Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

#SalutatelaCapolista, οριστικά!!!

Το 2-0, χωρίς την άμυνα μας, στο Livorno έφερε την 5η συνεχόμενη νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ και την πρώτη θέση που, μετά το Roma-Cagliari 0-0 της Δευτέρας έγινε οριστικό. Πάμε για το 32ο scudetto!!!
Τα γκολ των Llorente και Tevez (σε άσιστ του Ισπανού) δίνουν στη Juve "αέρα" 6 βαθμών επί της Napoli  μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα των partenopei από την Parma. Και, βέβαια, μια πρωτιά με δυο βαθμούς διαφορά, μέχρι να παίξει αύριο βράδυ (με το άγχος, πλέον, όλο δικό της) η Roma με το Cagliari.
Το δημοσίευμα στο
Mediaset...

Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την αποφασιστικότητα της ομάδας που έπαιξε χωρίς τη βασική της άμυνα (ο Vidal έδειξε την αξία του και στην άμυνα) όπως και τη συνεχή πρόοδο στη συνεννόηση Llorente-Tevez, του διδύμου που το καλοκαίρι χλευαζόταν ως "ο όμορφος" και "ο υπέρβαρος"... Το Mediaset που έβλεπε προβλήματα τον Αύγουστο και σχεδόν χλεύαζε τον Ισπανό, τώρα, μετά το ματς, έφτασε στο άλλο άκρο της υπερβολής παρομοιάζοντας τον γκολ του Llorente με εκείνα του Van Basten... Την έχουμε ξαναδεί τη δημοσιογραφική ελαφρότητα: είναι τόση που θα πρέπει να μην μας κανει πια εντύπωση. Και, κυρίως, δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει.

Μετά το στραβοπάτημα στη Φλωρεντία (όλο και περισσότερο φαίνεται πως εκείνη η απίστευτη ανατροπή ήρθε γιατί οι bianconeri είχαν ήδη το μυαλό στην Ευρώπη), 5η νίκη στη σειρά χωρίς ο (500 παρουσίες στην A) Buffon να δεχθεί γκολ εδώ και 459' παιχνιδιού. Και έπειτα, ήρθε και ένα νέο ρεκόρ για τη νέα εποχή Juve: 34 βαθμοί σε 13 ματς, 2 περισσότεροι από πέρυσι. Οι απαντήσεις, για άλλη μια φορά, δίνονται στο γήπεδο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε περιστασιακά, ούτε βάσει των συναισθηματικών αντιδράσεων που συχνά οδηγούν ακόμα και τους φιλάθλους στο μηδενισμό της προσπάθειας που γίνεται. Η Juve απαντά, πάντα με σοβαρή δουλειά και μέθοδο (μέθοδο Antonio Conte).

Καλή δουλειά από Marotta-Paratici

Να κρατήσουμε απ' αυτή την αγωνιστική το 7ο γκολ (με μόλις 674 λεπτά παιχνιδιού) του
Domenico Berardi (αλλά και εκείνο του Zaza) με τη Sassuolo -το δίδυμο Marotta-Paratici δείχνει ότι στο μεταγραφικό επίπεδο δουλεύει με προοπτική και επενδύει καλά. Τόσο από καθαρά τεχνική- ποδοσφαιρική σκοπιά όσο και από οικονομική. Το να καταφέρνεις να ψωνίζεις τζάμπα ή φτηνά (Pirlo, Pogba, Vidal) είναι εξίσου σημαντικό με το μεγάλωμα ταλέντων στα νεανικά σου τμήματα ή, την ανακάλυψη πιτσιρικάδων με μέλλον σε άλλους συλλόγους. Τα κρατάς παρκαρισμένα σε άλλους συλλόγους όπου μπορούν να παίξουν πολύ περισσότερο απ' όσο θα έπαιζαν στη γεμάτη πρωταθλητές Juve, και όταν έρθει η ώρα, είτε έχεις ένα νέο πρωταθλητή για το δικό σου μέλλον ή έχεις μια καλή πηγή εσόδων πουλώντας -κάτι που είναι εξίσου σημαντικό- αν θεωρείς ότι δεν σου κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: