Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Μακρά η πορεία των δικαστικών προσφυγών

Οι φίλαθλοι χρειάζεται να κάνουμε υπομονή καθώς οι προθεσμίες πάνε μακριά και η ίδια η Juve περιμένει την καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσει τα νομικά όπλα που έχει μετά την αθώωσή της
Στις 17 Ιουνίου 2014 ορίστηκε η συζήτηση, στο Εφετείο της Ρώμης, της προσφυγής που είχε καταθέσει η Juventus το Φεβρουάριο 2012 κατά της απόφασης του Εθνικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό (Tnas) να μην αποφασίσει και να αυτοανακηρυχθεί αναρμόδιο για την ακύρωση του scudetto 2006 (του 29ου δηλαδή) που απονεμήθηκε στα χαρτιά στην Inter. Η απόφαση είχε έρθει να επικυρώσει τη στάση της Ομοσπονδίας που επίσης είχε αυτοανακηρυχθεί αναρμόδια για την υπόθεση. Με βάση το χρόνο εκδίκασης που ορίστηκε, είναι πιθανόν η δίκη να γίνει αφού έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολι, γεγονός που ευνοεί τη Juve.

Όσον αφορά την προσφυγή στο Διοικητικό δικαστήριο του Lazio (Tar), αυτή που εμπεριέχει την αίτηση αποζημίωσης 444 εκ. μετά την αθώωση της Juve στη Νάπολι (εκεί που το σκεπτικό λέει σαφώς πως δεν αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα 2004-2005) και η οποία κατατέθηκε το 2011, δεν έχει προκύπτει να οριστεί ακόμη δικάσιμος. Αλλά ούτε η Juventus δείχνει να βιάζεται καθώς ούτως ή άλλως η προσφυγή λειτουργεί ως μοχλός πίεσης (πόσο μάλλον που έχει σημαντικά στοιχεία για τα οποία θα επανέλθουμε, άλλωστε σε αυτά θα προσανατολιστεί το blog) και επιπλέον ο σύλλογος αναμένει να τελεσιδικήσουν οι ποινικές υποθέσεις, τόσο όσον αφορά την ίδια αλλά και όσον αφορά τις εφέσεις Giraudo και Moggi οι οποίοι παραμένουν καταδικασμένοι οπότε θα ήταν αυτογκόλ να πας στη "μητέρα όλων των δικών" χωρίς να έχει καθαρίσει υπέρ σου η εικόνα, όσο περισσότερο γίνεται. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, αλλά και επειδή οι αθλητικοί δικαστές και εισαγγελείς παραμένουν εκείνοι του 2006, δεν έχει κατατεθεί ακόμα η προσφυγή στην αθλητική δικαιοσύνη με βάση το άρθρο 39 που επιτρέπει την αναθεώρηση αμετάκλητων αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης, εν προκειμένω της δίκης της farsopoli. Αυτό το χαρτί -που δεν υπόκειται σε παραγραφή- θα το χρησιμοποιήσει στην ώρα του η Juventus, και αυτό είναι κάτι που ο Andrea Agnelli το είχε υποδείξει δημόσια.

Πηγή: blog.ju29ro.com

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αυτό που συνέβη απόψε στη Siena δείχνει σε όλους τι συμβαίνει και ποιος λερώνει το πρωτάθλημα

Παναγιώτης είπε...

Καλά αυτό που έγινε με τη Μίλαν ήταν απλά αναμενόμενο. Ακόμα και στο σημείο που έγινε (για να πληρωθούν και όλοι στο live). Όσοι έχουν μάτια βλέπουν... Από εκεί και πέρα η μάχη των δικαστηρίων προβλέπω να τραβάει για αρκετά χρόνια ακόμα.