Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Διαλύει ολα τα ρεκόρ η Juve του Conte

Με το 4-1 στο Sant'Elia,11η συνεχόμενη νίκη, 52 βαθμοί στον πρώτο γύρο (όσο η Juve του Capello) και πάντα +8 από τη Roma, +10 από τη Napoli. +30 από τη Milan την οποία βύθισε ο κατά 50% juventino, Domenico Berardi με τέσσερα γκολ!
"H Juve ξαναγράφει την ιστορία" επισημαίνει -δικαίως- το επίσημο site της ομάδας
Με ένα εντυπωσιακό ποσοστό εκτός έδρας νικών (80%, 8 στα 10 έως τώρα παιχνίδια), η Juve δεν διαλύει μόνον τα ρεκόρ στην Ιταλία (όπως είχα γράψει ήδη από το Νοέμβριο) αλλά προηγείται και στην Ευρώπη: Αν κοιτάξουμε τα ποσοστά εκτός έδρας νικών, ακολουθεί η Atletico Madrid με 77,7%, μετά έρχεται η Bayern (71,4%) και ακολουθούν Barcelona, Arsenal, Chelsea με 70%.
"Ήταν ώρα... συγγνώμη για την
καθυστέρηση! 11η νίκη!! Αυτή είναι
JUVE!!!": το πρώτο tweet του
Marchisio μετά το παιχνίδι

Δυνατός αντίπαλος το Cagliari (κάτι που ήταν ήδη γνωστό), έπαιξε μπάλα όσο άντεξε, προηγήθηκε χάρη σε αμυντική αβλεψία (και ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε αλλά αυτό που μετράει είναι τα λάθη), ισοφάρισε μετά από 10' με το Llorente μετά από άσιστ του Lichsteneir και είδε τον Buffon να σώζει την κατάσταση με μια εντυπωσιακή ενστικτώδη απόκρουση. Και αφού οι παίχτες τα άκουσαν από τον Conte στο ημίχρονο (χωρίς άμεση βελτίωση, πάντως), με την είσοδο του Marchisio πήρε το προβάδισμα (πρώτο γκολ του Principino φέτος) για να καθαρίσει αμέσως μετά με Llorente (έφτασε τα 7 γκολ), πάλι σε άσιστ του Lichsteiner που στο τέλος επιβραβεύτηκε γράφοντας το 4-1. Με τέτοιες νίκες σε τέτοια γήπεδα παίρνονται τα πρωταθλήματα.

Το καλύτερο: ο Marotta που -με τον David Moyes της Manchester United να δίνει το παρών στις εξέδρες του Sant'Elia- δηλώνει ότι έρχεται η ανανέωση για τον Pirlo, αρνείται τον Pogba στην Psg και ξεκαθαρίζει ότι η Juve θέλει να ενισχυθεί, δεν είναι ομάδα που πουλάει.

Ρεκόρ και ο Berardi: έβαλε 4 στη Milan

(Update) Δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μέρα των ρεκόρ ο Domenico Berardi: έβαλε 4 στη Milan δίνοντας, με 4-3, τη νίκη στο Sassuolo του απ' όπου αναμένεται να φύγει το καλοκαίρι για να έρθει στη Juve για την οποία τον έχει κλείσει ήδη ο Marotta (που κάποιοι εξακολουθούν να βρίζουν) αποκτώντας το 50%. Με τα σημερινά 4 γκολ ο Berardi -ο πρώτος στην ιστορία που βάζει 4 γκολ στη Milan σε ένα παιχνίδι- έφτασε τον Tevez στη δεύτερη θέση των σκόρερ με 11 γκολ.

Πηγές: Juventus.com (φωτό), Antonio Corsa, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: