Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αγωγή Moggi κατά Inter, Telecom, Pirelli

Σε αντίθεση με το club του Moratti, De Santis, οι αρχιδιαιτητές Bergamo, Pairetto και άλλοι τρεις πρώην διαιτητές, παραιτήθηκαν από την παραγραφή για να αποδείξουν την αθωότητά τους
Εν αναμονή της ποινικής δίκης για την Calciopoli στο εφετείο της Νάπολι, η οποία αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου αφού πρώτα οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες διαιτητές -σε αντίθεση με ό,τι έκανε η Inter- δήλωσαν ότι παραιτούνται από την παραγραφή, ο Luciano Moggi, δια της συνηγόρου του έκανε γνωστό ότι καταθέτει αγωγή κατά Inter, Telecom, Pirelli.

Αίτημα για ακρόαση νέων τηλεφωνημάτων

Στην αίθουσα 316 του έκτου τμήματος του εφετείου της Νάπολι, η πρόεδρος Silvana Gentile, και οι δικαστές Roberto Donatello και Cinzia Apicella προετοιμάζονται για μια σύντομη διαδικασία καθώς οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βρίσκονται στο όριο της παραγραφής. Οπότε ένιωσαν μια κάποια έκπληξη ακούγοντας τον πρώην διαιτητή Massimo De Santis, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ένα έτος και 11 μήνες, να δηλώνει ότι παραιτείται της παραγραφής προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. Ίδια στάση από τους πρώην διαιτητές Racalbuto, Dattilo, Bertini και τους πρώην αρχιδιαιτητές Bergamo και Pairetto. Μια επιλογή αντιδιαμετρικά αντίθετη σε αυτή της Inter... Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για την ακρόαση και νέων τηλεφωνημάτων -απ' αυτά που είχαν "χαθεί" στην αθλητική δίκη. Πάντως, λειτουργεί υπέρ τους το γεγονός ότι δημιουργήθηκε δεδικασμένο στη συντετμημένη διαδικασία, όπου η ακρόαση νέων τηλεφωνημάτων οδήγησε στην απαλλαγή κατηγορουμένων. Εισαγγελέας στη δίκη, ο Antonio Ricci.

Με δεδομένη τη διακοπή για το καλοκαίρι και την επανέναρξη της δίκης το Σεπτέμβριο, υπολογίζεται να υπάρξει ετυμηγορία γύρω στα Χριστούγεννα (η πορεία των προσφυγών και οι κινήσεις της Juventus, εδώ).

Aναγνωρίστηκε η υπαιτιότητα της Inter στις παρακολουθήσεις
στη δίκη για την αγωγή Bergamo, Racalbuto, Fabiani, Reuca


Μετά τους Paolo Bergamo, Salvatore Racalbuto και Mariano Fabiani (συν ο Nestore Reuca, σύζυγος της Maria Grazia Fazi), και ο Luciano Moggi περνά στην αντεπίθεση κατά της Inter, της Pirelli, της Telecom και της Polis d'Istinto για τις παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος του (τηλεφωνικές, προσωπικές αλλά και τραπεζικών λογαριασμών) που έλαβαν χώρα το 2003 και έγιναν γνωστές κατά τη δίκη της Telecom.-παρακολουθήσεις που δεν έβγαλαν κάτι σε βάρος του ίδιου και της Juventus που επίσης ήταν υπό παρακολούθηση.

Σημειωτέον ότι μόλις προχθές Bergamo, Fabiani, Racalbuto και Reuca πέτυχαν μια πρώτη νίκη σε βάρος του club του Moratti στο δικαστήριο της Φλωρεντίας όπου ο δικαστής Minitti αναγνώρισε την υπαιτιότητα των Inter, Telecom, Pirelli, Polis d'Istinto και απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων εταιρειών τόσο όσον αφορά την έδρα της δίκης όσο και σχετικά με την παραγραφή που αναγνωρίστηκε ότι ξεκινά όχι από την ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος αλλά απ' όταν αυτό έγινε γνωστό.

Ο δικαστής, όπως δήλωσε στο Tuttosport η συνήγορος των τεσσάρων αλλά και του Moggi, Silvia Morescanti πρότεινε συμβιβασμό με αποζημίωση των πελατών του -πρόταση που θα αξιολογηθεί ως τις 4 Δεκεμβρίου οπότε το δικαστήριο θα εκδώσει την οριστική του ετυμηγορία. Αν δεν αποδεχθούν οι τέσσερις το συμβιβασμό, ο δικαστής θα αξιολογήσει τη ζημία, αφού ακούσει και τους μάρτυρες. Η Morescanti δεν θέλησε να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης που προτάθηκε ("no comment" ήταν η απάντησή της στην ερώτηση του Guido Vaciago του Tuttosport).

Η Morescanti αποκάλυψε ότι ο Luciano Moggi δεν θα μπει σε αυτή τη δίκη αλλά της έδωσε εντολή για μια ξεχωριστή αγωγή που θα οδηγήσει σε μια δίκη "παρόμοια, παράλληλη" με του Bergamo και των άλλων.

Πηγή: Tuttosport

2 σχόλια:

JUVENTUS CONTRO TUTTI είπε...

καλησπέρα Gobbo,πολύ καλό άρθρο,αλλά τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η δίκη για την δικιά μας δικαίωση ?
Σε τι φάση είναι η επιστροφή των τίτλων που μας έκλεψαν το 2006 ?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δες εδώ για τη συνολική πορεία των δικών. Θετική έκβαση για τον Moggi, θα χρησιμοποιηθεί από τους δικηγόρους και στην έφεσή του στην calciopoli/farsopoli και από εκεί και πέρα θα είναι ένα σημαντικό όπλο για την αναθεώρηση της αθλητικής δίκης (άρθρο 39) μέσω της οποίας μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τα scudetti.

(συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ήμου εκτός και δεν είχα συνδεθεί για πολλές μέρες)