Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Conte εξακολουθεί να δίνει μαθήματα...

Στους φιλάθλους, στον Capello, στους αντιπάλους...
Ο νόμος του "3" διατηρήθηκε στο Juventus Stadium: 3-1 επί του ChievoVerona -με Asamoah (17'), Marchisio (29") και Llorente (58') μετά το ατυχές αυτογκόλ του Caceres (51')- 12η νίκη στα 12 παιχνίδια εντός έδρας, 63 βαθμοί στους 72 διαθέσιμους, +9 επί της Roma μετά το βραδινό 3-0 επί της Sampdoria και αναμένοντας το εξ αναβολής ματς με την Parma.

Αλλά το παιχνίδι, θα το θυμόμαστε για τα άλλα μαθήματα που έδωσε ο Conte: το αγκάλιασμα στο Giovinco όταν τον είδε να πηγαίνει βρίζοντας προς τα αποδυτήρια -απαγορεύεται ρητώς, αν θυμάσθε...- εκνευρισμένος από τις αποδοκιμασίες μερίδας των φιλάθλων. "Αλίμονο σε όποιον πειράξει τους παίχτες μου", είπε τονίζοντας ότι είναι άδικη αυτή η συμπεριφορά. Έτσι είναι, ο προπονητής είναι και για να προπονεί και τους φιλάθλους!

Μάθημα δεύτερο, η απάντηση στην κριτική του Capello για την τιμωρία που επέβαλλε στην ομάδα μετά το 2-2 με την Hellas (λες και ο don Fabio δεν τιμωρούσε...): "Ας κοιτάξουν σπίτι τους" είπε στηλιτεύοντας τους "γκουρού" που "όταν μιλάνε πρέπει να το βουλώνουμε. Κάποοι ενοχλούνται γιατί ξεπερνάμε τις στατιστικές εκείνων των δυο χρόνων, 2005-2005. Εγώ θυμάμαι τη Juventus του Lippi και του Trapattoni, εκείνη του Capello νίκησε αλλά δεν την θυμάμαι για το παιχνίδι της", πέταξε την αιχμή του και επανέλαβε: "κέρδισε δυο scudetti αλλά κανείς δεν θυμάται κάτι εμβληματικό",  αν και ήταν σούπερ ομάδα, συμπλήρωσε χωρίς να αφήσει να πέσει κάτω ούτε η προβοκάτσια των δημοσιογράφων για την αφαίρεση των δυο τίτλων: "Ήταν μια μεγάλη μαλακία"!

12 σχόλια:

xristos tzam. είπε...

gobbo αυτο που γραφει σημερα η corrieredellosport για τον κοντε που και καλα αναιρει τα 2 πρωταθληματα υπαρχει περιπτωση εστω μια στο εκατομυριο να ισχυει? σε παρακαλω ανοιξε τους ματια γιατι κατι ελληνικα σαιτ παλι αρχισαν τα δικα τους! αυτο γραφει η corrieredellosport http://www.corrieredellosport.it/calcio/serie_a/juve/opinioni/2014/02/17-351088/Conte+con+una+parola+azzera+8+anni+di+battaglie k αυτο καποιο ελληνικο σαιτ http://www.tifosi.gr/serie-a/%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%BB/...... θα ηθελα να τοποθετηθεις επι του θεματος διοτι παλι διαπιστωνω για ακομα μια φορα τα μμε προσπαθουν να δημιουργησουν θμεα ενω δεν υπαρχει και να χαλασουν το κλιμα της ομαδας.....γραψε τι πραγματικα ισχυει για να τους το βουλωσω σε ολα τα σαιτ....υ.γ. σου εχω τυφλη εμπιστοσυνη για την juve se διαβαζω απο τα lexidia!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και που να δεις, xristos tzam. τι γράφει η σοβαρή Repubblica... Από χθες βράδυ βγάζουν τίτλους και προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα για κάτι που ο Conte έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια, όταν άλλοι δεν μιλάγανε: ότι η calciopoli είναι αδικία, μαλακία κλπ. κλπ. το έχει πει και ξαναπει. Το είπε και χθες όταν κατάλαβε που το ηγαίναν καθώς στις πρώτες του δηλώσεις στον Sky, εκεί που ειρωνεύτηκε τον Capello (όταν μιλάνε οι guru, εμείς το βουλώνουμε και λέμε "ναι αφέντη"), συνέχισε μιλώντας για την υπερομάδα "που πήρε δυο scudetti που ανακλήθηκαν αλλά δεν άφησε τίποτε ως παιχνίδι".

Όποιος τον άκουσε κατάλαβε πολύ καλά ότι ο Conte είχε στο νου πώς θα συγκρίνει τρόπους παιχνιδιού και έτσι, έδειξε ότι αναγνώριζε ότι κάποιος πήρε δυο scudetti (το "ανακλήθηκαν" ειπώθηκε για να δείξει για ποια και ποιού τα scudetti μιλάμε) αλλά δεν άφησε τίποτε πίσω του όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του -σε αυτόν ήθελε να σταθεί.

Τον άκουγα και δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό μου κάτι διαφορετικό από ότι λέμε και εμείς. Scudetti revocati λέω και εγώ για να συνεννοηθώ με τρίτους λοταν το θέμα που θίγω αφορά κάτι άλλο και όχι αυτά.

Υ.Γ. Συγγνώμη αλλά δεν θα γράψω αναλυτικά. Έχω πειστεί: όποιος δεν θέλει να καταλάβει δεν καταλαβαίνει, όποιος θέλει να τον τραβάνε από τη μύτη οι πληρωμενες πένες, θα τον τραβάνε. Απο χθες βράδυ, ξερνάω με τηλεοράσεις και ραδιόφωνα στην Ιταλία, δεν έχω πραγματικά καμία διάθεση να ασχοληθώ με τους φτηνούς αντιγραφείς τους στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ

Υ.Γ. 2 Η Inter πήρε τη νίκη με τη Fiorentina με ένα γκολ που ακόμα και παιδάκια βλέπουν ότι ήταν οφσάιντ και αφού δεν δόθηκαν πέναλτυ στη Viola που σήμερα θυμήθηκε ότι χάρη στους διαιτητές (έτσι, γενικά ακι αόριστα) κινδυνεύει να υποστεί οικονομική ζημιά χάνοντας το Cl (όπως πέρυσι με τη Milan, θυμίζω). Το ψιθύρισε ενώ αν είχαν σφυριχτεί ανάλογες φάσεις με εμάς θα ούρλιαζαν για "Juve που κλέβει" για μιας 30ετία. Ε Λοιπόν, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Στη Sampdoria δεν έδωσαν πέναλτυ στο 0-0, χθες. Κανείς δεν είπε κουβέντα. Όχι όπως γίνεται με εμάς που τον πατάς τον άλλον και σου λέει, ναι, ήσουν ανώτερος αλλά στο 2' μπορεί να έβαζα γκολ με πέναλτυ και επομένως μπορεί τα επόμενα 88' να μην με ασφαλτόστρωνες.

Γι' αυτό σου λέω, άξιοι της μοίρας τους, ξέρουν να φωνάζουν μόνον κατά της Juventus και δεν λένε τίποτε για όλους αυτούς που τους κλέβουν συστηματικά. Άξιοι της μοίρας τους. Καλά τα παθαίνουνν. Εμείς, ας κοιτάμε πώς θα νικάμε περνώντας πάνω από τα ερείπιά τους,πάνω από τους μηντιακούς πολέμους που μας στήνουν. Δεν ασχολούμαστε παρά μόνον με αυτό που είναι η μπάλα: το γήπεδο. ΕΚΕΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Υ.Γ. 3 Το έχω ξαναγράψει, δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ ή άλλος: ξέρω για τα lexidia αλλά δεν έγραφα εκεί. Μην κλέβω, δηλαδή, και τη δόξα άλλου!

