Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Fallimento cannibalico (Κανιβαλική αποτυχία)

Πριν τον Suarez, ήταν ο Prandelli -υπέβαλε παραίτηση μαζί με τον Abete, επιτέλους!- αυτός που κανιβάλισε την Italia. Τουλάχιστον ο αποκλεισμός μας απελευθέρωσε!!!
Το πρωτοσέλιδο του Tuttosport φέρνει την πρώτη θετική είδηση για την Figc και την Εθνική

Όταν χάνεις από την Costa Rica χωρίς να δημιουργήσεις ευκαιρίες και δεν καταφέρνεις να κάνεις ούτε μια ευκαιρία (με ποιους επιθετικούς και κυρίως, με ποιο τρόπο ανάπτυξης;) με την Ουρουγουάη, στο παιχνίδι όπου κυνηγάς δυο αποτελέσματα στα τρία, δεν μπορείς να επικαλείσαι την άθλια διαιτησία του Moreno για την κόκκινη στον Marchisio που το πολύ να ήταν κίτρινη ("στην εποχή μου οι κόκκινες κάρτες ήταν σοβαρό πράγμα" έγραψε στο twitter ο Montero) και για τη δαγκωματιά του Suarez στον Chiellini που άφησε ατιμώρητη ακριβώς πριν το γκολ.

Τα δόντια του Suarez
στον ώμο του Chiellini
Superman o Buffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci κράτησαν την άμυνα (και ο Chiello κατέληξε... επιθετικός αφού ο Prandelli δεν είχε άλλους), θετικός ο Marchisio όσο έμεινε στο γήπεδο. Και ο Pirlo είναι πάντα ο Pirlo αλλά τι να κάνει όταν κανείς δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τις μπαλιές του -ευτυχώς που πουλήσαμε εγκαίρως τον Immobile γιατί με τις μπαλιές του Pirlo που χαράμισε δεν θα μας έδιναν τίποτε οι γερμανοί (για να μην μιλήσουμε για τον κάκιστο Balotelli). Ο Prandelli θυμήθηκε το γκρουπ της Juventus στο κρίσιμο ματς και ήταν οι μόνοι που δεν πρόδωσαν την Squadra Azzurra. Οι υπόλοιπες επιλογές (με εξαίρεση τον Verratti), πολύ λίγες. Και αφορούν ακριβώς αυτές τις θέσεις για τις οποίες η Juve κυνηγά ξένους παίχτες -ή τους έχει ήδη, όπως συμβαίνει με τον Caceres...

Τώρα, οι διεθνείς μας θα σκεφτούν την προετοιμασία και η ποδοσφαιρική Ιταλία θα πρέπει να σκεφτεί επιτέλους πού οδήγησε τους Azzurri o Abete, η Figc και ο Prandelli. Και πού τους οδήγησε ο ιταλικός τύπος που παίζοντας κατά της Juve ξεκίνησε επιβάλλοντας τον Cassano και επέβαλε τον Paletta που, ευτυχώς, δεν στοίχισε... (Update) O Prandelli υπέβαλε παραίτηση. Το ίδιο και ο Abete!!! Μακάρι να γίνουν αποδεκτές. Τουλάχιστον ο αποκλεισμός έχει ένα κέρδος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: