Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δεν αρκούν τα λόγια

H Juve, ως σύλλογος, μιλά συνεχώς για την ανάγκη ανάδειξης πρωταθλητών από το νεανικό τομέα -και σωστά. Η Juve, σε επίπεδο ποδοσφαιρικών ομάδων πρωταγωνιστεί σε όλα τα νεανικά πρωταθλήματα, Primavera, Giovanissimi in primis, κατέκτησε το Viareggio και παλεύει για το Κύπελλο Primavera. Αλλά, η Juve ως σύλλογος δεν κάνει πράξη τα λόγια της: οι νεαροί της δεν προωθούνται όσο θα έπρεπε, ακόμα και όταν πηγαίνουν να "φτιάξουν τα κόκαλά τους" σε ομάδες της serie B -η σύγκριση με τη Roma λέει, δυστυχώς, πολλά και ο Borini (που έφτασε στην Εθνική) δεν είναι ο μόνος που προβιβάστηκε αποδίδονοντας καρπούς. Αν υπάρχει μια κριτική (και υπάρχουν αρκετές) που πρέπει να γίνουν, αυτή είναι -πιστεύω- η πιο σοβαρή ακριβώς γιατί αφορά το σήμερα και το αύριο. Και επειδή αφορούν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί για να αντιμετωπιστεί και η οικονομική κρίση που βάζει όρια στη δυνατότητα μεταγραφικών κινήσεων στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τον Αύγουστο θα δούμε αν Bouy, Appelt, Pogba θα είναι στην διάθεση του Conte και τι θα αποδώσουν...

9 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Gobbo. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για όλους, ακόμα και τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Επιβάλλεται να εκμεταλλευτούμε τα νεανικά τμήματα μας!!!

mike_bianconero είπε...

Μεγαλη συζητηση σηκωνει το συγκεκριμενο θεμα...Ειναι φανερο πως στην Γιουβε δεν δινουν βαση στο να αναδειξουν παικτες οι οποιοι τελικα αναδεικνυονται σε αλλες ομαδες τα παραδειγματα τετοιων παικτων πολλα με αποκορυφωμα για εμνα τον Τζιοβινκο...
Αρκει πιστευω αν ριξουμε μια ματια στο ροστερ της πρωτης ομαδα στην οποια απο ακαδημιες εχουν αναδειχθει μολις 3(!)ο ενας βασικος ο αλλος μεταξυ παγκου και ενδεκαδας επειδη δεν υπαρχει αλλο αριστερο μπακ παιζει αυτος και ο Μαρονε που εχει ελαχιστο χρονο συμμετοχης κακως γιατι ειναι πλεον 21 ποτε θα παρει ευκαιριες?Πρεπει να αλλαξει αυτο λοιπον...

yotaras είπε...

Ποσο πολυ συμφωνω μαζι σου!Και δεν ειναι μονο οι Μπουη,Απελτ,Πογκμπα αλλα και ο Σπινατζολα,ο Ντε Σιλβεστρο,ο Πασκουατο...Oμως η Γιουβεντους διωχνει τα παιδια της.Βλεπε Νοτσερινο(9 γκολ φετος και ο πρωτος σκορερ μας ο Ματρι εχει 10!),Τζιοβινκο και αλλοι.Επισης ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δωσαμε συνιδιοκτησια τον Σορενσεν και τον Ιμομπιλε?!

Ανώνυμος είπε...

κατι που δεν καναμε μεχρι τωρα...δηλαδη γιατι δωσαμε Τζιαντονατο και πηραμε Πασιετσα το καλοκαιρι..γιατι δωσαμε Πασκουατο και πηραμε Εστιγκαριμπια???
Η Γιουβε πρεπει να σταματησει να "τρωει" τα παιδια της

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνω αλλα αυτα τα παιδια θα πρεπει να εχουν στο πλευρο τους τουλαχιστον 2-3 φτασμενους παιχτες top κλασης ετσι ωστε να βοηθηθουν και να μην καουν....!!

ΥΣ1 Το καλοκαιρι επιμενω πως η ομαδα θα πρεπει να ενισχυθει με 2 τουλαχιστον παιχτες μεγαλης ποιοτητας...για επιθεση σιγουρα...Πρεπει σε καθε γραμμη να εχεις τουλαχιστον ενα τετοιο παιχτη!

Σακης Θεσ/νικη

Vero Juventino είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο POGBA KAI O BOUY ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑPPELT...ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.

bianconera είπε...

Κάπου διάβασα σήμερα ότι ο Pogba ανανέωσε με τη United, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Vero Juventino είπε...

ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕ bianconera. ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πραγματικά, αυτό γράφουν οι άγγλοι. Το site της Manchester, πάντως, δεν έχει ακόμα κάτι.