Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Άλλη μια υποκλοπή που ξετινάζει την calciopoli (και έρχεται συνέχεια με νέα στοιχεία)

Ο Meani (Milan) μιλά με τον Racalbuto, διαιτητή του Roma-Juve, τον ακούει να χαρακτηρίζει "γκαντεμιά" που κληρώθηκε στο ματς, του τονίζει ότι τα λάθη δεν ήταν δικά του και τον ακούει να λέει πως στην παραμικρή αμφιβολία θα σφύριζε κατά της Juve. Κατά τα άλλα, ο διαιτητής ήταν άνθρωπος του Moggi... Ο Nicola Penta υπόσχεται και άλλες αποκαλύψεις.
Στην πρωινή έκδοση του Tuttosport, όπως προαναγγέλει το site της εφημερίδας, θα δημοσιευτεί μια από τις άπειρες "χαμένες" υποκλοπές του υπευθύνου διαιτησίας της Milan, Leonardo Meani με τον Salvatore Racalbuto, διαιτητή του Roma-Juve, λίγες μόλις μέρες μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου έγιναν δυο λάθη από τον -αθωωθέντα- επόπτη Pisacreta στα γκολ των bianconeri ενώ ο διαιτητής δικάζεται στη Νάπολη.

Γράφει ο Guido Vaciago στο αναγγελτικό του Tuttosport: "Λάθη που είχε διατάξει ο Moggi; Προστασία του "αναδεκτού" διαιτητή; Σκοτεινές μανούβρες κατά της Milan; Μμ, κάτι παρόμοιο κατά την κατηγορούσα αρχή που όμως ξέχασε να ακούσει την υποκλοπή που ψάρεψε ο Nicola Penta, τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης του Moggi και στην οποία πολλές από τις θεωρίες της κατηγορούσας αρχής και πολλά θεμελιώδη σημεία της ετυμηγορίας πρώτου βαθμού κλωνίζονται ή καταρρέουν. Αύριο το πρωί στην έκδοση του Tuttosport θα βρείτε εκτενή αναφορά στο τηλεφώνημα που θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελευταίας ημέρας της έφεσης, την Τρίτη το πρωί στη Νάπολη όπου το βράδυ της ίδιας μερας αναμένεται η ετυμηγορία".

"Γκαντεμιά να διευθύνω το παιχνίδι",
λέει στον Meani (της Milan) ο διαιτητής
που υποτίθεται ότι δούλευε για τον Moggi


(Update 16/12) Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Racalbuto ανήκε στην "εγκληματική οργάνωση" που είχε σκοπό τη βοήθεια των Moggi, Giraudo και της Juve. Στο τηλεφώνημα αυτό, λοιπόν, ακούγεταιο Meani να συζητά με τον Racalbuto και τα λάθη στο ματς με τη Roma:
Meani: Μα αν αυτός σηκώνει το σημαιάκι...
Racalbuto: Τελείωσε, τελείωσαν όλα, Leo. Μου γ... το παιχνίδι, κατάλαβες;
Meani: Αλήθεια είναι, αλήθεια είναι.
Racalbuto: Είχα που είχα τη γκαντεμιά να κληρωθώ για αυτό το παιχνίδι, μια τεράστια γκαντεμιά
Meani: Αλήθεια είναι... Αν ερχόσουν να παίξεις το δικό μας...
Racalbuto: Σωστά, αλλά τι σκ... με 'κοφτε εμένα!
Meani:
Ξέρεις ότι εγώ σ' αγαπώ. Στεναχωρ΄γθηκα, θα τους σκότωνα εκείνους τους δυο (σ.σ. αρχιδιαιτητές) που σε έβαλαν εκεί, αν σε είχαν βάλει στο δέυτερο επίπεδο.
Racalbuto:
Μα δεν ήξεραν ποιον να βάλουν. Έπρεπε να βάλουν τρεις διαιτητές και δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις γιατί με όλους τους διεθνείς της Ρώμης.
Meani:
Ναι, αλλά αντί να χεστούν πάνω τους, μιας και είναι δούλοι εκείνων του Τορίνο, ας έβαζαν τον Messina που είναι διεθνης...
Racalbuto:
Μα υπάρχει πρόβλημα, και ο Messina (σ.σ. απαλλάχθηκε για την  Calciopoli) με τη Juve και τη Roma είχε προβλήματα.
Meani:
Ναι, αλλά πέρασαν 4 χρόνια.
Racalbuto:
Ε, μα την περασμένη χρονιά υπήρξε εκείνο το Milan-Roma... Μην το ξεχνάς Leo (σ.σ. ο Messina είχε διευθύνει το ματς scudetto όπου υπήρξε πολεμική για κάποιες αποφάσεις του που ευνόησαν τη Milan).
Meani:
Εντάξει, σε αυτό το σημείο είναι λάθος που φτάσανε με τόσο λίγους διαθέσιμους διαιτητές για το παιχνίδι. Εσένα σε έψησαν.
Racalbuto:
Ως εκείνον που δεν έχει τίποτε να χάσει. Για μένα ο Trefoloni δεν ήταν επηρεασμένος αλλά κατάλαβε τι προβλήματα έβραζαν σε αυτό το παιχνίδι.
Meani:
Γιατί τελικά αρκούσε να πεις ότι χτύπησες...
Meani: Γιατί εκεί μπήκαν στο γήπεδο έχοντας την διάθεση να πλακωθούν, ε...
Racalbuto:
Δεν έχεις ιδέα τι σκηνικό υπήρχε, Leo, ακόμα και όταν φτάσαμε. Ήδη υπήρχε ένας τοίχος και δεν μπορούσες να περάσεις. Βρισιές, ένας τρελός χαμός. Η ομάδα της Roma που την πήραν στις κλωτσιές και τις μπουνιές γιατί δεν τους έμοιαζε το πούλμαν της Roma... το περιβάλλον ήταν πολύ εχθρικό. Είμαι περισμένος 100% ότι οποιοσδήποτε και να διηύθυνε αυτό το παιχνίδι θα κατέληγε στα σκατά, οποιοσδήποτε! Leo πίστεψέ με... Και μετά ο Pisacreta δεν μου το άστειλε απλά στα σκατά αλλά ακόμα παραπέρα!
Meani:
Μα τι σκ... έκανε αυτό το παιδί; Τι του συνέβη; Συνήθως δεν κάνει τέτοια λάθη, είναι καλός.
Meani: Το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι τα ρίχνουν όλα σε σένα.
Racalbuto: Σωστά, ποιος του λέει ο,τιδήποτε του Pisacreta. Όλα φταίξιμο δικό μου!
Meani: Άκουσες τη "Δίκη της Δευτέρας";
Racalbuto: Όχι, προσπάθησα να ξεκολλήσω και να μην ακούω.
Meani: Τώρα θα αρχίσουν να λένε ότι δεν μπορείς πια να πας στη Serie A...
Racalbuto: Σωστά. Αμφιβάλεις;
Meani: Και οι δημοσιογράφοι θα σε σκοτώσουν... Δεν είδες που επιτέθηκαν και σε μένα; Δεν διάβασες; (...) Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά εσένα τη Serie A δεν θα σε αφήσουν πια να την κάνεις ως το τέλος του χρόνου...
Racalbuto: Εγώ θα ξαναδιευθύνω μετά το Πάσχα! Θα δεις...
Meani: Και επειδή η μηντιακή καμπάνια ήταν τερατώδης, το Corriere dello Sport σε σκότωσε... Και δεν φταις εσύ, για όλα φταίει ο Pisacreta...
Ο διαιτητής, λοιπόν, που υποτίθεται ότι δούλευε για τον Moggi, θεωρεί "γκαντεμιά" που κληρώθηκε να σφυρίξει το παιχνίδι στο οποίο κατηγορείται ότι διευκόλυνε τη Juve, δείχνει καθαρά ότι δεν το ήθελε όπως και ότι οι αρχιδιαιτητές που υποτίθεται ότι έστηναν την κλήρωση -που και εδώ φαίνεται αυτό που έχιε ήδη αποδειχθεί: ότι γινόταν κλήρωση- δεν είχαν ποιους να βάλουν στην κληρωτίδα. Αυτός ο διαιτητές λοιπόν μιλά για όλα αυτά με τον άνθρωπο των αντιπάλων, της Milan, που τονίζει ότι δεν φταίει καν αυτός... Και συζητάνε για το μηντιακό του λιντσάρισμα τη στιγμή που η κατηγορία επιμένει να θεωρεί ότι ο Moggi διήθυνε τα media όπως, υποτίθεται, διασφάλιζε και την ατιμωρησία που όμως εν προκειμένω δεν υπήρξε: 9 ματς έκανε να σφυρίξει (και να πληρωθεί) ο Racalbuto...

Τόσο σοβαρά στήθηκε το κατηγορητήριο που οδήγησε τη ομάδα στη Β, τόσο μεθοδικά άφησαν εκτός τα τηλεφωνήματα της Milan με διαιτητές -αυτό απαγορευόταν και δεν υπήρξε πουθενά για τη Juve... Και τόσο μαθοδικά ξέχασαν αυτό το τηλεφώνηαμ που δείχνει ότι ο διαιτητής που υποτίθεται ότι δούλευε για τον Moggi ήταν έτοιμος, εν αμφιβολία να σφυρίξει όχι υπέρ αλλά κατά της Juve:
Meani: Πάντως, ξαναβλέποντας τις εικόνες, μπορούσες να πετάξεις έξω τον Dacourt...
Racalbuto: Μα πως να το κάνεις; Εσύ από εκεί που το βλέπω εγώ, από πίσω βλέπεις τον παίχτη που ορμάει γλιστρώντας και βάζει τρικλοποδιά
Meani:: Μεταξύ μας, και ο Totti... ένας βλάκας

Racalbuto: Αυτός που έστειλες στις π... τα πράματα είναι εκείνος. Εκείνςο ήταν που σε κάθε επέμβαση ερχόταν και έσπαγε τα αρ...α: το γκολ οφσάιντ, το γκολ οφσάιντ... Και ξεσήκωνε και τους άλλους.
Meani: Και πώς κατάφερε (σ.σ. ο Pisacreta) να μην δει ότι το πόδι ήταν έξω (σ.σ. αναφέρεται στο πέναλτυ που δόθηκε στη Juve)

Racalbuto: Κοίτα, στο γήπεδο ήμουν πεισμένος 100% ότι το φάουλ ήταν μέσα, μιλάμε πεισμένος 100%, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία. Μα, κατά την άποψή σου αν είχα την παραμικρή αμφιβολία θα έδιναν πέναλτι; Κατά την άποψή σου, αν είχα την παραμικρή αμφιβολία και αφού είχα ακούσει ότι το γκολ ήταν οφσάιντ; Μα, αστειευόμαστε; Αν είχα την παραμικρή, ας πούμε να είμαι πεισμένος 99% για μένα θα ήταν εκτός περιοχής. Στην παραμικρή αμφιβολία, δεν θα είχα δώσει πέναλτυ.
Στην παραμικρή...

Νέα στοιχεία προαναγγέλει ο Nicola Penta

(Update 2) "Ανέκδοτα στοιχεία" υπόσχεται στην αγόρευση του Prioreschi, συνηγόρου του Moggi, ο Nicola Penta με αποκλειστική συνέντευξη στο TuttoJuve.com όπου τονίζει ότι πλέον αναμένει Δικαιοσύνη καθώς με βάση τα στοιχεία και την ακροαματική διαδικασία, μόνον μια απόφαση μπορεί να υπάρξει. "Ελπίζω οι δικαστές να είναι ήρεμοι και να μας δικαιώσουν", τονίζει.

Πηγή: Tuttosport, TuttoJuve.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: