Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Όμορφο 3-2 επί της Roma σε ένα άσχημο παιχνίδι με κακή διιατησία. Μόνη 1η η Juventus με 18 βαθμούς

Η Juve έδειξε χαρακτήρα σε ένα άσχημο παιχνίδι, που ο διαιτητής Rocchi κόντεψε να τινάξει στο παιχνίδι με τις αποφάσεις του και τις κάρτες του. Τελικό 3-2 με διπλό Tevez και Bonucci.

"32 scudetti. Πραγματοποιούμε τα όνειρά σας": Με αυτό το πανώ (και ένα τεράστιο "102") υποδέχτηκε η εξέδρα τη Roma. Και στο τέλος του παιχνιδιού η ομάδα απέδειξε πως εμείς ό,τι λέμε το εννοούμε...

Στο 10' η καθοριστική φάση που σημάδεψε το παιχνίδι και την διαιτησία που σημάδεψε το παιχνίδι: Ο Holebas κλάδεψε τον Marchisio την ώρα του σουτ αλλά του διαιτητή Rocchi δεν του πήγε να σφυρίξει πέναλτυ και να δείξει την κόκκινη κάρτα στον παίχτη της Roma... Στο 10'...

Στο 25', μετά από υπόδειξη του επόπτη, και ενώ αρχικά είχε υποδείξει νέο φάουλ (στην γραμμή της περιοχής) ο Rocchi έδωσε πέναλτυ για αγκονιά του Maicon, που ήταν στο τείχος (δύσκολο να φανεί αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής), στο φάουλ του Pirlo (ο Maestro το είχε κερδίσει από ανόητο φάουλ του Totti): 1-0 στο 27' από τον Tevez. Ο Garcia ειρωνεύτηκε τον διαιτητή μιμούμενος την κίνηση του βιολιού και αποβλήθηκε. Νωρίτερα, στο 22', ο Bonucci "ψάρευε" τον Marchisio στην περιοχή αλλά το σουτ έβγαινε άουτ. Στο 31' νέο πέναλτυ, αυτή τη φορά για τη Roma -ο Totti που τον εκτέλεσε γράφοντας το 1-1 στο 32', έδειχνε να μην το πιστεύει ότι πήρε πέναλτυ καθώς είχε προηγηθεί δικό του φάουλ από το αγκάλιασμα του Lichtsteiner -αλλά οι τηλεοράσεις δεν έδειχναν τίποτε γι' αυτή τη φάση όπως δεν έδειχναν και το πέναλτυ στον Marchisio...

Στο ημίωρο όλη η άμυνα της Juve είχε εισπράξει κίτρινες κάρτες από έναν Rocchi που είχε χάσει τον έλεγχο καταφέρνοντας να γίνει το κεντρικό πρόσωπο του ματς... Μεγάλη νευρικότητα στο γήπεδο. Στο 41' ο Chiellini κοντά στο 2-1 με κεφαλιά από κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, ήρθε το για τη Roma από τον Iturbe μετά από έξοχη ενέργεια του Gervinho... Στις καθυστερήσεις, νέο πέναλτυ (το κέρδισε ο Pogba που ανατράπηκε από τον Pjanic μπαίνοντας στην περιοχή) και 2-2 από τον Tevez που έβαλε και τρίτο γκολ με τις δηλώσεις του: "Τι πρέπει να αλλάξει στο δεύτερο μέρος;", ρωτήθηκε. "Ο διαιτητής να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι", απάντησε ο Apache!

Με τον Ogbonna στη θέση του τραυματία Caceres -και ο Barzagli έξω για άλλον έναν μήνα...- και τους romanisti να φωνάζουν ανερυθρίαστα από την εξέδρα "rigore, rigore" (σ.σ. πέναλτυ) δείχνοντας τι θα ακολουθήσει στα media, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Και ο Pogba έφτασε αμέσως κοντά στο γκολ, στο 48'. Στο 59', και αφού είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Pjanic, ο Morata στη θέση του Llorente. Σχετική ισορροπία με τη Roma πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 68' ο επόπτης περιοχής δεν είδε κόρνερ του Manolas που, όπως και οι Keita, Nainggolan, Gervinho, έκανε σπουδαίο παιχνίδι... Ευκαιρία για τον Nainggolan στο 73' -η Juve δεν κατάφερνε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 79' ο Allegri έριξε στο παιχνίδι τον Vidal στη θέση του Pirlo που δεν είναι ακόμα ο εαυτός του. Οριζόντιο δοκάρι στο 82' από τον Morata, με κεφαλιά! Από μπαλιά του Lichtsteiner. Και εκεί που φαινόταν ότι το ματς πήγαινε για την ισοπαλία, στην εξέλιξη του κόρνερ, φοβερό σουτ του Bonucci και 3-2! Στο 88' κόκκινη κάρτα για τον Manolas αλλά (δεν του πήγαινε του Rocchi να αφήσει τη Juve με 11) και για τον Morata!... Στις καθυστερήσεις ο Rocchi κόντεψε να αποβάλει και τον Tevez! Αλλά είχε κάνει λάθος την κάρτα: Έβαλε ξανά μέσα την κόκκινη και έβγαλε την κίτρινη... Καθοριστικός στο τέλος ο Bonucci αποτρέποντας την ισοφάριση από τον Destro.
Οι τέσσερις φάσεις-πέναλτυ δικαιώνουν τη νίκη της Juve
(update) Έχοντας δει σχεδόν όλες τις moviole των καναλιών, έχοντας ακούσει τους διαιτητές που σχολίαζαν τις φάσεις, συνοψίζω την άποψή μου: Πέnαλτυ (και επομένως κόκκινη για Holebas, Roma με 10 από το 10') στην ανατροπή του Marchisio. Δεν θα σφύριζα το πέναλτυ στον Maicon (προστατεύει το πρόσωπό του, ακριβώς όπως ο Pepe όταν έδωσαν το πέναλτυ στη Roma σε βάρος μας το 2010). Δεν είναι πέναλτυ για τον Totti (που έχει κάνει φάουλ) -ο διαιτητής έπρεπε να κάνει παρατηρήσεις στους δυο και να διατάξει επανάληψη. Κανονικό το πέναλτυ στην ανατροπή του Pogba. Στο γκολ του Bonucci, πέραν του με τους νέους κανονισμούς Uefa το γκολ είναι κανονικό, ο Vidal (σε θέση παθητικού οφσάιντ) επηρρεάζει την οπτική του τερματοφύλακα λιγότερο από τους δυο αμυντικούς της Roma που είναι μπροστά στομ τερματοφύλακα). Άρα, ακόμα και με τα επεισόδια, η νίκη είναι καθαρή.
Νέο ρεκόρ: 22η συνεχόμενη νίκη

22η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τη Juve (ποτέ πριν στη Serie A). Έξι νίκες σε έξι παιχνίδια. 18 βαθμοί (13-2 τα γκολ) έναντι 15 της Roma (11-4) και 14 της Sampdoria (η μόνη αήττητη μαζί με τη Juve). Πρώτος σκόρερ campionato ο Tevez (βραβεύτηκε ως MVP του μήνα πριν το παιχνίδι) με 6 γκολ. "Δείξαμε ότι στην Ιταλία είμαστε οι πιο δυνατοί απ' όλους", δήλωσε αμέσως μετά το παιχνίδι ο Bonucci. "Χάσαμε και εξαιτίας των λαθών μας", αναγνώρισε ο Garcia που πέραξε την αιχμή του: "στο Τορίνο την περιοχή την έχουν στα 17 μ." -θα παίρνει παράδειγμα από το Olimpico της Ρώμης. Πάντως, είναι φανερό ότι η Roma θα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος (αρκεί να παίζει περισσότερο μπάλα, που ξέρει να παίζει, και να παίζει λιγότερο ξύλο, που επίσης ξέρει να παίζει) και ότι η Juve χρειάζεται ακόμα δουλειά και βελτίωση.

Χθες πάντως, η Roma είχε την κατοχή μπάλας (56%) αλλά η Juve είχε 20 σουτ προς την εστία έναντι 8 της Roma (5-2 προς την εστία)

Πρωτιά με πιο απαιτητικό πρόγραμμα

Όσο και να είπαν, το Juventus Stadium
δεν έπεσε με το γκολ του Bonucci
Η πρωτιά της Juve μετά από 6 αγωνιστικές, έρχεται ως συνέπεια ενός σχετικά πιο απαιτητικού προγράμματος καθώς η Madama πέρασε νικηφόρα από τρεις πιο απαιτητικές έδρες (Meazza, 1-0 τη Milan, Atleti Azzurri d'Italia, 3-0 την Atalanta, Bentegodi, 1-0 το Chievo Verona) ενώ η Roma είχε πάρει τους 6 εκτός έδρας βαθμούς από Empoli και Parma. Πιο απαιτητικό και το εντός έδρας πρόγραμμα των bianconeri: Νίκες με τη φορμαρισμένη Udinese (2-0), την Cesena (3-0) και τη Roma ενώ οι giallorossi έχουν κερδίσει εντός έδρας τη σβηστή ακόμα για φέτος Fiorentina, το Cagliari και την Hellas Verona.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι η αποψη σου για τα 3 πεναλντυ? μπορεις να μου πεις με βαση τον κανονισμο και αυτα που ειδες?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ανώνυμε, ήδη μέσα στο αρχικό κείμενο υπήρχε σχολιασμός για τις 4 (και όχι 3) φάσεις-πέναλτυ. Έβαλα όμως και μια σύνοψη αργότερα, αφού είδε τις moviole, είδα, διάβασα και έκανε τις συγκρίσεις.