμούς διαφορά από τη Roma
Σώου του Pogba με όμορφο γκολ στο 3', τις συνηθισμένες ενέργειές του και την εξέδρα να φωνάζει "δεν πουλιέται", ο γνωστός Tevez που κυνηγά παντού τη μπάλα και με τα 13 του γκολ (7' και 74') οδηγεί με προβάδισμα 3 τερμάτων τη λίστα των σκόρερ, o Pereyra που μετά το πρώτο γκολ στο Κύπελλο την Πέμπτη, στο 66' σημείωσε το πρώτο του τέρμα και στο πρωτάθλημα, ο Pepe που ξαναμπήκε στο γήπεδο συγκινημένος από το θερμό χειροκρότημα, o Giovinco ενδεχομένως έτοιμος να αποχαιρετίσει (ο Marotta λέει ότι δεν ξέρει τίποτε για μεταγραφή στον Καναδά αλλά η αίσθηση αυτή ήταν). Η Juve απόψε ήταν όλα αυτά ωστόσο αυτός που θεωρώ πως αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά από την ομάδα του Allegri, είναι ο Alvaro Morata.

Απλό και ουσιαστικό παιχνίδι (αλλά και τακουνάκια όπου χρειάζονται), δυο άσιστ μέσα στα πρώτα 7' τα οποία απέδωσαν τα δυο πρώτα γκολ, προσπάθειες για γκολ, κατεβασιές αλλά και μαρκαρίσματα σε όλο το γήπεδο (ακόμα και μέσα στην περιοχή του Buffon) τα οποία θύμιζαν έμπειρο αμυντικό, το παιχνίδι του 23χρονου Ισπανού -στον οποίο έλειψε μόνον το γκολ- δίνει την εικόνα της (αποψινής) Juventus.

Η ομάδα παίζει οργανωμένα, τρέχει πάνω κάτω με όλους διαθέσιμους να καλύψουν κάθε σπιθαμή και κάθε ρόλο χωρίς να χάνονται και δείχνοντας παράλληλα ότι είναι πεινασμένοι για τίτλους και μάλιστα περισσότερο από τους υπόλοιπους. Το 1-1 της Roma μέσα στο Palermo αύξησε τη διαφορά των giallorossi από τη Juventus που απόψε χρίστηκε και επίσημα πρωταθλήτρια χειμώνα με προβάδισμα 5 βαθμών: 46 (14 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα, 42-9 τέρματα) έναντι των 41 της Roma (12 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες, 32-14 τέρματα)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: