Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται 140-190 εκ. ευρώ από την adidas

Από το 2015/2016 και για μια εξαετία η Juve θα κερδίζει 30-32 εκατ. το χρόνο, τα διπλάσια απ' όσα παίρνει σήμερα
Η φαντασία του web διαμόρφωσε ήδη
τη φανέλα της Juve όπως θα είναι ως Adidas
Συμφωνία με την adidas αξίας 139,5 εκατ. ευρώ για έξι χρόνια ανακοίνωσε η Juventus. Η γερμανική πολυεθνική θα αναλάβει τεχνικός σπόνσορας στη θέση της Nike από τη σεζόν 2015/2016. Επιπλέον θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των δράσεων licensing και merchandising έναντι ποσού 6 εκατ. το χρόνο. Η Juventus, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα έχει και bonus εφόσον ξεπεραστούν προκαθορισμένα όρια πωλήσεων. H Repubblica, όπως και ειδικές οικονομικές εκδόσεις, ανεβάζουν μάλιστα το συνολικό ποσό στα 190 εκατ. ευρώ συνυπολογίζοντας και την αξία του υλικού που θα δίνεται κάθε χρόνο. Πρόκειται για τα διπλάσια απ' όσα κέρδιζε ο σύλλογος από τη Nike (περίπου 16,5 εκατ. το χρόνο).

Καλή είδηση. Διότι, όσο γεμίζουν τα ταμεία, τόσο ευκολότερα κρατάς τους Vidal και Pogba και αποκτάς και αντάξιους τους. Πέραν του ότι ένας τέτοιος σπόνσορας σου δίνει άλλη ισχύ: αρκεί να δούμε ότι στο δυναμικό του ανήκουν η Real Madrid, η Bayern M., η Chelsea, η Milan (με την οποία ανανέωσε ως το 2023 πριν από λίγες μέρες αλλά
για λιγότερα χρήματα ετησίως απ' αυτά της Juve που γίνεται ο ισχυρότερος παίχτης στην Ιταλία και από τους ισχυρότερους στην Ευρώπη)... Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι η Real Madrid υπολογίζεται ότι βγάζει 38 εκατ. το χρόνο και η Juve θα φτάνει τα 30-32 εκατ. το χρόνο. Πολύ πάνω από τα 20 εκατ. της Milan (που, όμως, έχει δεκαετές συμβόλαιο) και τα 18 εκατ. της Inter από τη Nike.

Πηγή: Juventus.com, La Repubblica, Tuttosport, Adidas

Δεν υπάρχουν σχόλια: