Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο Conte, αυτή είναι η Juve

Άρθρο του Nino Ori από το ju29ro.com που εξηγεί υπέροχα ποιοί είμαστε
Η φωτογραφία είναι από το Livorno-Juventus 0-2 και αντιπροσωπεύει καλύτερα απ' ο,τιδήποτε την αξία και τη δύναμη της ομάδας και τη νοοτροπία αυτού που την καθοδηγεί. Την ώρα που, δικαίως, τα παιδιά πανηγυρίζουν, ο Conte σκέφτεται ήδη την επόμενη στιγμή, τον επόμενο στόχο. Αυτός είναι ο Conte. Ο σωστός άνθρωπος για τη Juve.

Στη Juve έτσι σκεφτόμαστε. Πανηγυρίζουμε για μια στιγμή και έπειτα ξαναπιάνουμε δουλειά προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον επόμενο πανηγυρισμό. Στη Juve δουλεύουμε, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι τα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα μόνον της δουλειάς που έχουμε κάνει.

Η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε μας και τους άλλους; Οι άλλοι, όταν νικάνε είναι επειδή είναι οι πιο δυνατοί. Όταν χάνουν είναι πάντα εξ αιτίας εξωτερικών παραγόντων: διαιτητές, συνωμοσίες, η-Juve-που-κλέβει και διάφορες άλλες μαλακίες. Εμείς ξέρουμε καλά ότι το να νικήσουμε ή να φτάσουμε έβδομοι εξαρτάται πάντα και πάντως μόνον από μας.

Γι' αυτό, οι άλλοι, έχοντας ένα βολικό άλλοθι για τις ήττες τους, δεν προσπαθούν να βελτιωθούν... και αν δεν δουλεύεις για να βελτιωθείς, σπάνια κερδίζεις.

Ενώ εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ήττες μας και αναγνωρίζουμε την αξία των νικών μας. Γνωρίζουμε πως όλα εξαρτώνται από το πόσο και πώς δουλεύουμε και όχι από ποιος ξέρει ποιές εξωτερικές συνωμοσίες. Και επομένως κερδίζουμε τα διπλά από τους άλλους.

Η επιτυχία δεν θέλει εξηγήσεις, η αποτυχία δεν επιδέχεται δικαιολογίες.

Μακροζωία στην ψυχολογία θύματος των άλλων -είναι, μαζί με τη δουλειά μας, μεταξύ των εγγυήσεων των νικών μας.

Πηγή: ju29ro.com

2 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Εξαιρετικό άρθρο, πραγματικά αντικατοπτρίζει τι εστί Γιουβέντους!

Ανώνυμος είπε...

Gobbo καλώς ήρθες ξανά.

Ρήγας