Forza Juve, sempre e per sempre

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και όποιος θέλει να ακούσει τον Conte με τα αυτιά του, ας πάει εδώ και εδώ

kevez είπε...

Η στάση του Κόντε στις αποδοκομασίες για τον Τζοβίνκο ήταν πραγματικά εξαιρετική και έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι οι προπονητές σε τέτοια θέματα... το τονίζω αυτό γιατί υπάρχουν και προπονητές που σε κάθε στραβή προσπαθούν με έμμεσο τρόπο να υποτιμήσουν το υλικό που έχουν στη διάθεση τους. Σ' ο,τι αφορά το θέμα με τον Καπέλο, ξεκαθαρίζω οτι ο Καπέλο μου κάθεται στο λαιμό, παρόλα αυτά θεωρώ πως ο Κόντε δε θα έπρεπε να δίνει ιδιαίτερη σημασία σε κάθετι που λέγεται γύρω απ' την ομάδα. Σαφέστατα και δεν υπάρχει καμία αιχμή για τα 2 σκουντέτι(γελοιότητα ο,τι γράφεται και αναπαράγεται και γενικά το ότι στέκονται σε αυτό). Ο Κόντε έχει δείξει οτι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, αυτός είναι ο χαρακτήρας του, νομίζω όμως πως με αυτό τον τρόπο δίνει κι αρκετή τροφή για σχόλια σε διαφόρους.

Un Gobbo ad Atene είπε...

xristos tzam. έριξα μια ματιά στα link όπου με παρέπεμπες.

1. Η Corriere dello Sport έχει διευθυντή τον άνθρωπο που ως διευθυντής του Tuttosport άνοιξε πόλεμο στη Juve και ο οποίος ήταν υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport όταν στήθηκε η calciopoli.

2. Επειδή αυτή τη βλακεία, με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο γράφουν και άλλες φυλλάδες που πρωταγωνίστησαν στο στήσιμο της calciopoli), αναρωτιέμαι: αυτοί οι κύριοι πιστεύουν ότι θα ξανακοροϊδέψουν τον κόσμο και θα τον κάνουν να πιστέψει ότι οι -δικαστικές και νομικές- προσπάθειες της Juventus να πάρει πίσω τα δυο scudetti εξαρτώνται από οποιαδήποτε δήλωση οποιουδήποτε.

Πιστεύουν ότι υπάρχουν ανόητοι, δηλαδή, που θα πιστέψουν ότι η όποια δήλωση-εκτίμηση σας αυτή που αποδίδουν στον Conte (για την οικονομία της συζήτησης, ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι είναι όπως τη λένε) είναι ισχυρότερη από τις δικαστικές αποφάσεις που απαλλάσσουν τη Juve (και οι φυλλάδες τους δεν γράφουν ούτε με τεράστια γράμματα στην 1η σελίδα ούτε πουθενά) ή από τα τηλεφώνηματα του Facchetti, του Meani, του Galliani, που εμείς ακούσαμε με τα αυτιά μας και αυτοί αποφεύγουν να αναπαράξουν;

Πιστεύουν ότι θα πιστέψουμε τους επαγγελματίες ψευτες και όχι τα αυτιά μας; Μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους έχουν παρ' ότι η μάχη που έδωσαν οι juventini αυτά τα χρόνια στο web μεταστρέφοντας την κοινή γνώμη, θα έπρεπε να τους έχει διδάξει ότι πάνε απο τη μια ήττα στην άλλη. Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

P.S. Όπως βλέπεις, και εγώ γράφω calciopoli, γιατί αυτή είναι η θεσμικά αμαγνωρισμένη ορολογία.

tifosi.gr είπε...

Καλησπέρα σας

Επειδή έχει εμπλακεί το σάιτ μας στην κουβέντα σας –φυσικά και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα σε αυτό- αλλά επειδή δεχτήκαμε από εσάς ένα χαρακτηρισμό που δε μας αξίζει (αναφερόμαστε στο «φτηνούς αντιγραφείς τους στην Αθήνα») θα παρακαλούσαμε να ανακαλέσετε μέσω ενός νέο σχολίου καθώς μας προσβάλει και δε έχουμε δώσει καμία αφορμή για κάτι τέτοιο.

Το θέμα που ανέφερε ο παραπάνω αναγνώστης του blog σας και της σελίδας μας, δεν είναι η άποψή μας αλλά αυτό που γράφτηκε στην Ιταλία. Μεταφέροντας μια άποψη, αρέσει δεν αρέσει, απλά ενημερώνεις και δε σημαίνει πως υιοθετείς. Επειδή είμαστε πολύ προσεχτικοί σε τέτοια θέματα, γι’ αυτό αναφέραμε και το μέσο που γράφτηκε αλλά και ποιος το έγραψε, χωρίς να ακολουθήσει κάποιο δικό μας σχόλιο.

Στο tifosi.gr υπάρχει η στήλη με τα Αρθρα που αποτελεί την επίσημη πλευρά του σάιτ. Αν βρίσκατε εκεί κάτι που σας προσβάλει, θα δεχόμασταν οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική.

Το σάιτ δεν είναι οπαδικό αλλά είναι για οπαδούς. Και στην προκειμένη περίπτωση, οι οπαδοί της Γιουβέντους θα έπρεπε να γνωρίζουν τι γράφτηκε στην Ιταλία.

Με εκτίμηση
tifosi.gr

xristos tzam. είπε...

σε ευχαριστω πολυ gobbo για την τοποθετηση, φυσικα και δεν χρειαζεται να αναλυσεις κατι ειδικα στο θεμα farciopoli με οσα εχεις ανεβασει στο blog σου τα εχω διαβασει αναλυτικα τα παντα, ζω και αναπανεω για την δικαιωση μας και θελω να δω και τον πιο δυσπιστο να παραδεχτει και να καταλαβει τι εγινε.....περιμενω με ανυπομονησια την 17/6 για το δικαστηριο στο εφετειο της ρωμης....ως τοτε και οπως παντα φυσικα θα μας βλεπουν να πανηγυριζουμε νικες και τροπαια! οσο για τα lexidia ηταν ενα παλιο blog κοντα στο 2002 που το διαβαζα και νομισα οτι ησουν εσυ και απλα αλλαξες το ονομα του blog διοτι εμοιαζε σχεδον σε ολα με το δικο σου blog ακομη και στα χαλαρωτικα τραγουδια μετα απο νικες της ομαδας! forza juve finno alla morte!

Un Gobbo ad Atene είπε...

tifosi.gr

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟ "ΦΤΗΝΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ". Αν κοιτάξετε προσεχτικά, τον χαρακτηρισμό τον έγραψα στο σχόλιο των 5:38 ενώ τα link (μεταξύ των οποίων και αυτό που παραπέμπει σε σας) αναφέρω ότι τα κοίταξα στο κατοπινό σχόλιο των 6:14. Και εκεί, όμως, αναφέρομαι στον Corriere dello Sport και σε ιταλικές εδημερίδες, καμία νύξη σε σας.

Για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση, ξεκαθαρίζω κάτι που οι παλιοί αναγνώστες νομίζω ότι γνωρίζουν: Χαρακτηρισμοί όπως το "φτηνοί αντιγραφείς" αφορά διάφορους επαγγελματίες, κατά κανόνα μεγαλοδημοσιογράφους, έλληνες που αντιγράφουν, χωρίς να το σκεφτούν ή με πλήρη γνώση, τις "πληρωμένες πένες" της Ιταλίας που είναι αυτές οι οποίες με απασχολούν μιας και, όπως έχω γράψει και άλλοτε, μέσω της στρεβλής "ενημέρωσης" που δίνουν, κατευθύνουν τα media όλου του πλανήτη όσον αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο (πόσοι έλληνες, γάλλοι, άγγλοι, δανοί, ρώσοι ή αυστραλοί δημοσιογράφοι, κάθονται να δουν μια μια φάσεις σαν αυτές που αναφέρω σε προηγούμενο σχόλιο, με τη Samp ή την Inter;)

Το site σας το έχω επισκεφτεί ελάχιστες φορές στο παρελθόν μέσω του Gruppo Greco και σχημάτισα, αν έχει την παραμικρή σημασία, μια καλή άποψη. Δεν το διαβάζω όμως, ούτε το παρακολουθώ, όπως δεν διαβάζω και οποιοδήποτε ελληνικό site μιας και -θα συμφωνήσετε μαζί μου- θα ήταν μάλλον χαζό να διαβάζω μεταφράσεις όσων βλέπω, ακούω και διαβάζω από πρώτο χέρι.

Δεν είδα τι γράψατε αναλυτικά (μπήκα στο link σας, μετά το πρώτο σχόλιο ξαναλέω, είδα ότι αφορούσε Corriere και βγήκα αφού ήξερα το άρθρο -δεν μπήκα καν στο link του Corriere που άφησε ο xristos tzam. μιας και το γνώριζα) οπότε δεν έχω να πω τίποτε πέραν του ότι είναι αυτονόητη η θέση σας για το δικαίωμα των οπαδών της Juve να ενημερώνονται. Επαναλαμβάνω: το "φτηνοί αντιγραφείς" την πεποίθηση που σχημάτισα για έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους από κάτι ανοησίες που μάζευε και έδειχνε μια εποχή το Gruppo Greco συν κανά δυο αντίστοιχα πράγματα όπου με παραπέμπουν φίλοι στέλνοντάς μου link από μεγάλες ελληνικές εφημερίδες ή κανάλια.

tifosi.gr είπε...

Καλησπέρα και πάλι…

Ευχαριστούμε για την άμεση δημοσίευση του σχολίου μας και τη δική σας τοποθέτηση. Επειδή στο αρχικό σχόλιο υπήρχε μόνο το δικό μας (ελληνικό) λινκ, όπως καταλαβαίνετε ο χαρακτηρισμός μπορούσε να αναφέρεται σε εμάς. Γι’ αυτό ζητήσαμε ευγενικά τη διόρθωση. Μετά από όσα γράψατε, δεν υπάρχει κανένα θέμα από μέρους μας.

Φυσικά και έχει σημασία η γνώμη σας για το tifosi.gr.

Όπως φυσικά και συμφωνούμε πως τα διαβάζετε από πρώτο χέρι. Το γνωρίζουμε αυτό. Η σκέψη του tifosi.gr υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και όλο αυτό το διάστημα έχουμε «μελετήσει» και «παρακολουθήσει» κάθε ελληνικό blog ή σάιτ που ασχολείται με Ιταλία. Σας «γνωρίζουμε».

Ευχαριστούμε που έστω και μέσα από μια παρερμηνεία, τα είπαμε…

Με εκτίμηση
tifosi.gr

Un Gobbo ad Atene είπε...

tifosi.gr

για να μην υπάρχει καμια απολύτως παρεξήγηση: το αρχικό σχόλιο, του φίλου xristos tzam., έχει δυο link, πρώτα του Corriere dello Sport και μετά το δικό σας. Έτσι κι αλλιώς όμως, επαναλαμβάνω ότι δεν τα είχα δει, η αναφορά μου αφορούσε γενικά τους έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους που είμαι βέβαιος ότι θα εμφανίζουν την κατάσταση όπως οι διάφοροι De Paola.

Ανώνυμος είπε...

GOBBO ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΘΡΥΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ!ΟΛΟΙ ΣΕ ''ΞΕΡΟΥΝ''!! :) ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!!ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ!!ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ!!ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ!!ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΨΑΓΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ..!!ΑΥΤΟ ΤΟ BLΟG ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..!!


ΣΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


FINO ALLA FINE
FORZA JUVENTUS

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ευχαριστώ Σάκη Θεσσαλονίκη :)