Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Juventus-Bologna 2-1. Giaccherini στο 90' και πρόκριση στην παράταση με Marchisio

Ευρύτατο turnover, ευκαιρία στο 42' με Quagliarella, Sorensen, αφού νωρίτερα είχε επέμβει ο Storari... Ευκαιρίες Krasic και, πολλές, του Del Piero (που ξεσήκωσε την εξέδρα) στο δεύτερο μέρος αλλά χρειάστηκαν και δυο επεμβάσεις του Storari... Ήρωας της Bologna o Agliardi, στο 90' νικήθηκε απ' το Giaccherini. Ισοφάριση στο 96' (κεφαλιά από κόρνερ)! Με 10 η Bologna στην παράταση λόγω τραυματισμού του Pulzetti και εξάντλησης των αλλαγών. Γκολ πρόκριση του Marchisio στο 103' από πάσα του Elia. O Agliardi κράτησε όρθια τη Bologna.

(Update 17/12) Highlights από το Juventus.com

JUVENTUS-BOLOGNA 2-1
Τέρματα: 90' Giaccherini, 103' Marchisio - 96' Raggi
Κίτρινες κάρτες: 55' Bonucci, 94' Pazienza (J) - 9' Loria, 59' Raggi, 62' Taider, 94' Acquafresca (B)
Διαιτητής: Sebastiano Peruzzo (Schio). Επόπτες: Gianluca Vuoto (Livorno), Fabio Pietro Galloni (Lodi). Τέταρτος διαιτητής: Marco Guida (Torre Annunziata).

JUVENTUS: 30 Storari, 33 Sorensen, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 11 De Ceglie, 34 Marrone (79' 8 Marchisio), 5 Pazienza, 24 Giaccherini, 27 Krasic (65' 17 Elia), 18 Quagliarella (68' 28 Estigarribia), 10 Del Piero. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 3 Chiellini, 7 Pepe, 20 Toni.
Προπονητής: Antonio Conte.
BOLOGNA: 25 Agliardi, 8 Garics (56' 3 Morleo), 84 Raggi, 51 Loria, 75 Crespo, 13 Pulzetti, 6 Taider, 15 Perez (65' 4 Krhin), 77 Gimenez (84' 7 Paponi), 99 Acquafresca, 17 Vantaggiato. Αναπληρωματικοί: 44 Lombardi, 90 Portanova, 14 Casini, 88 Coda.
Προπονητής: Stefano Pioli.
Conte: τιμή στη Bologna και στον
τερματοφύλακά της. Γ
ια μας μετράει αυτό το Κύπελλο.
Εγκώμια για Giaccherini
ο οποίος τονίζει: πρέπει να βελτιωθώ ακόμα πολύ


(Update) "Ειλικρινά, με στεναχώρησε να δεχθούμε γκολ στο 95', αναγκαστήκαμε να κάνουμε και άλλες θυσίες", σχολίσε μετά το ματς ο Conte που τόνισε ότι "τιμά τη Bologna που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, τιμή κυρίως για τον τερματοφύλακά της που έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις. Είμαι πάντως ικανοποιημένος γιατί για μας αυτό το Κύπελλο μετράει". Ο mister απάντησε στη Rai ότι πήρε "καλές απαντήσεις από όσους παίζουν λιγότερο, η διαθεσιμότητα των παιδιών είναι πάντα το πιο όμορφο πράγμα". Όσον αφορά τον Giaccherini, που τον έδειξε στην εξέδρα, ο Conte εξήγησε πως "είναι το υπόδειγμα παίχτη που έκανε στην επαρχία, τον θελήσαμε πάρα πολύ, αξίζει τη Juve και το απέδειξε και απόψε".
(Update 3) Γιορτάζοντας την 200η του εμφάνιση ως επαγγελματίας με το πρώτο του γκολ in bianconero, o Giaccherini (που δεν έκρυψε ότι "θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο") δήλωσε "χαρούμενος για τα λόγια του mister, αλλά πρέπει να βελτιωθώ ακόμα πολύ. Δουλεύω σκληρά μέσα στη βδομάδα για να βρω λίγο χώρο, αν και δεν είναι τόσο εύκολο με τόσους πρωταθλητές μπροστά μου. Όταν καλούμαι, όμως, προσπαθώ να δώσω το μάξιμουμ", είπε και αναγνώρισε ότι ήδη άρχισαν να σκέφτονται τη Roma: "θα είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό όπως και τα άλλα δυο που μας περιμένουν ως την παύση των γιορτών".

Τι βραδιά για τον Pioli το ...1985

(Update 2) Τώρα που τελείωσε το ματς, ας θυμηθούμε και τον Stefano Pioli, τον προπονητή της Bologna που μας δυσκόλεψε: ένα τέτοιο βράδυ, 8 Δεκεμβρίου 1985, έχοντας παίξει παράταση, σήκωνε το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη Juventus: είχε μπει αλλαγή του μεγάλου Gaetano Scirea (αναλυτικά εδώ και με βίντεο). Δεν μας δυσκόλεψε τυχαία ο άνθρωπος...
Εν αναμονή του Roma-Fiorentina
για να μάθει η Juve τον αντίπαλό της

Το Roma-Fiorentina της 11ης Ιανουαρίου περιμένει πλέον η Juventus για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της, στα προημιτελικά. Τα υπόλοιπα ματς της φάσης των "16":
  • Palermo-Siena την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου (update 13/12: έληξε 4-4 στην παράταση, 3-3 στο κανονικό ματς, πέρασε η Siena στα πέναλτυ)
  • Lazio-Verona την Τρίτη 10 Ιανουαρίου (update 10/1: έληξε 3-2, προκρίθηκε η Lazio)
  • Udinese-Chievo την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου (update 11/1): αποκλείσθηκε η Udinese (1-2)
  • Napoli-Cesena την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου (update 12/1): πρόκριση με 2-1 της Napoli.
  • Milan-Novara την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου (update 18/1): 2-1 στην παράταση η Milan.
  • Inter-Genoa την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου (update 19/1): 2-1 νίκησε η Inter.

7 σχόλια:

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Αι σικανανι αγανακτησα!!!!
Οσες ενστασεις και αντιρρησεις ειχα για τις επιλογες του Κοντε φυγανε!
Τι θες Κρασιτς εντεκαδα?
Τι θες Ελια εντεκαδα?
Τι θες Κουαλιαρελα εντεκαδα?
Παγκοεξεδρα μπας και συνελθετε και παρετε το 1/100000000 της θελησης και της ορεξης(για ταλεντο ασχολιαστο) του 38χρονου υπερανθρωπου και υπερπαικταρα!
Ενα μονιμο μιζερο και ηττοπαθες βλεμμα σε ανθρωπους 24-27-28 χρονων ειναι οτι χειροτερο αντι να μπαινουν και να μασανε σιδερα!
+1 στον τζακερινι για την σημερινη εμφανιση του και την γκολαρα του!
Τρομακτικη βελτιωση μαρκισιο και οταν κατα το 2020 αποσυρθει ο τζιτζι χαλαλι το περιβραχιονιο!
Οι διαιτητες μπορουν να πανε να αυτοκτονησουν που εκτος του κατς που αφησαν ακυρωσαν μαγικο γκολ!
Συνεχιζουμε......

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μια μικρή ένσταση για Quaglia (δεν θα τον έβαζα σε ίση μοίρα με Krasic, Elia) κατα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πολύ καλύτερος ο Elia του Krasic, τη κουράζει πολύ την μπάλα ο Milos...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ναι αλλά δεν είναι (ακόμα;!) στο επίπεδο που χρειάζεται ο Conte και η ομάδα

Un Gobbo ad Atene είπε...

Να μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο από το Vecchiasignora.com: η πιο μεγάλη νίκη για τη Juve του Conte είναι ότι κουβάλησε τόσο κόσμο στο γήπεδο για ένα παιχνίδι Κυπέλλου στη φάση των "16" (πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια σε 4 μέρες)

Σωτήρης είπε...

O Marchisio μετατρέπεται σε έναν match winner!Αυτό μετράει διπλά επειδή προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.Μπράβο και στον Conte που έκανε τις κατάλληλες αλλαγές αλλά και στον Μεγάλο Del Piero που μπορεί τα πόδια πια να μην τον ακούν όπως παλιά αλλά το λέει η καρδιά του!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο Del Piero μπορεί αν μην αντέχει να παίξει συνεχή 90λεπτακάθε βδομάδα στους ρυθμούς που τρέχει η ομάδα αλλά τα χθεσινά 120' τα έβγαλε κανονικά και ό,τι του στερεί σε ταχύτητα η ηλικία, του το επιστρέφει σε ποδοσφαιρική ευφυϊα, τοποθέτηση στο γήπεδο και τεχνική που του περισσεύει και για πούλημα.